Confused is my middlename

Det är väldigt tyst hemifrån måste jag säga, njuter ni av semester och svensk sommar? Hoppas det! :) För på den här sidan jorden njuter jag varenda sekund. Allt annat har skjutits ner på prioritetslistan. Jag känner redan nu hur hjärtat kommer protestera av seperationsångest om två veckor. Har också haft ett par intressanta konversationer med människor som gjort mer eller mindre samma sak, dvs varit hemifrån i ungefär ett år, som försökt förklara hur det känns att komma hem igen. Så om två veckor får träffa en väldigt delad victoria och ursäkta min svengelska! Until then ska jag åka på roadtrip, ha ett par lediga dagar och säga för många hej då.

12.51 am

Right now life makes me feel a little bit crazy. Although I enjoy every moment.

Thoughtful. I'll miss My Californialife.

Igår kan ha varit en av de bästa, mest udda, dagarna jag haft i san francisco. Satt under Eftermiddagen på en filt i en park och lyssnade på klassisk musik med hundratals andra san francisco bor. Och jag måste säga att det var en av de bästa "konserterna" jag varit på. Mäktigt på nåt vis. Och så sf. Behöver jag säga att 17 dagar börjar bli väldigt lite? På kvällen njöts det av kvällssol i Stanfords fina park innan det blev bio. Aldrig hade jag kunnat föreställa mig att det skulle kännas såhär att så snart behöva lämna. Lämna alla människor, platser och upplevelser här där jag haft mitt liv i snart ett år. Snart dags att vända blad och fylla nästa kapitel med nya upplevelser och minnen!

hej

Är fortfarande lite i chock efter allt i Oslo. Vad är det för värld vi lever i?
Annars har jag överlevt campingen, åt min första smore, delade kudde med en av mina 5-åringar och blev lite uppäten av mygg.

-

fick en minut över och tittar på norska nyheter. finner inga ord.

så var det (jobb)helg

Haft en underbar fredag kväll (resten av fredagen glömmer jag gärna en stund) med Sarah, Hanna och Emelie! Var hemma hos Emelie och åt tacos och badade hot tub, myyyyys! Förövrigt ville jag mest säga att det kommer bli dåligt med uppdatering här, börjar jobba klockan halv åtta imorgon och sen blir jag inte ledig förrän någongång vid lunch/eftermiddag på söndag. Ska campa med barnen och min vmamma. Och förvänta er inte för mycket på söndag, har en känsla redan nu över hur mitt tillstånd kommer vara................

after the storm

Mötte min kära vän Sarah ikväll, var behövligt och hade maaaassor att prata om. Livet här över är ganska intressant just nu. Sarah åker hem om drygt en vecka, därefter har jag drygt en vecka kvar innan det är min tur. Jag går omkring med ett löjligt leende på läpparna, som varvas med en klump i magen. Men jag njuter. Njuter av min tid här med underbara vänner, underbart väder och allt annat som jag inte kan sätta ord på. Njuter också av tanken att jag snart kan träffa alla saknade. Njuter något av ovissheten i mitt liv, samtidigt som vissa småsaker gnager hål på mig ibland. Life is good. Eller hur! :)

23 dagar

Hade precis ett sista möte med min lcc, visade mina papper från kurserna som gör att jag kommer att ha fullföljt mitt år som aupair. Blev nästan lite förvånad själv när hon sa "so this is goodbye then, I don't think I'll see you again before you go home". Som jag har tänkt och ibland längtat efter augusti månad och hemresa, men nu när det är så nära kan jag inte riktigt få in det! Herregud, det är ju bara 23 dagar tills jag är hemma! Och får krama om er igen! Men samtidigt, bara 23 dagar kvar att njuta av här, och just nu mår jag som en prinsessa här de timmarna på dygnet jag inte jobbar...
Btw så kan jag ha kommit på en plan för de kommande åren, måste bara hem och bolla den med någon. Varför får jag känslan av att livet tar slut, eller iallafall blir tråkigare, när man börjar plugga? Och varför ska det vara så allvarligt att välja vad!
Nu ska jag fortsätta att njuta av 30+ ute och förhoppningsvis avsluta dagen med en middag i trevligt sällskap. Äta ute kulturen måste komma härifrån, aldrig förr har jag ätit alla mål ute varje lördag och söndag samt någon vardag i veckan, och ett par fika besök på det...

Tisdag

I söndags kom Sarah och hämtade upp mig, vi började med brunch på Crepevine, vidare till Stanford shopping center för lite shopping (nu börjar det dock bli en svår ekvation, allt ska ju hem...) sen middag på panera innan Harry Potter bio! En perfekt söndag. Har bara tre kvar...
Just nu är jag faktiskt lite ledig för ett par timmar, barnen är på ett afternoon camp. Har lite småsaker att fixa med, sen tänkte jag jobba på att räta ut ett och annat frågetecken inför nästa år, men det brukar oftast sluta med några extra istället...

