Life is good

Fick en lång sovmorgon innan Julia och Sarah kom och vi gick ut för en runda på the dish. Vi gick två varv i solen, så min rumpa ömmar lite efter ungefär 1,2 mil!!!! Cred till oss! Efter det åkte vi och köpte bagels, jordgubbar och vindruvor så nu har vi precis avnjutit en underbar frukost hos Julia! Härnäst väntar duschen och fix med halloween outfits! Julias värdfamilj ska ha lite halloweenpartaj här i eftermiddag/kväll och vi får vara med! Kan den här söndagen bli bättre? Lovar en bild på trion i halloweenkostymer senare!

Såg en skräckfilm på bio och gör aldrig om det.

Jobbat en del idag, sen mötte jag upp Sarah och Julia. De hade fått för sig att vi skulle se SAW, bara för att det är halloween. Och det var första och sista gången jag såg en skräckfilm på bio!!!! Dessutom i 3D! Sen åkte vi och åt middag i Mountain View och lite froyo på det.



Och vi väntar tålmodigt på Harry Potter premiären! Eller iallafall jag och Julia, haha, Sarah är väl mest tvingad, eller hur är det? ;-)


2 månader i USA

Fick ett sms klockan 8:56; "Grattis på 2 månadersdagen vickis! Bara 10 kvar nu!" av Julia imorse. Idag har hon och jag alltså varit här i två månader! Har vi klarat oss hittills så klarar vi allt, eller? ;-)


RED

Eftersom min värdfamilj har en bil på lagning och istället en hyrbil som inte jag får köra, så körde det ihop sig ikväll. Skulle ju egentligen träffat Sarah och Julia... Istället blev det bio och filmen RED med Maxi ikväll, inte illa det heller! Filmen var helt okej, en action komedi, och jag som inte är något stort fan av action var väl lite skeptisk. Men den var ändå bra! Men nu är det dags att krypa ner i sängen, imorgon väntar ännu en jobbdag innan det blir lite halloweenfirande tror jag. Kanske får ni se min "kostym" då. Vi får se.

29/10

I väntan på bättre tider med andra ord på att Maxi ska sluta jobba, så satt jag och kollade igenom bilderna på min mobil. Och vad är detta pappa (antar att det är du)??! Ett försök till smygfoto på mig och Hampus när vi sov, inte okej! ;-) Men oj vad mysigt jag hade två veckor i maj när jag fick passa den lilla valpen. Trots att det innebar ett par mornar med uppstigning strax efter fem på morgonen, därav powernapen i soffan ;-)



Och jag tycker det är så kul när jag får tre kommentarer på ett inlägg med två meningar, om ni är intresserade av en followup så är kylskåpet nu uppdaterat med bland annat mjölk så jag har precis druckit min första mugg kaffe för dagen! :-)


...

Morgonens mest intressanta händelse var att mjölken är slut. Så blev alltså varken gröt eller kaffe till frukost!

Thursday

Jag blir så glad av era kommentarer här! Det gör det lite mer meningsfullt att uppdatera er, eftersom det är ett bevis på att ni läser! ;-) Nu har jag lite drygt en timme off mitt på dagen (för att jag inte ska jobba över mina 45 h/vecka), ganska segt, men det får gå. Känner fortfarande att sängen hade lockat, men skulle jag lägga mig nu skulle jag inte komma upp igen :p Och när jag ser att det ska bli typ 13 grader och regn imorgon blir jag inte jättesugen på att ta tag i livet och ta mig upp imorgon heller... Men jag måste uttnyttja min lediga tid här så imorgon ska jag ut på en runda, och ikväll blir det förhoppningsvis iväg och träffa Jenny en sväng såvida bilproblemen löser sig. Tjingeling!

28/10



Jag har blivit sååå morgontrött. Lite jobbigt faktiskt. Men nu blir det snart frukost och sen jobb. Saknar kaffet hemifrån!


22.50

Nuuuu har jag äntligen köpt mig en halloween "kostym". Tänkte nästan hoppat det där, men my girls övertalade mig. Så det blev en, mest för att jag är USA antar jag! Men än har jag inte en aning om hur det hela ska "firas". Det blir nog bra ändå!

11:00

Så var det en ny dag. Tvingade mig upp imorse för en seg runda. Jag börjar tappa energi, och det är inte alls lika kul, innan flög jag upp och dansade nästan ut genom dörren och till "dishen" om mornarna. Som vanligt sitter jag här i sängen med datorn, och hade helst av allt velat krypa ner under täcket igen, istället för att börja jobba om 10 minuter. Ikväll efter jobbet någongång ska jag iallafall träffa Julia och Sarah, det ser jag fram emot! :-)


update

Har precis kommit hem från pilatesen och en sväng på starbucks med Julia. Har hoppat i mina mysiga pyjamas byxor och bäddat ner mig i sängen, nu blir det lite harry potter och halvblodsprinsen innan natten. Har jag förresten sagt att jag hittat min soulmate här? Julia är (minst!) lika frälst som jag i Harry Potter! Och snart kommer första delen av sista filmen och vi har lovat varann att vi ska gå på den ett antal gånger här på bio! Looking forward to it!

09:54

Jag var så trött, lat och frusen när jag vaknade imorse att det inte fanns på världskartan att jag skulle tagit mig upp ur sängen för en runda på the dish. Så somnade istället om för en timme till. Det ångrar jag lite nu. Solen skiner och jag har precis ätit min havregrynsgröt, med banan, vindruvor och mjölk, och undrar vad jag ska göra den resterande timmen innan jag börjar jobba.

