friday i'm in love

Surast i stan? Inte alls, bara ser så ut. Nu blir det pizzakväll!

Lite whole milk tack!

Året i USA var verkligen både högt och lågt, roligt och tråkigt, lätt och jobbigt, mycket av både mot och medgångar. Men framför allt hände det mycket.  Livet här hemma, där jag spenderat nästan hela mitt liv är, på riktigt, mellanmjölk. Och får jag vara ärlig så är det så väldigt mycket tråkigare. Här är det mittemellan allt det var i USA, varken högt, lågt, lätt, jobbigt, eller extremt roligt eller tråkigt. Och jag har kommit fram till att jag hellre lever i en känslobergochdalbana och har det mer extremt åt alla håll än svenskt-mellanmjölks-mesigt. Och så håller jag på att bli lite galen på hur lätt man (eller okej, JAG) passas in sakta men säkert in allt det där som livet var innan. Innan jag visste det jag vet nu, innan jag sett mig omkring, upplevt lite annat på riktigt. Ni vet det där svenska, inte prata med grannen på bussen, han kanske är farlig, klaga tillräckligt mycket på vädret och titta på idol och lyxfällan på kvällarna. Jo men visst, vad gör vi åt det här då? We're running up that hill och försöker att leva efter att "det blir vad man gör det till", och försöker njuta lite av livet och and make it beautiful. Försöker hålla kvar USA-andan och invänta förändringens tid, för den kommer, bara inte just nu.

Göteborg - Halmstad


Heading for the citylights

Då var det snart dags att åka hem till Halmstad igen. Ska ta mina fyra väskor/påsar och gå en sista sväng på stan, sen blir det ner till tåget. Frågar mig själv ännu en fång varför jag inte bor i göteborg?


Tuesday 27

weheartit
Solen skiner igenom molnen, kaffe nivån är stabil, tvätten är igång och nu ska jag hoppa ur min victoria's secret dress och i träningskläderna. Känner att det här kan bli en effektiv dag! Senare väntar jobb och sen ska jag åka iväg för ett par dagar igen. Känns bra!

10.14

God morgon! Sitter och funderar på vad jag ska fylla den här dagen med!

Late

weheartit
Ger snart upp för dagen. Började tidigt med att bemanningen ringde, så det blev jobb på förskola till halv fem idag! Efter det mötte jag upp Mysan på hennes jobb för kaffe och massa prat om allt mellan himmel och jord. Kostaterar ännu en gång för mig själv att jag har vänner gjorda av guld!
Annars då? Känner att livet står lite på paus och det gillas inte. Inväntar ett och annat svar, men annars får det bli lite action. Lite beslut. Lite mer av livet. Jo, men är det nåt jag lärt mig det senaste året så är det att njuta av livet, när det är värt att njutas av!

100%

Sitter i soffan och tittar på humorprogram. Imorgon är det måndag och ny vecka, känns bra.
Och annars har jag blivit jättesugen på att klippa av håret igen. Hade vart så skönt att bli av med allt de slitna. Men jag vill nog ändå ha långt, tar ju så lång tid att spara ut annars ju. Viiiilket i-lands problem. Klurar på den i nån månad till.

Påväg hem. Lite vemodigt, jag har haft så ...

img_1166 (MMS)

Påväg hem. Lite vemodigt, jag har haft så kul!


21

Jag längtar inte hem.

Trysil!

Fick äntligen träffat Robin igår när jag väl kom till Säfsen, och direkt efter den efterlängtade kramen så överraskade han med "jag har fixat intervju åt dig, nu". Efter många timmars resande så var jag något seg och trött, men det gick nog bra! Väldigt trevligt, och övning ger färdighet eller vad är det man säger? :) Sen åkte vi till trysil där jag nu är. Robin jobbar idag så jag har gått omkring lite själv här, hösten har kommit steget längre här än hemma, och jag måste erkänna att det också var ett kärt återseende. Tar gärna fram sjalar och jackor igen för höstens skull! Jag menar inte regnet och mörkret, men färgerna, den höga luften, en och annan kylig vind och de fortfarande värmande solstrålarna!

