En torsdag i toppklass

Äntligen tycker jag mig ha fått lite belöning för allt slit de senaste veckorna! Har inte riktigt känt mig på topp, har nog haft lite eftertentaångest plus att jag varit extremt klantig den senaste veckan. I torsdags, efter sista tentan, så samlades klassen för att pusta ut tillsammans och fira lite. När jag sen ska gå hem mitt i natten så lyckas jag halka (för första gången!) vilket resulterade i blåmärken och en blodig hand. På fredagen lyckades jag sen skära fingret blodigt på mina hemnycklar(!) och för att toppa det hela brände jag vänsterhanden rejält när jag försökte mig på att baka i förrgår. Så blåsor och variga sår består nu mitt pekfinger och tumme utav...
MEN nu till det bra, igår fick vi reda på preliminär resultat på redovisningstentan (den som 70% kuggade i höstas...) och jag klarade den med bravur och marginal! VG och LYCKA! Dessutom var Svenska björnstammen på Kulturens Hus och spelade och det missade vi såklart inte. Efter det blev det en spontan-öl på allstar med ett gäng nya människor, och Lotten såklart! Men kvällen slutade inte där, när allstar stängde åkte vi vidare, satt åtta personer i en soffa och lyssnade på gitarrmusik och ljuva röster. Vågar nog säga att det var den roligaste och spontanaste torsdagkvällen som Luleå bjudit på hittills. Och nu ska jag göra mig iordning för en middag på stan i trevligt sällskap. Den här veckan som började lite sådär ser ut att avslutas på topp. Jag är så glad och får man säga stolt? Jag har ju klarat mina första 7,5 högskolepoäng! :-)

äntligen lördag

Klockan är inte ens tolv och jag har redan hunnit med ett tufft cardio pass och en lång dusch med skrubb och allt annat jag inte haft tid med under pluggveckorna. Så nu sitter jag här och luktar gott och äter hallon med keso och njuter av att lördagen bara börjat! Det var ett bra drag att stanna hemma igårkväll, städa upp mitt lilla rum, laga en god middag och bara göra ingenting. Nu känner jag mig äntligen som människa igen! Igår på dagen åkte jag och några klasskompisar ner till stan och jag kom enbart hem med en svart tshirt. Igår var liksom en dag då ingenting passade och ingenting var snyggt. Så får se om jag hittar nåt i garderoben som kan passa till kvällens tentaröj... Efter det åkte vi och handlade mat och städgrejer, äntligen fick jag köpt en mopp, så nu skiner här!
Och såhär ser delar av mitt lilla rum ut! Ska fixa någon blomma till fönstret någon gång i framtiden... Litet men med fin utsikt! Får ta en bild dagtid nästagång.

morgon

Jaha då sitter man här igen, fast denna gång bakom den gröna boken. Har druckit för många muggar kaffe och är inte alls nervös denna gång, är bara ivrig över att få det överstökat. Behöver jag säga att jag är lite trött på tentaplugg? Ska bli kul att sätta igång med nya kurser nästa vecka, ny kunskap, nya lärare, nya föreläsningar och back to normal again! Två veckors intensivt tentaplugg räcker GOTT OCH VÄL för min del! Nu ska jag försöka vara seriös en stund till. Sen blir det skolan, men tentan är inte förrän 15. Och på tal om det, vad är det för tentatid mellan 15-19?! Hoppas den söta gubben är där idag också, han kommenterade min första sida på tentan  (som enbart innehåller namn, personnummer, kurskod och datum) med "fint, å vad fint, ja jättefint, bra jobbat". Han vet hur man lugnar stressade studenter med lite uppmuntring han, haha!

Thumbs up everybody!

Imorgon hoppas jag på "thumbs up" efter tentan, och sen ska jag njuuuuuta i stora mängder av helg och fira med tenta fest på lördag. Och hoppas på att jag blir lika lycklig som killen ovan när jag får svaren på tentorna! :)

Tuesday 20

Är stressad över makron som tentas på torsdag eftermiddag. Och just därför har jag nu ikväll hunnit med att laga middag + två matlådor, tvättat 4 maskiner tvätt, småstädat i mitt rum och målat naglarna i en rolig färg. MINDRE ÄN 48 TIMMAR INNAN TENTAN. Smart? Inte ett dugg men det börjar bli ett vanligt symptom när jag är pluggstressad. Så jag kanske skulle ta och byta lakan och dammsuga min lilla lägenhet också när jag ändå är igång? Nej men istället får det bli diciplin i en halvtimme till innan det blir sömn för att ladda inför ännu en lång pluggdag imorgon. Längtar otroligt mycket till den här helgen. Då tar jag tillbaka mitt sociala liv med facebook, träning, mobil och allt vad det heter! ;)
Bjuder på en bild på min goda middag, biffar, sås och sallad med matvete. En hit!

Måndag

Och första tentan är avklarad! Nu laddar vi om för nästa som är på torsdag. Och i Norrland är mellanmjölken röd och inte grön, på tal om ingenting :)


Tenta ångest inlägg?