Och tisdag innebär pilates ikväll, med Julia! I like.


25/10

Nu har jag suttit och tittat på den här nytt-inlägg-sidan alldeles för länge och konstaterat att jag egentligen inte har något att skriva om idag. Så nu åker jag iväg till Starbucks-on-the-corner istället.

Starbucks-söndag

Idag har jag haft en heeeldag med Julia! Började med the dish vid nio snåret och bagelsfrukost hos mig efter det. Bakade sen chokladmuffins att ta med till pumpkin carving mötet som vi var på klockan 12. Efter en dryg timme där åkte vi till Target och köpte fleecepyjamasbyxor, håller ju på att frysa ihäl om nätterna här ;-) Och jag köpte även en bok av Lauren Conrad, "L.A. Candy". Sen åkte vi till IKEA för en kanelbulle, och strosade runt på nordstroms och lite andra affärer. Utöver detta har vi besökt starbucks tre gånger idag. Vi är  b e r o e n d e



Nu ska jag krypa ner i sängen i mina nya pyjamasbyxor och läsa "L.A. Candy". Efter en skön starbucks-söndag ;-)


Frulle!

Sitter här och har frulle med Julia, bagels, "smör", marmelad och yoghurt!
 


Det där med att blogga

Tänkte bloggat om att jag inte är på blogg humör, haha det är knäppt vad beroende jag har blivit av att uppdatera er här. Har iallafall haft två såå sköna dagar hos Sarah! Och idag fick jag jobba lite, sen träffade jag äntligen Julia, Sarah, Maja och Jenny och två nya au pairer jag inte träffat innan. Det var det. Och så blev det ändå ett blogginlägg om min bloggtorka... Längtar till imorgon, då Julia kommer hit och vi ska gå the dish together!

Fredagsmys med tacos!

Jag och Sarah hämtade upp Maja imorse! Sen har vi spenderat denna molniga och regniga dag i ett mall! :-) Köpte faktiskt toms skor, för varje par de säljer skänker de ett par skor till behövande barn - välgörenhet och shopping i ett, kan det bli bättre? :p Nu ikväll har vi precis gjort tacos här hos Sarah, såklart iklädda våra juicy couture dressar ;-) Och nu blir det mys resten av kvällen! Fredagsmys och tacos, blir det bättre (och svenskare) än så? Har dessutom ahlgrens bilar som är inköpta på IKEA, mums.


Torsdag och jag har varit leeeedig!

Har haft en jättebra dag! Sarah kom och hämtade upp mig vid lunchtid så åkte vi mot Stanford campuset, gick omkring lite, hämtade en katalog och åkte sen till IKEA för lunch! Köpte pepparkakskola i shopen innan vi åkte över till nordstroms och tittade runt lite. Blev sugna på kaffe så satte oss på Starbucks tills Julia ringde och sa att hon hade slutat. Åkte och mötte upp henne i Stanford shopping centret och Sarah köpte en väska på Michael Kors som är to-die-for! Lite avis där ja ;-) När det började närma sig middagstid så åkte vi mot Palo Alto downtown för Cheesecake factory, åt soppa och beställde in cheesecake som vi delade på till efterätt (framsteg! :p). Sen åkte jag och Sarah mot hennes hus, nu har vi precis tonat mitt hår (hemska utväxt) och ätit ben & jerrys. Och jag är så glad för att jag ska få spendera natten här, eller till och med till på lördag! Och imorgon ska vi åka och hämta Maja på förmiddagen! :D


Lite av mitt rum



Tror inte jag visat mitt rum än? Så här får ni en bild på mitt nystädade rum, eller ja, ena hörnet där jag hänger mest ;-) Mitt rum är inte jättestort, men helt okej. Ska bara få upp lite foton på väggen tänkte jag. Och den andra bilden, min garderob. Nu börjar den se lite mer normal ut, men seriöst, man får inte ner så mycket kläder på 23 kilo (när man dessutom ska ha med presenter, skor och en himla massa annat), så lite shoppning var (är!) nödvändigt när jag kom hit (så det så, mamma! :p)! Min värdmammas föräldrar kommer hit idag och jag har lovat bort mitt rum till dom under helgen. Som tur är är jag ledig både idag och imorgon, så sover hos Sarah till på lördag! Och imorgon kommer även Maja från LA, ska bli så kul att få träffa henne igen, senast var på flygplatsen i New York efter aupair skolan!

Det var såå skönt att vakna idag och veta att jag är L E D I G! Sarah kommer hit nån gång vid två tiden och senare vid fyra möter Julia upp oss. Frågan är bara vad jag ska sysselsätta mig med nu i tre timmar... :-)

Och grattis till Robin som fyller 20 idag!!!!!!


