Update!

På den här sidan är det fullt upp! Igår jobbade jag heldag och sen direkt iväg och hämta upp Sarah för god mat och efterrätt på Cheesecake Factory för att fira hennes födelsedag. Idag var det upp "tidigt" för att gå dishen med en svensk tjej som heter Lisa (efter lite dålig kommunikation blev det själv), sen jobba och nu ikväll hej-då-middag för Matt som flyttar till Tysklnad och England på obestämd tid. Imorgon är det jobb från morgon till kväll och sen zumba. Så jag hinner ju knappt andas mellan varven, men samtidigt är det ju roliga grejer som händer! Så idag upptäckte jag att underkläderslådan började eka lite och tvättkorgen var överfull. Så i brist på tid öste jag in allt i tvättmaskinen (precis som amerikanarna alltså) och sen i torktumlaren, av ren lathet. Det hela resulterade iallafall i tre lätt missfärgade tröjor. Brukar annars vara duktig på att sortera och hänga upp och såntdära men Rasmus kommer på fredag (!!!) och då vill jag ju inte lägga tid på att tvätta? Lär däremot inte göra om det... Annars har här varit 85 farenheit idag! Vet inte exakt vad det är, men vi kom fram till runt 27 celcius under middagen idag. Så för första gången i år gick jag barbent! Så härligt! Mindre härligt är att mina tjejer tyckte att det var för varmt ute och ville därmed inte spendera så mycket til i lekplatsen rätt över gatan som jag...

.......

Just nu känner jag mig lite som en sliten trebarnsmorsa, rockigt va? Haha, nej men är lite trött; den där förkylningen eller vad det nu är vill inte ge med sig. Ooch så sitter jag och längtar efter ett riktigt svettigt träningspass. Känns som att jag inte har tid pga barnen, och det är på sätt och vis sant. Och så har jag nog inte fixat mig ordentligt, alltså gjort mig "fin", sen nyår. Osminkad, otränad och trött. Klingar trebarnsmorsa i mina öron ;-) Då kan jag bara informera om att jag aldrig kommer bli trebarnsmamma på riktigt :-)

09.44

Lördag morgon. För tidigt. Igen.

Igårkväll kom Kary hit och hämta upp mig vid halv åtta och vi körde en repris från förra veckan; Panera och bio. Såg Sucker Punch och jag som inte är någor stort fan av action egentligen tyckte ändå att den var helt okej bra! En bra kväll, stupade i säng lite innan ett, heelt slut. Närmare 60 timmars jobb på sex dagar tar ut sin rätt... Och så den där halsen...

Idag öser regnet ner som vanligt numera. Har precis stått och gjort american pancakes till frukost åt ligan med barn här. Om en stund tänkte jag ringa och väcka Sarah och dra med henne någonstans.

10.14



Här sitter jag och dricker te. Halsen vill inte riktigt ge med sig, men jag är ändå inte sjuk, så ikväll ska jag minsann vara lite social efter jobbet! Det var ju ett tag sen... :p Men på fredagar sitter man inte hemma i onödan! Fast för min del blir det jobb i helgen med, inte så mycket tror jag, så ska nog hinna med lite annat också! Och vet ni vad? Idag är det en vecka tills Rasmus kommer! Och fram tills dess ser det ändå ut att hända lite! På tisdag blir det middag för Sarah som fyller 20!!!! På onsdagen hej-då-middag till Matt som flyttar till Europa, främst tyskland och på torsdag drar förhoppningsvis zumban igång igen. Sen är det fredag! Nu hoppas jag bara att mitt halsont går över tills dess och inte, absolut inte, utbyter i nåt större!


Maraboooooou

Antingen så tänker man såhär "gud vad bra, tack vare att jag har så ont i halsen att är jobbigt att äta så att jag bara får jag i mig ungefär häften av mitt vanliga matintag så går jag ner liiiite i vikt (av de usa-kilon jag gått upp)" eller så tänker man "tycker liiite synd om mig själv, så åker till Ikea med barnen, låter de leka i småland och köper marabou choklad - för jag äter ju ändå inte så mycket och choklad går ner lättare".



Så var det med det.

