Just a dream

Blev en längre arbetsdag än tänk, men nu är jag iallafall off! Usa är värre en rix fm när det gäller att spela sönder hits. Här spelas fem låtar om och om igen typ. Och den här har satt sig i mitt huvud efter dagens bilkörande:


2010-09-29

Satt i bloggartagen för ett par timmar sen, men blev uppehållen på skype för en stund med min favorit istället. Som dessutom fuskade sig till vilken film jag lånat. Hm. Så nästa kväll jag sitter ensam i min kingsizebed och inte har nåt att göra ska jag mysa till Harry Potter and the order of the Phoenix :-) Nu jobbar jag fram till halv åtta (tror jag) sen blir det förhoppningsvis iväg till Menlo Park (ligger ungefär 10 min härifrån med bil) och äta frozen yoghurt, jag håller tummarna för det iallafall!

en septemberkväll

Nu ikväll har jag kört mot rött (ssssssh, säg inget om det högt!), varit på pilates (som var mer andning och stretch träning), besökt starbucks, träffat nytt folk och äntligen fått köra bil och vrida på musiken så högt som jag vill! En bra kväll med andra ord. Förutom den första incidenten då... Men hallao, trodde det var svängfil tills jag inser att jag har en bil mitt emot mig, så hade jag nåt val? Dessutom var det kolsvart ute (blir mörkt vid sju, halv åtta tiden och då blir det jättemörkt) och de har inte heller några gatlampor i det här landet. Så där har ni min bortförklaring. Och jaaa, jag har lite dåligt samvete för det...

Kvällar som denna, i trevligt sällskap, får mig inte att längta hem! Imorgon är det onsdag och det innebär att snart halva arbetsveckan är avklarad = snart helg! ;-) Börjar elva, så klockan står på 8.15, en promenix med harry potter i öronen är inplanerad. Var förresten på biblioteket idag och invigde mitt bibliotektskort, någon som kan gissa vilken film som fick följa med mig hem? Rätt svar kanske kan få ett vykort på posten? ;-)

tisdag

Den här dagen kommer som sagt vara lååång, och gå i ett. Börjar jobba om 10 minuter och jobbar i tio timmar, sen blir det snabbt iväg till pilateskursen som börjar klockan 8 och håller på en timme. Nu på förmiddagen ska jag ta med mig tjejerna till biblioteket, samt ett annat ärende, sen i eftermiddag har killen "swim team" så då drar vi allihopa ner till poolen! Men tills dess är det 7 h... Och här kommer bli lika varmt som igår, så närmare 40 grader än 30, vilket jag inte har något emot, men barnen tycker att det är för varmt för att vara ute. 


20:53

Ibland kan jag känna mig så ensam och liten. Som nu. När jag suttit alldeles för länge själv, jag och mina tankar. Och det är värst vad vindarna kan vända. Från att ha haft en asbra dag, på stranden igår, och känt mig väldigt lyckligt lottad över att få vara här, till att längta hem som en tok idag.

Imorgon väntar en lååång arbetsdag, 9.30-7.30, men efter det blir det första pilatesklassen med en annan svensk tjej, Julia. Förhoppningsvis blir det kul (i annat fall något att fördriva tiden med).

Nu säger jag snart god natt, och överlämnar världen till er därhemma. Så god morgon!

Väderleksrapport?

Nu är jag alltså leeedig resten av dagen, då min värdfamilj åkt iväg till några kompisar för middag. Har däremot inte en aning om vad jag ska hitta på, funderar på att ta bilen och köra nånstans. Kanske leta upp ett postoffice och köpa lite frimärken, kanske... Jag vet inte. Jag ska iallafall inte sitta här inne i ac:n utan ut i värmen och njuta! Barnen och min värdmamma tyckte att det var way to hot idag, och hon försäkrade mig om att det bara var såhär varmt ungefär två veckor om året, som tur är. Vadå tur?? Jag älskar sommar sol och värme! Älskar också de första regniga blåsiga dagarna på hösten, när man kan sitta inne med gott samvete. Och den vita, snöiga vintern i skidbacken! Och för att inte glömma vitsipporna och de första varmare vårdagarna. Okej, jag erkänner, jag älskar Sveriges klimat (emellanåt). Men just nu har jag ingenting emot Kaliforniens väder!