10/20/10

Här sitter jag och filosoferar över livet igen. Hade en jääättetrevlig stund med tjejerna ikväll, tråkigt att Peet's stängde redan klockan nio bara... Så sen jag kom hem har jag bland annat knåpat på en liten lisa av saker att göra här under mitt år. Finns såå himla mycket, och det bästa av allt är att det mesta verkligen är genomförbart! Det här kommer bli lite av ett ego år. När jag inte jobbar så prioriterar jag mig själv och allt jag vill göra, spenderar pengarna på sånt som jag tycker är kul och på precis det jag vill! Au pair livet är ett av alla de underbetalda tillsvidare-jobb som inte alls är lyxigt eller glamoröst, tvärt om! Det har under mina veckor här varit mååånga dagar då jag bara velat strunta i det och tyckt att det inte är värt det - med andra ord kasta in handduken och åka hem. Men varenda, och jag menar det, varenda kväll och helg då jag träffar mina nya och gamla vänner och hittar på saker så blir jag mer och mer övertygad om att det här är bland det bästa jag gjort. Det är värt all den energi jag lägger ner varenda vecka för att kämpa mig igenom de där 45 timmarna. Så värt det för att få uppleva nåt helt nytt och komma ifrån det inrutade livet hemma (ja, det kan jag säga nu att det var). Mina sju första veckor här har verkligen inte varit någon dans på rosor, men det tycker jag inte att man kan förvänta sig heller när man åker. Jag menar, du kommer till en helt ny plats och en helt främmande familj, inte konstigt om man känner sig lite vilsen i början! Jag skriver inte så mycket om själva jobbet och tiden jag spenderar med familjen här, självklart kan man inte lägga ut vad som helst in the world wide web! Jag tycker det är roligare att skriva om min lediga tid och det jag gör då, med andra ord; då livet här är som en dans på rosor! :-) Innan jag åkte läste jag några au pair bloggar och tyckte att det här verkade allra mest kul och lätt, men till er blivande au pairer har jag två saker att säga; ÅK! MEN, förvänta dig inte att sväva på moln under ett år, det här jobbet har sina baksidor, och jag tror (vågar nästan säga vet) att nästan allas au pair jobb ser helt olika ut - vissa har det lättare, andra svårare. Jag menar, alla familjen är och ser olika ut.  

Där har ni mina tankar sådär en onsdag kväll. Nu låter jag kanske som nån-som-varit-au-pair-i-knappt-två-månader-och-tror-att-hon-vet-precis-aaaallt, men så är det såklart inte! Men jag vet hur jag har haft det och summan av kardemumman - jag ångrar inte att jag satte mig på flyget för snart två månader sen och åkte iväg på det här äventyret!

En dag i oktober

Så var ännu en arbetsdag gjord. Och min irritation över att jag inte fått schemat för morgondagen än försvann med ens när jag fick reda på att jag är helt ledig imorgon! Är dessutom ledig på fredag! Så det blev minsann lite kompensation för helgen i San Diego (och ska jag vara ärlig så anser jag mig vääääldigt värd det!). Nu blir jag snart upphämtad för att åka till Mountain View med Julia och Amy för att möta Sarah på Peet's. Kan inte bli bättre en onsdagkväll som denna.



Och såhär kan det se ut en oktoberdag i Kalifornien, jag klagar inte!


11:06

Säger hej innan jag ska skynda iväg och hämta killen från skolan. Har haft värsta skypemorgonen här! Började med att skypa med Lena och Bernt-Inge, sen blev det en runda på the dish (joggade nästan halva, och mötte förresten Julia i slutet!) och sen skype med Elsie och Uno, Farmor och Farfar och lillebror och sen Rasmus! I like! :-) Nu börjar min dag.

When you're happy like a fool, let it take you over

Julia kom och hämtade upp mig ikväll innan pilatesen. Efter den åkte vi till starbucks-at-the-corner, nära mig, och fikade och hade det mysigt. Tiden bara flög iväg! Och detsamma gör tiden här, när man sitter och reflekterar över det. Jag och Julia har varit i USA i över 7 veckor nu! Och det är bara 10 veckor kvar på det här året, och vid årskiftet har vi varit här 1/3 av tiden, när man ser det så blir jag både glad och liiiite stressad. Glad för att det inte är sååå länge tills jag får se er därhemma igen, men stressad för allt som jag vill hinna med här! Vi har ju så många storslagna planer som vi vill genomföra! Haha, nej men det finns mycket jag vill hinna se och göra här! Och just nu känner jag att har jag klarat mig såhär långt så kommer jag definitivt slutföra det, att åka hem är inget alternativ, och det känns så skönt att jag är så övertygad om det själv. Har jag sagt att jag älskar sunny California? ;-)



Den här har verkligen varit en bra dag! Tänk var ett lyckat körkortsprov, ett vykort hemifrån, barn på liite bättre humör än vanligt och underbart trevligt kvällssällskap kan göra! Och killen på Starbucks stavade till och med rätt på mitt namn denna gång! Har iofs ett ganska internationellt namn så det är kanske inte såå svårt... Nu börjar det kanske bli dags att sova? Klockan är strax efter elva här borta, och har planer på the dish imorgon...


ordinary people


postcard from far away



Den här dagen har fortsatt bra, brevbäraren kom med ett så fint vykort från min farmor och farfar och lyckan var total! Jag kan inte nog beskriva hur glad jag blev! Tack! :-) Och för att toppa det hela har jag pilates ikväll med Julia (kanske inte är världens roligaste, men lite avslappning är bra, och att träffa Julia är alltid kul!) och efter det blir det nog starbucks eller nåt i den stilen, bra tisdag!


I passed the written test for the drivers licence today!