Hej här sitter jag bakom min gula bok färdig för att gå till skolan och skriva min första tenta klockan nio. Eller? Ååh vad jag börjar bli nervös nu. Känner att jag lagt ner all tid jag haft den senaste tiden till det här och att det ändå räcker det inte till. Snälla snälla snälla låt mig klara det här. Och jag vet "det är inte hela världen, i värsta fall blir det omtenta", men sånna tankar går definitivt inte i mitt huvud just nu. Och jag vet att jag antagligen inte får in någonting av det jag läser nu till om en och en halv timme, men den halvan av mig som säger att jag borde pluggat mer (jämfört med den mänskliga halvan som säger att man måste sova och äta också) känner sig lite bättre. Haha, vad schitzofren jag låter, det är kanske det dom kallar tentaångest!
Nu: dricka kaffe och läsa lite till om lagervärdering

Värt ett blogginlägg

Dags för ett avbrott i tenta plugget för att meddela något viktigt. Jag såg NORRSKEN på himlen ikväll! Det var så fantastiskt vackert även då det inte var långvarigt eller jättestort. Jag blev nästan lite lyrisk av detta fenomen, tänk vad livet kan bjuda på ibland va. Kanske är det veckans långa pluggdagar som får mig att uppskatta detta lilla så ofantligt ikväll, jag vet inte.
Och på tal om plugget, det går bra, men mitt emellan alla bokförings-, överavskrivings-, periodiseringsfonder och bolagsskattetankar så envisas lite annat med att komma emellan. Denna veckan har jag funderat mycket på om jag pluggar rätt, bor rätt, tränat för lite, vad jag ska bli när jag blir stor, vad som är lycka, hur onyttigt för mycket kaffe är, hur man somnar bäst på kvällen, vilken tröja jag ska ha på mig imorgon, om jag kan åka snowboard snart, om gröt är bästa pluggfrukosten och ganska många andra viktiga eller totalt onödiga saker.
Livet på en pinne som student?

Tenta-p

Tenta period just nu och jag försöker ägna så mycket av min vakna tid som möjligt till böckerna. Därför tänkte jag lägga mig och sova typ exakt nu. Nej jag är inte sjuk, det bara tar på krafterna att plugga dryga tolv timmars pass. Testade red bull för att hålla mig vaken igår men blev snarare lite lätt knäpp av det, så håller mig till hederligt kaffe och har till och med investerar i en egen kaffebryggare. Väl värt 199 kronor. Mycket väl. Nä, sängen var det ja, vi hörs igen nästa fredag, efter tentorna.


Godmorgon fredag

Fredag igen och är snart påväg till skolan för föreläsningar hela förmiddagen och sen sista seminariet i eftermiddag. Försöker tänka att om det inte skulle gå som jag vill och hoppas så får jag ta igen det på tentan. För imorgon börjar tentaplugget. Första tentan är nästa måndag, om drygt en vecka. Det går snabbt! Och efter det börjar två nya kurser. Och så hoppas jag att komma iväg och åka lite snowboard/skidor snart, har vart så fint väder den senaste veckan så det gör en inte direkt mindre sugen! Ska försöka övertala några fler att åka på en liten tripp, och det bör nog inte vara alltför svårt :)
Nu ska jag ta min oranga fina kaffemugg och gå ner till A-huset. Klagar definitivt inte på 2 minuters gångväg till skolan!

Tisdag

Har precis ätit middag och ska snart plugga det sista för dagen. Bra grej med ett jätte god doftande ljus som jag fick i födelsedagspresent av familjen Larsson, speciellt eftersom jag har en urkass fläkt som gör att det gärna luktar mat i ett par dagar. Och mysigt är det ju med!


Luleå

Då var jag "hemma i Luleå" igen efter en härlig vecka hemma. Det blev mysiga kalas, rundor på stan, lunch med lillebror, liiite plugg och mycket häng med alla hemmamänniskor som jag saknat! Men medger att det var ganska skönt att komma hem till min lägenhet idag, efter alldeles för många timmar på tåg... Nästa gång flyger jag! Har inte varit så produktiv idag, det blev direkt till skolan vid ett, sen ner till synsam vid fem sen hem och gick omkring på ica som en zombie och fick iprincip bara handlat mjölk, apelsiner och lingonsylt. Tror min hjärna la av någonstans där. Det blev ju inte sådär jättemycket sömn i tågstolarna... Har iallafall påbörjat packningen men tror det får bli en fortsättning följer på den och en dusch istället. Trött är bara förnamnet. Resten av veckan kommer bli intensiv, dubbelförelänsingar tisdag, onsdag och fredag, samt seminarie på torsdag och fredag. Och efter det... TENTAPLUGG! Och hur gör man då undrar ju jag.

Sol!

Halmstadvädret idag är ju helt underbart! Sol och varmt! Så det blev kaffepaus ute nyss. Jag och Petter, och Deborah på ett hörn, håller på att fixa inför kalas. Tre pajer och en kladdkaka änsålänge! Kommer bli jättemysigt att ha (nästan) hela släkten här ikväll. Nackdel med att bo så långt bort, man kan inte träffa alla här hemma lika ofta. Ikväll blir det nog ut en sväng på stan och imorgon blir det att gå på kalas och träffa alla andra kompisar som jag saknar!!! Den här hemvistelsen är/kommer vara hur bra som helst. Men lär få ta stryk på pluggfronten, så nästa vecka kommer bli intensiv... Men det är det värt!

RSS 2.0