Ett av tre tåg! Snart lämnar jag Göteborg,...

img_0804 (MMS)

Ett av tre tåg! Snart lämnar jag Göteborg, men känner redan en längtan tillbaka inom kort, trots att jag bara spenderat en halvtimme här. Jag älskar att vara påväg, det är mysigt att åka tåg!


one day the sun will come out

Har precis försökt mig på att packa inför veckan, går sådär, för vilket väder och aktiviteter ska man packa? Risk för snö? Istid? Sol? 20+? Eller kanske 20-? Nej men okej, ska inte överdriva. Ser såååå mycket fram emot att få komma fram till Säfsen imorgon och träffa Robin igen! Var ju långt över ett år sen nu! Ser inte lika mycket fram emot sex timmar på tre tåg. Men det blir bra!

sunday, bloody sunday

Hade en jättetrevlig kväll här igår med härligt sällskap, tacos, vin och sällskapsspel! Söndagen har so far varit ungefär som en söndag ska vara, lagom långsam morgon innan familjen kom hem igen, sen iväg och träna tjejerna ett par timmar och nu väntar chokladbollar och en wallander. Ska ta tag i den kommande veckan med, ska ut och flänga lite mer än vanligt vilket ska bli jättekul! Miljöombyte är välbehövligt! Testade förresten min brors onepiece/sparkdräkt. Har inte riktigt bestämt mig om vad jag tycker. Återkommer om det.

Alfapet

Riktiga alfapet åkte fram igårkväll och vi satt och gnuggade geniknölarna ett tag. Gick strålande för mig och Sofia som tog hem det hela! Herregud, alfapet, det trodde jag var för 40 plussare, vilken fördom. Kul är det! Nu är det soffhäng och allsång med brodern, you gotta love saturday mornings.

it's been 13 months since may. it still feels like yesterday.

Ännu en dag på förskola. Nu inväntas kvällshäng med nice sällskap!
xo

Paradise

Blev inringd till en förskola tidigt imorse, så klockan åtta till fem har jag jobbat idag. Var på småbarnsavdelningen så hade hand om barn mellan 1-3 år. De var så söta! Och imorgon blir det jobb igen! Spenderade kvällen hos Sofia och Andreas som bjöd på god mat och banankaka, tittade på Irene Huss och nördade oss lite vid wordfued...

Some days. Days like this.

Just miss one thing. Really bad. Other than that? Pretty good! :)

Out of the blue

Efter en fika på stan med Jenny och Sarah känner jag mig redo att möta jobbdagen om en timme!

morning

Hur tråkigt det än kan vara att vara mellan två jobb, så kan jag verkligen inte klaga på långsamma mornar framför lite nyhetsmorgon, the doctors (vad man kan lära sig, watch it! :p) och med några koppar kaffe. Mm. Dessutom ska jag jobba i eftermiddag, catching!

bye summer. hello fall.

här.

2.13 pm

Tackar han till höger för hjälpen med ombyggnaden. Och idag är jag också tacksam för att det finns två frenetiska kaffedrickare i huset, tror inte kaffekannan vart tom mer än kanske en halvtimme!

Tuesday

Hittade en app på telefonen som var lite rolig. Ja, sånt man sysselsätter sig med när man ligger i soffan och dricker varm oboy. Inte helt hundra. Nu ska jag sätta mig i bilen och hämta mig kära bror så kanske jag får lite sällskap här hemma! :)

Someone like you

Vaknande upp efter nästan elva timmars sömn, gårdagens ömmande kröp upp till halsen, om det är möjligt. Botar med kaffe! Annars bevakar jag mailen och lyssnar på skön musik, som den här;

Underbara träningsverk!

Ligger i soffan och är lite osmidig kan man nog säga. Var och tränade mina gympatjejer igår i hallen där jag tränade under alla år och kunde inte riktigt hålla mig ifrån det. Blev några saltos och hjulning flickisar och det känns idag. Desstuom mötte jag Jenny på ett träningspass i eftermiddags så träningsverken kom som ett brev på posten. Och även fast jag ojjar mig lite emellan åt (när nån kramas får hårt eller när tekoppen är full och för tung, haha) så är det underbart! Annars har jag haft en jättebra dag, känner att mitt gamla glada, hoppfulla jag smyger sig tillbaka. Skypade även med mina små tjejer i kalifornien ikväll, så kul att få se dom igen! Lite komiskt att jag fortfarande ibland kommer på mig själv med att säga "mina tjejer" och "hemma" om Stanford och Kalifornien. Lämnade en del av mitt hjärta där och undrar om jag någonsin kommer att känna den obeskrivliga lycka igen, som jag fick uppleva ett par gånger. Ni vet sådär så man vill nypa sig i armen och undrar om det verkligen är verklighet, att livet kan vara och kännas så bra, just då? Ja, herregud. Men jag njöt i fulla drag. Kanske för att jag visste att det snart skulle ta slut?