Åkte till DMV i Redwood City vid klockan nio, och efter en stunds väntan blev jag fotad, och fick mitt test. Och klarade det! Känns jätteskönt. När jag satte mig i bilen på vägen hem spelades denna låten på radion, kunde ju knappt bli bättre. Kom hem och lämnade bilen till min värdmamma som skulle iväg och funderade på vad jag skulle fixa för lunch till tjejerna. Var inte så sugen på left-overs, så ställde mig precis och gjorde svenska pannkakor! SÅÅÅÅ GOTT! Bra dag so far :-)


måndag kväll



Fick som sagt träffat min underbara saknade vän Jenny igår, ganska lustigt att vi hamnat 20 minuter (bilavstånd) ifrån varandra, jag menar USA är inte direkt litet! Jag är iallafall jätteglad att den här donnan har kommit till underbara Kalifornien, så nära mig! :-)

Så var min jobbmåndag förbi och jag har bytt om till min plommonfärgade juicy couture mysdress. Den här dagen har faktiskt varit helt okej, eller så är det för att jag är härdad efter att ha spenderat onsdag till söndag med barnen konstant som gör att den här dagen kändes väldigt mycket lättare. Imorse kom Julia och plingade på vid kvart över åtta och vi gav oss ut på The Dish för en runda. Tiden flög förbi och de där 3,5 milesen kändes väldigt korta med lite sällskap! :-) Funderar på om jag ska våga mig på två varv någon gång snart, kräver dock två timmar, och jag har blivit lite av en morgontrött människa numera (eller blivit och blivit, har väl egentligen alltid varit)...

Efter rundan fick jag skypat med både mamsen och papsen och sen även Rasmus! I needed that! Tyvärr räckte inte tiden till fler skypesamtal, vilket var väldigt synd eftersom halva släkten var inloggad för en gångs skull!


tillbaka vid stanford

Hej hej hej, ville bara säga att jag lever och är tillbaka på Stanford igen. Är sjukt trött, har varit uppe sen fem nångång imorse, så nu blir det snart sängen. Fick äntligen träffat Jennysen ieftermiddag och det var ett väldigt kärt återseende! Vi åt sen lunch på cheesecake factory och strosade runt lite i Palo Alto innan Julia och Sarah mötte oss på Starbucks. Nice to meet mina girls igen!

10:46

Onsdag, halva arbetsveckan, eller näe, inte riktigt. Ska spendera min tid med familjen fram till söndag lunch någongång, men ändå, onsdag är ju lilllördag ;-) Tar inte med mig datorn under helgen (har ingen aning om det finns internet) så ni får klara er till på söndag (men frågan är hur jag ska klara mig??!). Har hunnit med en runda på the dish, dusch, frukost, packning (okej, näästan klar), dammsugning och den ärofyllda uppgiften att plocka ut sagoböcker till barnen, herregud om det blivit fel där, då är världens undergång nära... Så jag hoppas att jag gjorde ett hyfsat jobb.

Åå, vilken datanörd jag känner mig som nu, för det känns lite jobbigt att lämna datorn. Den är ju min länk till er därhemma med skype! Så nu blir det alltså jag och amerika till 100% tills jag kommer tillbaka till Stanford igen. Så glöm inte att jag älskar er!


Starbucks

Hämtade upp Julia innan pilatesen och nästan det första hon säger är "bara så du vet så ska vi till Starbucks sen", tur att hon kan läsa mina tankar. Så jag fick min dos även idag, och en skööön stund utomhus i kvällsvärmen.

Åker som sagt imorgon vid lunch mot flygplatsen för att åka till San Diego. Står i valet och kvalet om jag ska kånka med mig min dator eller ej. Hm, får se hur det blir. Köpte iallafall min första amerikanska tidning på vägen hem nu ikväll, och har med mig ett par pocketböcker hemifrån, så i annatfall ska jag väl klara mig med det.

Nej, nu är det dags att titta lite på Julie & Julia innan det är dags att sova. Puss och godnatt, och godmorgon till er hemma.


19:03

Klockan är sju och jag slutar för dagen efter tio timmar spenderade med barnen. Vi har bland annat lämnat bilen på biltvätt (dagens tabbe; glömde dricksa!), lekt lite i en park och varit nere vid poolen. Nu har jag precis ätit middag (pasta) och ska byta om inför pilatesen. Har gjort ett försök till att packa men det går sådär. Känner jag mig själv rätt så kommer jag packa imorgon, tio minuter innan vi åker. Har förresten blivit lovad en ledig morgon imorgon, vilket äntligen innebär en runda på the dish! Tror inte jag gått den på över en vecka! Jag ser redan fram emot det, behööööver verkligen en runda med musik i öronen.

Pappa, du måste kolla din mail så fort du ser detta! :-)

Paket!

Fick ett grönt paket med posten idag som gjorde mig så glad! :-)



Nu har vi precis kommit hem från poolen, har varit en bra bit över 90 degrees här, så ett svalkande dopp satt på sin plats. Det gör däremot inte min bikini när jag badar med mina fyraåringar, borde verkligen införskaffa mig en bikini/baddräkt som är "barnvänlig". Men så var det det där med att spara lite... Hur som, vet inte när jag slutar, men har iallafall min pilates ikväll med Julia! Det ser jag fram emot, lite avslappning är alltid bra.


Första middagen på IKEA

Åååh, vad glad jag blir när jag loggar in och ser era kommentarer!