Men ärligt talat, kan inte vrida på huvudet utan att grimatisera. Men för övrigt mår jag ganska bra faktiskt! Bättre än igår. Men bilarna får jag inte ner idag, sååå mycket tänkte jag inte misshandla/treata mig själv ;) Annars så jobbar jag som vanligt. Slutade precis efter en alldeles för lång dag enligt regelboken. Men vad gör man inte för lite mer ledighet om två veckor? :) Och som vanligt (numera) händer inget speciellt om kvällarna. Funderar på om jag ska påbörja en ny bok eller roa mig med en film. Spännande, verkligen! Vad händer hemma?


Tisdag!

Skaran med myror krymper sakta men säkert. Jag är däremot inte så mycket piggare och gladare. När jag vaknade imorse ömmade halsen och nu under dagen har en huvudvärk smugit sig på. Hemma var jag ju typ aldrig sjuk så förstår inte varför det känns som att jag håller på att åka på en andra omgång av nått här? Nej, vi håller en tumme för att det är en en-dags-grej och att jag är fit for fight imorgon! Iannatfall är det bara att bita ihop ändå. För jobb blir det! Just nu är alla iväg på simning och jag fick en timme ledig för att inte överskrida för många timmar.

Myror igen.........

Kommer ni ihåg när jag skrev att vi hade myror i huset? Sen dess är vi inne på tredje omgången med myrinvation, pågående just nu. Efter tre dagar med typ konstant regn har de letat sig in igen. Efter att ha varit inne i badrummet och borstat tänder och sånt vill jag nästan börja gråta. Mängden myror där inne gör mig galen. Är dom kvar imorgon ska jag ta en foto på dom så nu får se för annars kommer ni inte tro mig. Eller näe, är de inte mindre i antal imorgon så vet jag inte vad jag gör. Jag kommer snart drömma mardrömmar om myror, det är fruktansvärt!

Nu är jag nyss hemkommen från aupairmöte. Lagom kul. Imorgon är det tisdag och 1 april närmar sig med stormsteg, är det nio dagar kvar? Och inte ens tre veckor till semester? Ja, herregud vad jag längtat och nu är det snart här!


Ikväll läser jag Den dubbla tystnaden



På den här sidan händer det inte allför mycket. Har mest varit jobb i helgen. Fyra "pass" igår och och idag. Så när jag fick barnen i säng ikväll plockade jag fram en bok för ovanlighetens skull! Var längesen jag fastade i en bok men nu har jag redan plöjt 80 sidor och det blir nog ett antal fler innan det blir natt för min del. Förutom jobb idag så hann jag med en runda på target bland annat. Fick bland annat köpt ett gulligt nattlinne, som jag letat efter ett tag, för 16 dollar. Det kallar jag kap. Och så köpte jag en flaska "lifewater", som ska vara nåt "nyttigt", sockerfritt med vitaminer och sånt. Smakar som alldeles för svag päronsaft. Med andra ord inget kap, och första och sista gången jag köpte det. Imogon är det måndag, och ny vecka, igen!


Update



Här händer det inte så mycket. Ses sist har jag slängt i en toning i håret, blev jämnare med utväxten och aningen mer askblont. Bättre än innan iallafall. Körde en sväng och tankade och gick i två affärer på Stanford Shopping center, sen tröttnade jag i regnet. Åkte förbi starbucks på vägen hem och nu sitter jag här igen. Halv fem kommer ligan hem igen så då blir det jobb. Fram tills dess? Ja... Kanske en film? Var längesen jag hade en så händelselös helgdag, men inom två veckor blir det förhoppningsvis fullt upp, så då är det väl okej med en lugn (tråkig) helg...


9.14

Godmorgon! Har änsålänge spenderat denna alldeles för tidiga morgon framför Snövit med mina två tjejer. Har inte alls varit så betungande änsålänge, om det inte vore för den tidiga timmen.

Igår träffade jag Karry, en ny au pair. Hämtade upp henne vid fem och så åkte vi för middag i Sunnyvale på hennes favoritställe.  Panera bread hette det, och jag kommer garanterat åka dit igen! Åt en jäääättegod sallad och panini! Sen bestämde vi oss för bio, Adjustments Bureau, handlade om valen vi gör i livet och om/att varje person har en plan som styr vad vi väljer/vad som händer. Låter lite lulligt kanske men den var jättebra! Var hemma vid tio snåret, ganska skönt eftersom det var tidig uppstigning imorse. Ja, för att vara mig alltså...