Day 2

Godmorgon! Klockan är väl egentligen lite för mycket en måndag för att säga det, men är man ledig så är man (eller arbetsbefriad, mellan två jobb, arbetslös, ja ni vet. Inget jobb idag med andra ord).
Let's go back a month in time again! Vaknade egentligen ganska tidigt på lördag morgon, den 13 augusti, men vad gör det när man får frukosten serverad utomhus med nybryggt kaffe och ost och skinkmackor? Åkte lite senare in och mötte min fina vän Jenny för en fika! Sedan började något som jag trodde jag gjorde och var med och bestämde, men så var tydligen inte fallet insåg jag senare... Vi började prata om kvällen och eventuellt en sväng på stan och jag trodde det var jag som bjöd hem henne på middag den kvällen. Men oj vad fel jag hade, efter mycket om och men och lite (tydligen planerade) förseningar så kom vi hem och jag fick mig en dejavu upplevelse! När jag öppnade dörren stod en hög av mina allra bästa kompisar innanför och tjoade, OM JAG BLEV ÖVERRASKAD?! Och helt överlycklig! Det blev en härlig kväll här med mycket kramar, god mat och prat innan vi satte oss i bilarna och körde in till stan. Äntligen fick jag dricka alkohol på en uteservering, vad jag längtat efter det. Sen gungade i vi i takt på tre hjärtan innan det blev hemfärd. Vilken kväll! Den kommande veckan fortsatte i någolunda samma anda, jag blev absolut inte överraskad nåt med, tack och lov, men njöt av att träffa mina underbara vänner, alla jag saknat! Njöt av riktigt bröd, potatis, grillat, vatten av alla dess slag, listan kan göras lång. Men sen började livet komma i kapp. Att komma från usa, där jag vart fullt sysselsatt alla dagar i veckan, jobbat minst 45 timmar varje vecka och haft fullt upp med att njuta av sol, kalifornien, shopping, vänner, starbucks.... Hela tiden, så började det nu bli lite långtråkigt att "bara" vara hemma. För allt är så gott som det samma här hemma. Och det är väl i det spåret det har gått fram tills nu, söker jobb, umgås så mycket jag kan med mina vänner (alla är tyvärr inte arbetslösa :p) och försöker fördriva tiden. Har insett att 24 timmar på ett dygn kan vara otroligt mycket... Konstigt, i usa fick jag knappt tiden att gå ihop och tyckte dygnet hade aaaaalldeles för få timmar. Att det går fort när man har roligt stämmer så väl.

Livet är inte lika intressant och underhållande här hemma.



First day at home in a year.

Ursäkta frånvaron! Men livet på hemmaplan är inte lika intressant och värt att skriva om på samma sätt som det senaste året. Tänkte skriva lite om min tid hemma, iallafall den första. Att komma hem var underbart men samtidigt lite konstigt. Att kliva på planet från Frankfurt och höra svenska all around me var minst sagt konstigt och ovant. Men samtidigt började hjärtat slå och "nu är jag snart hemma, på riktigt!" tankarna snurrade i huvudet, hem ljuva hem? Och visst var det underbart, glädjetårar på landvetter när mamma, pappa, Ulrika och Douglas välkomnade mig men varma kramar. När jag öppnade dörren hemma blev jag överraskad av hela släkten som stod innanför. Kvällen blev ett kramkalas med god mat (mineralvatten och potatis!) och underbart sällskap. Fick höra ett par pikar för min swengelska som satt i... Trots att jag bara sovit ungefär en timme på planet hem och därmed varit uppe i nästan 30 timmar så somnade jag inte förrän runt elva tiden, uttmattad med glad.

RSS 2.0