Idag slutade jag halv sex, vilket är väldigt tidigt för min del, efter drygt åtta timmars jobb. Åkte till Julia och väntade på att hon skulle sluta för att sedan åka liiite närmare Sverige, närmare bestämt till IKEA! Vi åt middag och jag åt köttbullar, inte på långa vägar lika goda som mammas men ändå en liten smak av hemma. Köpte knäckebröd och julmust (!!!) i matshopen innan vi åkte över till nordstroms outleten tvärs över gatan. Där köpte jag ett par mörkblå låga converse för 39 dollar (43 med tax)! Lär bli några fler innan året är slut... De vita låga har jag redan planerat att köpa vid nästa besök där ;-) Men det får dröja ett tag tills dess... Sen fick vi syn på ett Starbucks, och eftersom vi inte ville åka hem riktigt än så satte vi oss där och drack kaffe. En bra kväll efter en inte helt lätt jobb-måndag.


sverigetankar & hösttankar

Fick en välbehövlig minut över då två av barnen åkte till frisören med mamman och den tredje sitter framför ett avsnitt Dora (barnprogram). Så hinkar en kopp kaffe medan jag kan och var tvungen att sätta mig här ;-) Har kollat lite bloggar hemifrån och jag måste erkänna att jag saknar hösten hemma lite. Hade gärna shoppat snygga, mysiga höstkläder, behövt använda tjocka tröjor och halsdukar och boots. Gå hand i hand med min fina rasmus bland alla höstfärgade träd, eller fikat och pratat strunt med en fin vän på en uteservering när det egentligen är lite för kyligt för att sitta ute. Eller myst ner mig i soffan framför harry potter med mina underbara småbröder och en stor skål med smågodis. Eller druckit te med mamma och pappa på altanen med massa tända ljus. Hösten är mysig. Och jag kommer verkligen uppskatta alla dom där små stunderna när jag kommer hem igen. Just nu njuter jag till fullo av USA, men Sverige är ändå Sverige. Och mina underbara vänner och familj där hemma, ni kommer alltid att vara på första plats. Jag menar, det är ju ni som stöttat mig i det här och hjälpt mig att övertala mig själv att åka hit. Ni är guld.

Vad jag ville säga är att jag kommer verkligen uppskatta alla de där småstunderna, alla småsaker (som mammas och pappas mat, smågodis, höstrusket, müsli osv) och er så sjukt mycket när jag kommer hem! Även fast jag lever loppan här borta på min lediga tid, och inte är redo att åka hem än på ett tag.

6 veckor i USA

Igår skakade jag, Julia och Sarah hand på att vi ska sluta misshandla våra kroppar med skräp/onyttig mat i veckorna. Det har verkligen njutits av allt vad amerika har att erbjuda i lite för stor skala den senaste tiden. Och jag vill ju inte komma hem tio kilo tjockare... Så nu äter vi bättre på vardagarna och sparar onyttigheterna till helgerna! Så nu ska jag snart gå upp och göra min gröt med banan och mjölk innan jobbdagen börjar klockan nio!

Och sen kanske det är läge att börja packa lite smått till legoland och San Diego idag med. Bär iväg på onsdagoch kommer hem innan lunch på söndag, och jag håller verkligen tummarna för att det här kommer bli nåt att minnas, även då det är med min värdfamilj och en resa i första hand för mina 4- och 5-åriga värdbarn!

Om helgen som snart är slut

Varför går tiden så fort när man har roligt? It doesn't make sence that the weekend is almost over!

Igår åkte jag och Julia härifrån innan tio, hämtade upp Kajsa och körde till Sarah. Därefter styrde vi bilen mot San Jose, och ett shoppingcenter. Jag fick med mig en klänning, ett par tjocka (mysiga) leggins och en tröja från forever 21. Vi åt lunch på Cheesecake Factory, jag åt samma goooda sallad som sist och så blev det cheesecake till efterrätt. Julia hade ju ännu inte smakat cheesecaken så det var ett måste! Efter det rullade vi ut (ja, nästan bokstavligt talat, här pratar vi mätt med stora bokstäver!) och in i shoppingcentret igen innan det bar av hemåt, då Sarah skulle hem på middag med en ny au pair. Fick även träffa hennes svenska värdföräldrar, och de var hur gulliga och trevliga som helst! Senare åkte jag och Julia mot Redwood city för pizza och bio. Såg filmen "life as we know it", sjukt bra film, se den om den går i Sverige! Sen körde Julia mig hem och jag stupade i sängen nångång vid ett.



och jag fick min starbucks för dagen! ;-)

Och så idag, det var uppstigning tidigt för halv tio hoppade jag på tåget som Sarah redan satt på och en station senare hoppade Julia på. Vi entrade San Francisco en timme senare och första stoppet blev såklart Starbucks... Var fortfarande mätt efter gårdagen så en kaffe blev min frukost... Var helt underbart väder idag!!! Varmt och soligt även inne i stan! Denna gången ville vi utforska mer än shoppinggatorna så vi gick ner till pirerna, och Pier 39. Vi fick se alcatras på håll och även Golden Gate bron i dimman.


 


Sen var vi hungriga på lunch så vi gick till en djungelresturang! Johannes jag lovar dig, får du mamma och pappa att boka resa hit till sommaren så ska vi gå dit och äta! ;-) Hela stället är klätt i regnskogsutstyrsel, där är vattenfall, djur som rör på sig (inga riktiga, om nu nån skulle tro det) och regnskogsljud! Riktigt udda, men kul!