Fick nyss reda på att jag inte behöver jobba så mycket som det var tänkt idag. Börjar inte förrän runt halv fem igen. Har ingen plan för dagen än, kanske blir en sväng mot nåt shopping ställe... Borde spara lite, men samtidigt är det ju så tråkigt att sitta hemma en hel lördag! Och så regnar det fortfarande ute. Kanske skulle svänga förbi Ikea. Får se vad det blir.

Igår på Cheesecake Factory



Åt middag med Leonie, Hampus och Jenny igår. Åt en jättegod pasta med kyckling och parmaskinka! Sen delade vi på en efterrätt och jag var fortfarande mätt när jag vaknade imorse...

Det var även sista gången jag fick träffa Jenny innan hon åker hem till Sverige på måndag. Lite sorgligt att säga hejdå, men samtidigt vet jag att vi ses om mindre än ett halvår igen! 


Svensk uppdatering



Tack vare en toppen julklapp från Ulrika med familj får jag lite svensk uppdatering varannan vecka via veckorevyn! Hur bra är inte detta! Blir så glad varenda gång jag skymtar tidiningen i brevlådan, och vet inte om mina tjejer snappat upp detta, för igår när detta exemplar kom så haffade dom den innan jag hunnit se den och slog in den och gav den som en "present". Ikväll ska jag iväg på middag på cheesecake factory, sista kvällen jag träffar Jenny innan hon lämnar för Sverige.


En bild från min vardag. En utav tvillingtjejerna är en höjdare på pussel, så skulle nästan kalla det ni skådar nedan för en daglig rutin. Speciellt med prinsessmotiv!


9.14

Jag är fortfarande inställd på vintertid. Klockan är efter nio och jag är fortfarande trött. Vill liksom inte riktigt lämna min sköna säng... Men snart blir det iallafall att tvinga mig upp och spendera förmiddagen med tjejerna som inte har någon skola. En sväng till biblioteket blir det nog, sen får vi se vad dagen har att bjuda på!


Ett låångt inlägg om vatten, smågodis och frukost

Jobbar kväll ikväll. Eller för att göra det enkelt, jobbar ganska mycket denna och nästa vecka, värdpappan är bortrest. Men det är mer än heeeelt okej, för om två veckor på fredag så står Rasmus Nilsson på San Francisco International Airport! Och så Hawaii! När vi bokade i november kändes det som en evighet tills april, men nu är det knappt en månad bort! Och förutom att jag längtar så otroligt mycket efter Rasmus så längtar jag även efter den där stoooora godispåsen som han har lovat mig, haha! ;-) Som den godisgris jag är har jag såklart testat en del av usas sortiment. Men ärligt talat. Inget slår svenskt smågodis. Blev faktiskt en aning besviken när jag fyllde år, då det enda som stod på önskelistan var godis, men inte ett enda grönt paket har skådats. Men jag överlever nog drygt två veckor till. Och du skulle bara våååååga glömma den Rasmus! ;-)

Och när vi ändå är inne på saker som Sverige är bra på så kan jag informera om vad utav allt det jag ska frossa i när jag kommer hem.

Vi kan börja med kranvattnet. Smakar så mycket klor så man börjar nästan fundera på om man befinner sig i en pool när man står där med dricksglaset. Speciellt när jag tränat/joggat/promenerat och bara vill hälla i mig vatten, behöver jag säga mer? Jag längtar efter vatten!

Och så frukost. Förutom pannkaksfrukost så kan inte amerikanarna det där med frukost. De flesta äter en skål med flingor och mjölk. Nu tänker ni "all bran och k-special är väl ändå inte så illa?" nej om det ändå fanns nå all brans eller "riktiga" flingor. Här är det mesta sötat så det krullar sig i öronen. Mina första två veckor här åt jag k-special. Men inte ens de var som de hemma. Uuh. Och bröd, hederliga mackor med ost och skinka. Nähe då. Här är brödet man köper mjukt i flera veckor och utgångsdatumet vill jag inte ens kolla på. Tänk er formfranska de luxe mjukt fast utan utgångsdatum. Jummi va? Och så smör, det har dom inget riktigt det heller. Osten köps till 99% i färdigpacketerade skivor, tjocka som tredubbla hemma, och är mest tänkt till att smälta i grillade mackor eller nåt i den stilen. Jag bad om vanliga havregryn så jag ställer mig och gör microgröt nästan varje morgon, ja för vanliga havregryn har dom iallafall! Är jag lat äter jag en yoghurt. Men här är det yoghurt i portionsförpackning, lowfat eller nonfat, men socker som andra ingrediens. Halleluja. Amerikanarna är livrädda för fett, men socker kan man tydligen äta hur mycket som helst av...