10.40 pm

Ett av mina dröm hus!

I lördags efter att jag jobbade så åkte jag och Marion till San Francisco och utforskade andra delar som ingen av oss varit i innan. Och trots blåsor på fötterna efter en heldags promenerande är jag sååååå glad att vi gjorde det! Vi gick i så mysiga kvarter som jag aldrig sett förrut och knappt visste fanns! Och som vanligt är kameran full med bilder på hus... San Francisco I'm in love.
Förövrigt pratade jag med en nanny idag, som jag träffar lite då och då eftersom våra barn har playdates, och mitt i allt så avbröt hon mig och sa "you don't have any accent left! You really sound like an american!". Behöver jag säga att det gjorde min dag?

Fredags!

Haha, här är bilder från i fredags när vi var hemma i Sabinas fina hus och åt middag! Grillat, kokt potatis och glass med varma hallon - sååååååååå gott! Oh nej, vi fastnade inte på en enda normal bild! :)

Uppdatering

Datorn har legat på lite låg prioritet det senaste, samtidigt som jag skulle kunna skriva och berätta om massor! Men förstår inte vad all tid tar vägen? ;) Idag läste jag antagningsbeskedet till hösten, ligger som reserv (inget förvånande) men tror nog att jag kommer komma in på ett par ställen. Fick också en uppföljning på ett jobb jag sökt, så nu börjar det som jag lagt åt sidan för ett tag bli aktuellt att ta tag i igen. Ja, det där med hösten och framtiden.

Golden Gate Edition

Jag och Sarah gick en promenad på Golden Gate bron i söndags.

Träffade aupairer på Borrone ikväll, mysigt! :) Men har ett dilemma... Glömde min necessär hos Sarah i helgen med ALLT i... Hade som tur var en extra tandborste, tandkräm, deo och mascara här hemma, så jag har överlevt ett par dagar iallafall. Men nu är grejen att jag veeeerkligen hade velat ha tillbaka allt till imorgon, men Sarah är lika glömsk som jag, så det ligger fortfarande kvar hemma hos henne. Ni förstår nog inte riktigt det komiska i att jag saknar det, för nu låter jag fåfäng, haha. Men den kan ni få fundera på ett tag!

Tisdag

Hej hej hej på er. Har det senaste dygnet bara haft ett barn att ta hand om och dessutom varit bortskämd med väldigt mycket ledigt. Har varit uppe sen halv sju imorse och överväger fortfarande på om jag ska gå och lägga mig igen en stund, är ju inte van att gå upp sååå tidigt! Nu ska jag hänga upp tvätt, sen ska jag fundera på vad jag ska fördriva de kommande två lediga timmarna med.

10.35

Hej igen! Har spenderat helgen hos och med Sarah, darav ingen dator = noll uppdatering.  Har haft en toppen helg med sovmorgon, sol pa Santa Cruz beach och San Francisco turistande och lite shopping. Precis som det ska vara med andra ord! Idag ar det mandag och ny jobbvecka. Och det marks pa manga satt att det borjar dra ihop sig, papper som ska lamnas in, vaskor som eventuellt ska kopas, grejer som ska slangas, hejdapresenter som ska fixas... Den 12 augusti landar jag igen pa landvetter, vilket innebar att jag har lite drygt en manad kvar har. Och i den takt som det har aret har gatt sa kommer de har veckorna att vara forbi innan jag hinner blinka!

Friday, I'm confused

Nu ar det no turning back, fick mina flygtider och jag kommer snart att vara hemma! Och saklart ju narmare jag kommer hemresedatumet desto mer vill jag stanna har. Men jag kommer ju komma tillbaka nagon dag! No doubt about that! Nar var och hur aterstar att se. Iallafall sa ar det antligen fredag och jag kommer till min forvaning att vara ledig hela helgen! Med ett undantag att ta ut hunden pa sondag morgon. Woho, living the dream! som Sarah brukar saga ;)

I'm back!