Jag har haft en sjukt bra helg, med så härliga människor! Tråkigt bara att den tog slut så fort... Nu ska jag snart crascha i sängen, mina fötter gör ont efter allt promenerande idag (vilket det blivit riktigt mycket av, och det gillar vi!) och så ska jag sätta på filmen "Julie & Julia". Utsedd till årets feel-good-film, det kanske kan dämpa den tråkiga känslan av att helgen är över och att det är måndag imorgon liiite.


lördag

Man ska inte sova bort sin ungdom har jag hört. Jag har varit uppe sen 8.30 imorse och det känns bra, även då det är lördag! Känner på mig att det här kommer bli en bra dag!

frooooooozen yoghurt





Efter en lång vecka, och en ännu längre fredag för min del, kände jag och Julia oss värda lite froyo, eftersom våra middagsplaner inte gick i lås på grund av mer jobb. Jag känner mig som världens bittraste människa för tillfället, men speciellt när jag träffar anda au pairer förundras jag över mitt kassa schema, som dessutom aldrig ser likadant ut, men nästan alltid innebär sena kvällar och ändringar i sista minuten. Har ännu inte fått nästa veckas schema, vilket gör det omöjligt för mig att planera min lediga tid, typ. Åååh, ska sluta klaga för idag nu. Imorgon är det iallafall lördag och ledighet (skulle nån få för sig att ändra på det så blir det liv i luckan vill jag lova). Så Julia kommer och hämtar upp mig strax innan tio så ska vi iväg och gå på manikyr! Bara för att vi är så sjukt värda det efter allt ***** slit. Sen åker vi vidare för att träffa Sarah och förhoppningsvis shopping i ett mall. Har jag sagt att det ska bli     s å  s k ö n t  m e d  h e l g ?   ;-)
'
Nu ska jag krypa ner i sängen och titta lite på filmen the proposal.


fredagkväll

Jag blir så trött på mig själv. Min dag blev precis ett antal timmar längre. Jobbat till åtta istället. Jag hade egentligen middagsplaner med Julia och Sarah, meeeeeen vad gör man? Kan inte säga att jag är direkt överlycklig för tillfället. Men att vara au pair i en familj handlar om att ge och ta har jag hört. Så förhoppningsvis får jag igen det nångång.

Det här blev ett sminkat inlägg, ni skulle bara veta vilka grodor med fula ord och negativitet som skulle vilja hoppa in i det här inlägget.


09:05

På cafe burrone igår var det hur mycket au pairer som helst! Och en hel del nya (ja, om nu inte jag fortfarande räknas som ny...)! Många hemifrån skulle säkert bli lite förvånade över hur social man blir här borta, eller hur social jag har blivit ska jag väl säga... Jag tror att man dels blir smittad av amerikanarna, som är sjukt trevliga och sociala, ja de flesta iallafall, och sen just bland au pairer så har man så mycket gemensamt! Många har liknande schema och man vill träffa folk att umgås med när man inte jobbar. Så att vara blyg är liksom inte till nån hjälp.

Nu är det äntligen fredag! Ska bara igenom en lång jobbdag (killens skola är stängd idag, så börjar tidigare), men sen är det helg och hela två dagars ledighet för min del!


the sky could be blue, i don't mind, without you it's a waste of time

Snart var ännu en jobbdag över (eller ja, om två timmar). Har gått ganska bra idag, fullt upp för barnen med playdate, gymclass, swimlesson och swimteam. Ikväll efter jobbet ska jag åka och hämta en ny au pair och sen Julia och vidare till Café Burrone. På tordagar brukar på vara en del au pairer där, så det är ett ganska bra ställe att träffa folk på när man är ny, upptäckte jag min första vecka när jag var där... Eller som en ursäkt för att bara komma ut från huset ett tag på kvällen ;-)



En skön låt! Längtar tillbaka till förra augusti när vi var på Coldplay i Stockholm! Hoppas att det kanske blir något konsertbesök här under året, någon som är sugen? ;p


nedräknande

Det är ett ständigt nedräknande här, nu är det torsdag och snaaart helg iallafall! :-) På tal om nedräknande, känns lite dumt att sitta och längta till den dagen man kommer hem, och missförstå mig inte nu, för jag vill inte åka hem. Nej, jag längtar bara till den dagen då jag står på flygplatsen, med ett år med fantastiska minnen med mig, och klarade det. Klarade ett helt år i ett helt nytt land, med ett annat språk, en annan kultur och i en annan familj. Men innan dess hoppas jag att jag ska ha upplevt mycket mer av det här landet! Först ut är San Diego nästa onsdag med värdfamiljen. Iochför sig är det legoland som står på schemat under tre dagar så jag vet inte hur mycket San Diego det blir. Men lite miljöombyte kan nog vara bra för ett par dagar ändå. Hoppas jag. Nu blir det frukost och sen sätter dagen igång.


Froyo!

Julia kände precis som jag ikväll, alltså inte för att sitta hemma och uggla! Så jag körde till Menlo Park och vi åkte och åt frozen yoghurt, såå gott!