Oj, det blev en del det här, haha. Skulle kunna fortsätta lite till, men vatten och frukost är ändå de två största sakerna i matväg jag verkligen ska njuta av när jag kommer hem! I övrigt vet ni ju att jag älskar california, men visst finns det skillnader! Och självklart finns det saker som usa är bättre på än Sverige, i mina ögon sett, men det får bli ett annat inlägg!



Det här tycker jag bland annat USA är bättre på (sett genom min ipod); Shoppingen, senaste köpet, sköna byxor från GAP. Dishen, slingan där hemma bjuder inte riktigt på samma härliga utsikt och för att inte tala om klimatet. Och såklart, starbucks!


22.48

Hemkommen från min sista Stanfordklass och en starbucksfika. Tio veckor är avverkade och jag känner mig lite klokare på "public speaking" fronten. Men att göra det på engelska var verkligen en utmaning. Imorgon väntar många timmars jobb så blir snart att dra täcket över huvudet och sova! :-)

Dagens höjdpunkt!

Men glömde ju berätta om dagens höjdpunkt! Efter en alldeles för lång och seg dag i huset tar barnen sina cyklar och värdmamman hunden och vi traskar ner till en park i närheten. Av en slump är den söta lilla killen (skrev om honom några inlägg ner) och hans bröder med sin au pair i den parken. Så fort den här underbart gulliga tvååringen får syn på mig springer han med öppna armar och ett leende från öra till öra emot mig och ger mig en kram! Det är för mig ett frågetecken hur den här tvååringen kan vara så söt mot mig, undrar liksom vad jag gjort de tre gånger som jag träffat honom! Men jag klagar absolut inte, undrar bara varför inte mina barn är så söta mot mig när jag kliver ut genom min sovrumsdörr på morgonen... ;-)

Brev från Cultural Care



Idag fick jag brev ifrån cultural care om möjligheten att förlänga. Konstaterar (ännu en gång) att jag är mer än halvvägs igenom mitt år och bara har nerförsbacken kvar, vad hände??! Samtidigt som jag sitter och bläddrar i den, tro det eller ej, intressanta läsningen. Det har alltså inte hamnat i pappersåtervinningen än...


Another weekend have passed

Mycket har hänt sen sist, det har ju varit helg och dessutom en ledig sådan! Förutom att den här sidan av jorden numera befinner sig i sommartid så har jag turistat san francisco, sett en st patricks parad, ätit god mat, gått på pedikyr, druckit starbucks utomhus i solen och shoppat. För varje månad som går så fäster jag mig mer och mer i detta ställe och undrar hur det ska gå om ett halvår. Anar att det kommer bli ganska svårt att slita en del av mig härifrån...


Eartquake in Japan



För en gångs skull hänger jag med lite i nyheterna. Jordbävningen i japan resulterade i tsunami vågor och gud vet allt. Varningar om tsunamivågor/"eftervågor" i norra och centrala Kalifornien samt Hawaii. Inget allvarligt härså vida jag vet (iallafall inte jämfört med övriga ställen) men en och annan hamn blev drabbad och båtar förstörda. Läskigt när det kommer så nära och blir så påtagligt.

Nu är det fredag och snart helg, härligt! Sen är det tre veckors jobb innan min älskling står på flygplatsen i SAN FRANCISCO! Wounderful!


Just nu. Skype.


18.43

Har precis slutat jobba och bytt om till träningskläderna, blir iväg på sista zumban om en stund. Idag har varit en "vanlig" torsdag. Vid fem kom två kompisar till barnen över som vi skulle passa en stund, två killar på 2 och 4. Den lilla är såå söt och han tycker om mig lika mycket som jag tycker om honom tror jag, för under de två timmarna han var här var det bara mitt knä han ville bli "skyddad" i när hunden kom för nära (och medan han satt där frågade han "is the dog gonna eat me?" flera gånger). Och när han trillade och slog sig lite så tog min värdmamma upp honom, men så fort han såg mig så sträckte han ut armarna och ville byta famn, så jag fick trösta istället. Den här lilla killen gjorde min dag! Och jag känner att en såå dålig au pair kan jag ju faktiskt inte vara då, även fast mina barn inte tycker om mig så ofta... ;-)

Här igen!