Hej och ursakta franvaron med jisses vad mycket ni har missat den senaste veckan! Helgen var sa harlig och jag ar sa glad att jag fick komma till Yosemite igen under detta aret!
Tyvarr har jag inga bilder kvar darifran, for pa mandag morgon kastade min lilla dator in handduken och ville inte langre starta. Istallet har jag kopt/fatt en macbook! Och det ar val lite pa gott och ont, lar ta ett tag for mig att satta mig in i macsystemet, haha... Men utbyte pa datorsfornten var verkligen inte en dag forsent! Mina snalla vardforaldrar kopte den at mig (min vardpappa har en del rabatter nere pa campuset) och sa att de ville betala halva som "hejda-tack-for-det-har-aret-present", vilket verkligen ar too much! Men de insisterade och jag ar forever thankful ;) Utover detta har den de senaste tva dagarna statt pa min vardpappas kontor, eftersom han ville hjalpa mig att starta upp den, installera word-program och allt det dar samt flytta in allt fran min harddisk! Ja ni hor ju vilken service! Men nu har den landat pa mitt rum och i mina hander! Var bara nat mer innan jag fick andra installningarna till svenska tydligen, datorkunniga jag har lamnat den i hans hander och lyder order ;) Sa ursakta min fumlighet har ett tag, lar ju ett par manader (eller ar) att lara mig allt. Det var datorhistorien det!
I mandags var det 4th of July! Jag jobbade pa formiddagen och vi var nere vid poolen dar det var kids carneval! Det innebar lekar, sockervadd, facepainting, barbeque, sapbubblor - listan kan goras lang! Efter det var jag ledig och spenderade eftermiddagen med Sarah och Emelie vid Great Americas vattenomrade eftersom kalifornien antligen har riktig sommar, det har varit 25-35 grader i typ tva veckor nu! Helt underbart! Efter det akte vi och at gourmetmiddag pa cheesecake factory och unnade oss aven dessert nationaldagen till ara.
I tisdags borjade tjejerna pa sitt formiddagscamp vilket innebar att jag har lite konstigt schema, jamfort med hur det brukar se ut. Jag har varit uppe runt 7.30 for att kora killen till skolan och tjejerna till campen, haft tva och en halv timme "ledigt" och sen jobbat fran tolv till kvallen. Skont med omvaxling faktiskt, och trots att det ar tidigt ar det ganska skont att starta dagen och sen fa lite egen tid :)
Igarkvall akte jag, Marion och Jens in till San Francisco klockan 8 pa kvallen och skulle ga pa konsert. Hade inte direkt koll pa nagot innan, men det visade sig bli en toppenkvall! Det var inne pa en klubb och vid entren tror jag att killen inte riktigt forstod mitt svenska korkort sa jag fick likadant band som 21+... :) Bandet hette Darwin Deez fran New York och de var faktiskt riktigt bra! Sa vi stod och gungade med och jag undrade ett tag om livet kan kannas battre an sa just da. Tveksamt. Och trots allt prat om "hem" sa borjar jag nu undra hur det kommer bli utan San Francisco. Det gar inte att beskriva stan och kanslan rattvist, den ar inte som nagon annan stad jag varit i och jag kommer sakna den.
Annars sa kande jag mig duktig som tog tag i min mynt samling och sorterade och raknade och vaxlade in pa banken idag. 35 dollar i mynt hade jag samlat pa mig sen i september! Men tji fick jag, nar jag var nere vid poolen idag med tjejerna sjalv sa tog jag med mig min planbok for att ge Marion pengar for konserten igar, nar jag stiger ur poolen hade nagon lansat den pa alla sedlar, mynt samt presentkort. AAAAARRR. Nu tror jag inte langre att alla manniskor ar hederliga. Usch vad irriterad jag blev och ar!
Sa, en liten summering av veckan
- datorkrash
- bestulen

+ ny dator
+ konsertkvall
+ bra jobbvecka so far!

Hur har eran vecka varit? Det ar nastan lite hemskt vad beroende jag ar av dator har, kande for ett tag att varlden blev valdigt liten. Men nu ar jag tillbaka och nu gar det fort!

22.53



Efter en händelserik helg är jag hemma igen, som vanligt räcker inte riktigt orden till, och just nu längtar jag efter att få krypa ner i sängen efter en dags hikande bredvid ett vattenfall (nästan bättre tryck i det än i min dusch här, haha) samt bilresa hem! Toppen helg med toppen tjejer! Och imorgon är det 4th of July, så vad gör man då?

Och grattis till Julia som fyller 20! Vet inte om du läser, men skickar iallafall en bamsekram över atlanten!


Life's good

Ligger i en hotel säng någonstans i kalifornien och tittar på titanic. Har svettat oss igenom en bilresa på ett par timmar innan vi hittade ac knappen... Gjorde samma tabbe på hotellet då det tog ett tag innan vi insåg att den där stora saken på golvet var air condition. Kalifornien bjuder på 33 + och med de här härliga tjejerna jag kan inte säga annat än att livet är underbart och att den här helgen kommer bli så bra.

Yosemite igen

Sitter och väntar på att bli upphämtad av Mirva och Sarah, för idag ska vi och Emelie åka till Yosemite! Satt igår och letade hotell/ställen att sova, men eftersom det är 4 juli på måndag = tre dagars helg så var inte det det lättaste. Men tillsist lyckades vi! Så idag åker vi dit, och imorgon kör vi vidare mot Yosemite för massa hikande! Dessutom ska det vara över 30 grader även där så det lär bli svettigt och härligt, haha :) I'm exited, känner på mig att det här kommer bli så kul!


Rihanna

Rihanna igår var så bra! Och vilken tjej! Tyvärr fick jag inte ta med min kamera in för att den var för stor (?!) så har med andra ord inte en enda bild. Kanske lika bra det... Nu är det fredag och jag börjar jobba!

RSS 2.0