Måste berätta nåt hel wierd, igår natt hade jag svårt att somna, vred på mig i en evighet men nångång vid ett, halv två somnade jag äntligen. Klockan 02.38 ringer min svenska mobil, men det är ett amerikanskt nummer. Jag svarar "hello?", "hi, are you anders ostergren?", "eeh, no?", "okey" klick. När jag vaknade på morgonen funderade jag på om jag drömt det hela, hade kunnat stämma då jag skypat med pappsen precis innan jag somnade. Kollade mobilen, och näe, det var på riktigt! Pappa, har du kanske något bra svar på detta mysterium? :p Eller amerikansk nummer upplysning, var finns sån?


ingen rubrik

Så var snart onsdagens arbetsdag över. Har precis gjort middag till barnen, fylld pasta (med cheese ofc, jag är ju i USA) med formen av fiskar, och några konstiga korvar. Och nu har jag så ont i magen att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Funderar på om det är all den här pastan som jag börjar protestera mot, eller om det var nåt konstigt med korven. Eller av den enkla anledningen att jag åt för snabbt. Det jag ville säga var att jag har ont i magen, har intresseklubben antecknat? ;-)

Blir nog en tråkig kväll ikväll, skulle träffat de tyska tjejerna meeen två av dem fick jobba senare ikväll. Så om ingen räddar mig blir det sängen klockan åtta när jag lagt mina värdbarn? Okej, nu ska vi inte överdriva här, jag överlever nog en hemmakväll iannatfall :-)


2010-10-05

Vilken kväll! Julia ringde mig nångång innan sju och sa att hon var vid The dish och skulle promenera lite. Kvart över sju ringer hon och säger att hon är vilse, the dish var stängt så hon hade gått en sväng här i krokarna. Jag fick sluta typ tjugo över och satte mig i bilen för att leta upp henne. Men jag och mitt lokalsinne, haha! Tog mig nästan en halvtimme att hitta henne, och detta i "mina" trakter, det område jag bott i i över en månad nu. Och har jag sagt att jag och gps:en inte längre är så bra kompisar? Vilka ----- omvägar/konstiga vägar den tar!!!! Hur som, vi anlände till pilatesklassen en kvar försenat, men 45 minuters stretch/andning/övningar fick vi iallafall. Efter det kände vi oss väl värda ett starbucksbesök. Starbucks har liksom blivit lite av en tillflykt på kvällar, nära, billigt och mysigt efter jobbet. Bara att få komma ut uy huset är ju så himla skönt.

Och Jenny, välkommen till staterna! Hoppas att jag hinner träffa dig nästa vecka, innan jag åker till San Diego! Och ja, jag är ALLTID fikasugen, eller sugen på att hitta på nåt ;-)

en ny dag i det stora landet i väst

Hej hopp. Igår blev det en seg kväll, jobbade till åtta, tog en varm dusch, kröp ner i sängen och tittade klart på harry potter och slocknade någon gång vid tio. Sömn får jag iallafall här borta, så det klagar jag inte på. Ibland undrar jag om jag sover fööör mycket... Hur som, nu har jag varit uppe ett par timmar, gått the dish, duschat, käkat gröt och druckit kaffe. Schemat blev lite ändrat så behövde inte börja så tidigt som det var tänkt. Och åå vad jag längtar till helgen, ledighet! Men ikväll blir det iallafall pilates och fika efter det med Julia, det ser jag fram emot!



Haha, och såhär kan det se ut när man sitter och posar med en kaffemugg ;-) Jag hade tråkigt, ingen inne på skype, värdfamiljen är inte hemma, jag väntar på att min maskin med tvätt ska bli färdig och längtar till helgen, okej? ;-)


16:40

Mina värdbarn har fått en ipod touch, kikade på den lite innan och blev lite sugen på en egen! Den senaste har typ allt. Och min gamla ipod från 1900-talet (iallafall nästan) sjunger på sista versen, batteriet håller inte ens i en halvtimme. Så funderar på att köpa mig en ipod touch i julklapp. Eller kanske i 20-års present? Hade egentligen planer på att köpa mig en iphone här borta, men alla är bundna till at&t i USA, så man kan alltså inte köpa en utan ett abbonemangskontrakt vilket innebär att jag inte kan använda den i Sverige. Men en ipod touch låter bra i mina öron med. Nu ska det bara sparas lite. Först Hawaii resa och sen ipod. Och så var det shopping inplanerat på söndag ja (ledig heeela nästa helg!), bra start på sparandet...


Stanford campus

Okej, måndag igen. Dessutom tråkigt väder, grå himmel och blåst och typ 13 grader? Eller nåt. Okej, jag veeeet att ni därhemma har det "värre", vädermässigt, så jag borde inte klaga. Men det är måndagsångesten, får jag skylla på den? Hemma var det snarare söndagsångest, när man vaknade och visste att en hög med skolarbete låg och väntade inför veckan. Här är det måndagsångest, när man vaknar och vet att det är en heeeeel lång vecka kvar tills nästa helg och lite ledighet. Jobbar egentligen, men min värdmamma och min värdpappas syster som är på besök, tog med sig barnen och handla. Så jag tog ett ryck med dammsugaren runt stora delar av huset. Och tänkte försöka hinna med att fixa iordning på mitt rum innan de kommer hem igen. För att göra min måndag liiite mindre ångestfylld hittade jag lite snabbpulverkaffe i skafferiet. S å  g o t t ! Det här är ingen kaffedrickande familj om jag inte redan sagt det? De dricker inte te heller för den delen.