Jag lever, jag lovar! Har bara inte alls varit in a mood för att blogga, så då är det lika bra att låta bli. Träffade Sarah ikväll som jag saknat sååååå mycket! Lite lustigt det där, er därhemma har jag inte träffat på ett halvår, och SJÄLVKLART saknar jag er massor, men när jag inte träffat Sarah på över en vecka så känns det så tomt och saknaden efter henne blir så påtaglig! Hon är liksom min familj och vänner och alltihopa här, typ, och vi har haft varann nästan från början av det här äventyret! Eller låter jag bara knäpp i er öron nu? ;-)

Kontaktbar igen!

Så, efter TRE MÅNADER utan mobil och utan mitt gamla nummer är jag återigen kontaktbar! Tusen tack älskade pappa för att du tjatat, ringt, mailat och krånglat med det där så länge! Så jag finns alltså på mitt "vanliga", gamla nummer igen! :-) Nu blir det sängen för min del, imorgon ringer klockan omänskligt tidigt för att vara lördag, för jobb... Godnatt!

I want you to know



Idag låg det ett brev i brevlådan adresserat till mig, tack farmor och farfar! Ni skulle bara veta hur glad jag blir för alla vykort, handskrivna brev och gröna paket! Det blir lite som julafton varje gång. Jag blir så glad av att veta att ni tänker på mig med, och inte bara tvärtom :-) Och sen var jag tvungen att ta kort på de fina blommorna jag fick tisdags av min värdfamilj. Mitt rum doftar så gott. Man borde ha blommor oftare hemma!  

Nu ska jag snart iväg på zumba. Och jag har IKEA abstinens om man nu kan ha det, haha. Intresseklubben antecknade hoppas jag? ;-) Nej men lite marabou eller ballerinas... Med andra ord en smak av "Sverige" hade inte suttit fel just nu...


185 dagar på andra sidan

Vart ska jag börja? Börjar med att säga TACK! för alla gratulationer igår. Då jag officiellt inte längre kan kallas tonåring. Jag bad om så lite uppvaktning som möjligt på den här sidan jorden. Känns inte alls som min födelsedag och lite konstigt att fira den här. Men lite uppvaktning blev det iallafall, klockan 7.15 stod två små tjejer utanför min dörr och knackade, när jag öppnade stod de där med leenden frön öra till öra och sa "we wanna come in for some snuggletime in your bed!", sen låg jag där med en tjej på varsida som låg och pratade om diverse olika tankar om födelsedagar. Om jag var äldre än deras föräldrar, om jag skulle växa mer nu när jag är tjugo, om de slutar växa för att de fyller fem osv. Mitt hjärta smälte lite då, trots att jag var galet trött. En stund senare kom min värdmamma med en bukett med jättefina blommor. Annars hade jag skola gånger två igår, så hann som tur var inte med så mycket mer firande. Var ute och åt med värdfamiljen och efter Stanfordklassen åkte jag till cheesecake factory med Jenny och Mikaela. Fick en utekväll i Halmstad av Jenny och ett Starbuckskort av Mikaela, jag som tjatat om "inget firande, inga presenter" måste ändå säg att de var klockrena! Hur mycket pratar vi inte om (och saknar!) utekvällar hemma? Och antalet starbucksbesök under mitt halvår vågar jag inte ens chansa på, men det är MÅNGA. Så tack så jättemycket! Det var det, och jag är glad att det är över. Kanske blir lite firat om ett halvår eller så istället, vi får väl se. Jag menar, hade det varit 21 hade det varit värt att fira här, 20 är större hemma.

Och just det ja, som jag nämde, 6 MÅNADER I STATERNA! Hur det känns? Helt otroligt. Nu är vi halvvägs och jag har massor med saker att se fram emot under sista halvan av året! Först ut är Rasmus och Hawaii och det är mindre än en månad dit!


´'

GRATTIS MIN FINA, FINA RASMUS! Nu är det bara 31 dagar kvar tills vi ses! Och det är ju ingenting! :-)



(Men pensionen är nära när man sitter med ett våffeljärn i handen och inte vet om man fyller 22 eller 23 och inte vill fira det "som ungdomarna med alkohol", men jag tycker så mycket om dig ändå!)


RSS 2.0