Imorse, innan jag började jobba klockan 11, mötte jag upp Lisa och vi gick (frös som en galning!) ner mot campus området här på Stanford och hon visade mig runt lite. Så nu vet jag vart postkontoret ligger (frimärken inhandlade!) och bokhandeln. Gick runt lite till och hamnade plötsligt i kyrkan på campuset, den var jättefin och stor! Och det här med kineser och kameror stämmer så himla väl, såg ett antal som irrade omkring på campus området och i kyrkan med kameror och fotade som jag vet inte vad. Bara därför kunde inte jag vara sämre, så jag var tvungen att knäppa ett par bilder... Blev nästan lite sugen på att börja plugga när jag gick omkring där bland alla studenter. Och universitetet här är så himla fint! Eller ja, från utsidan iallafall, insidan vet jag inte än. Vi köpte en jamba juice (smoothie) till frukost och gick sen hemåt igen innan det var jobbdags.



Ingen blixt = suddiga bilder. Men bättre än inget! :-)


En eftermiddag i San Francisco

Okej, jag vet knappt om jag vill visa bilder från dagen. Har hört att mamma tycker att jag shoppar för mycket och pappa har kommenterat mitt (onyttiga) matintag. Och det är precis vad den här dagen har bestått av. Plus starbuckskaffe och hääärliga vänner. Lever verkligen för de lediga dagarna här. That's what makes it worth it. Har spenderat eftermiddagen i San Francisco med Lisa och senare även Julia. Jag och Lisa var lite småhungriga när vi kom in och bestämde oss för att leta upp nånstans att äta lunch. Bytte sedan ut lunchen mot cheesecake, lät bra till en början, tills vi blev proppmätta... Sen mötte vi Maxi och Christina för en stunds shopping, hittade två fina tunikor/klänningar och en stickad halsduk (ja, det blir förhoppningsvis lite höstigt här med, annars funkar den finfint på de kalla kvällarna) på forever 21. Sen mötte jag och Lisa upp Julia, när de andra tjejerna åkte hem. Sååå okej, här kommer lite bilder iallafall...



Nu ska jag mysa ner i min säng framför Harry Potter. Och ladda inför en lååång arbetsvecka...


11:48



Haft en slapp morgon i sängen, sovmorgon och lite serier på kanal5play, var bara tvungen att titta på ett avsnitt av Ullared, haha! Nu ska jag snart ta tåget in till San Francisco med Lisa, och det känns som om det var första gången sen jag kom till Usa som jag "fixade" mig. Kanske inte riktigt sant, men när jag jobbar med 4 och 5-åringar är det inte direkt lönt att lägga tid på hår, smink och ta på sig "snygga" kläder. Och ja, man jobbar en hel del här borta. 45 timmars veckor for sure. Men nuså! Min lediga dag idag, sjukt skönt! Förresten ser ni hur blond solen här har gjort mig??! Klagar inte alls på solen, men håret måste jag göra nåt åt snart, känns som att jag snart kommer vara vit i huvudet annars, om det ska fortsätta i den här takten...


the social network

Har haft en asskön eftermiddag, efter jobbet, med Sarah och lite senare också Julia! Jag och Sarah åt frozen yoghurt och drack starbucks i Montain View, sen åkte vi vidare till en litet shoppingcenter. Största anledningen till det var att vi ville gå på bio där ;-) Så strosade runt ett tag, jag shoppade underkläder på Victoria's Secret och en present sen kom Julia och vi åt middag på Fresh Choice innan det var dags för bio och filmen "The social network", handlar om Facebook, grundaren och allt. Stanford och Palo Alto (typ här jag bor ja) var med i den, för tydligen har facebook bland annat "byggts upp" här eller nåt sånt. Hur som haver, den var bra, nu är jag trött och hoppas att min söndag blir bra. Är ju ledig så det kan väl inte bli annat?? :-) Kanske ett något osammanhängande inlägg, men skyller på att ögonen snart går i kors. Tack för en mysig eftermiddag och kväll brudar!

skype, skype, skype

Nu har jag precis skypat med Rasmus och sen hela ligan; Elsie & Uno, Lena & Bernt-Inge och morfar. Har jag sagt att jag älskar skype? :-) Så himla skönt att man kan sitta och höra och se varann hur länge som helst! Nu är det fredag (och dessutom payday) och vi får se vad den här dagen har att bjuda på.

Förresten, satt och berättade min helknasiga långa dröm i natt, för Rasmus. Drömde bland annat om mitt framtida boende och jisses, det var lägenheten i min drömmar, bokstavligt talat! ;-) För att göra en låååång historia kort, så fick jag en trisslott, vann 100 000, hittade min dröm lägenhet som jag köpte för de pengarna och som sedan renoverades upp utav nåt äntligen-hemma-liknande-crew, haha! Det är otroligt vad mycket man kan drömma under en enda natt!

bedtimestories


I brist på bilder får ni en på mitt 4-åriga värdbarns små crocs

Nu ligger alla barnen i sina sängar och jag väntar bara på att min värdmamma ska komma hem. Gick ganska lätt att få dem i säng ikväll, högläsning ur 358 olika böcker och lite snuggel-time med var och en så var de nöjda och trötta. Inte ofta de slocknar redan halv åtta! Jag är lite imponerad.


18:12

What a day! Och jag har sånt kaffe-sug så det är inte klokt. Jag som inte trodde att jag var beroende, haha! Fast det tror jag inte att jag är egentligen, det är mest när jag haft/har lååånga, tuffa dagar (typ varje dag i skolan) så har det blivit lite av en vana med kaffe. Som tur är så ska jag åka iväg när jag slutat, runt åtta, för att möta Julia på café Borrone!

RSS 2.0