30 +

Ny dag, ny vecka (har varit i USA i 4 veckor idag). Har skypat lite med Rasmus, gått the dish, duschat och käkat gröt.  Intresseklubben antecknar hoppas jag??! ;-) Snart börjar arbetsdagen och en heeel arbetsvecka ligger framför mig. Här är väldigt varmt idag (30+) och som tur är har tjejerna en simlektion klockan 1, så vi kan svalka oss lite. Det är gött att vara vid poolen, men är alltid lite nervös när jag ska ha dem där. Oftast, som  tur är, så är mamman med. Killen simmar väldigt bra, men tvillingtjejerna är inte riktigt på samma nivå, än. Nog babblat, nu börjar min arbetsdag.

Capitola beach



Sååå, idag har vi varit på Capitola beach, jättehärligt! Det var däremot sjuuuukt kallt i vattet så för min del blev det inget badande. Men bland annat Lisa vågade sig i en stund... Hon påstod sig även se en delfin! På sista bilden står vi uppradade, Lisa, jag, Maxi, Ann-helen (fransk tjej, första gången jag träffade henne) och Christina. Och bilden på mig är så mycket bikinibild ni får, efter att ha suttit här en stund och gått igenom bilderna så har jag ännu en gång konstaterat att det är dags att skaffa det där gymkortet. Måste träna. Fast the dish är ganska skönt att gå runt på förmiddagarna ändå... Blir det imorgon innan jobbet iallafall. Men måste ändå ta tag i det på riktigt, vill ju inte komma hem i sämre form än jag kom hit (för att uttrycka det milt).

Och imorgon börjar veckan igen. Känns lite tungt, men har haft en bra helg, så får försöka leva på det fram tills nästa :-) Imorgon har jag dessutom en ganska kort dag, slutar 4, så det ska nog gå bra. Ska bara komma på vad jag ska fördriva tiden därefter med...


Jag tycker om lördagar

Fotbollsmatchen idag var betydligt mer underhållande än sist! Det var utsålt, så vi satt utanför de första 45 minuterna. Denna gång var det damerna som spelade och de hade orkester och cheerleaders, mycket roligare än att bara titta på fotbollen :-) En annan tysk tjej, Tary, var med oss ikväll, hon var jättegullig och förhoppningsvis träffar jag henne nästa helg igen! Efter första halvlek åkte vi vidare till Palo Alto, för mat på Cheescake factory. Look at my salad! Den var betydligt större än vad det ser ut (resterna följer med och blir lunch på stranden imorgon)! Och jag älskar verkligen servicen i detta land, alla är så trevliga och hjälpsamma! Förresten, ser ni min svaaaga sporttop/linne-bränna på andra bilden? Måste vara efter rundorna på the dish i solen ;-)



Och jag vet att det är mycket bloggande om mat, men det är så gott och trevligt att äta ute på helgerna, min värdfamilj älskar pasta (ingen överdrift), så det är skönt med lite omväxling! ;-)


Lördag och shopping!



Efter en sväng in på target blev jag ett par solbrillor (vem åker till california och lämnar solbrillorna hemma? Jag!), en väska (så jag kan ha med min systemis), en plattång (29 dollar!), värmeskydd till håret och papper och kuvert rikare. Så nu kan ni snart kanske förvänta er ett brev eller så, ska bara hitta till postofficet och köpra frimärken nån gång med... Sen åkte vi till Stanfords shopping center, och jag köpte flipflops och ett par shorts på abercrombie & fitch. Ändrade planerna till stranden imorgon istället för San Francisco, så fick ju shoppa lite idag istället ;-) Här är sjukt varmt och härligt så får passa på att åka till stranden innan det blir höstigt här med.

Nu ska jag snart köra (!) iväg och hämta upp Maxi och Christina igen, vi ska åka och se en fotbollsmatch och sen äta någonstans. Och nej, jag håller inte på att bli nåt fotbollsfan, bara sällskapssjuk! Men det blir nog kul.


Olive Garden

Det var trvligt igår på Olive Garden, beställde in kyckling i nån aprikossås med varm broccoli, tomat och sparris. Och för er som tycker att jag bara bloggar om mat (typ pappa) så var det här faktiskt i den nyttiga kategorin. Här tycker de nämligen om att tala om för en hur mycket kalorier man äter, så mitt på  bordet låg en "nutrition facts" som vi självklart kollade i. Christinas pizza innehåll 1200 kalorier (vilket inte är nå märkvärdigt för hon går ändå inte upp i vikt hur mycket hon än äter :p) och min kyckling innehöll 380 kalorier. Och tro nu inte att jag håller på och räknar såntdära, men vi kunde inte låta bli att inte titta, mest för skojs skull, och det var ju inte negativt för min del iallafall. Nog om kalorier, maten var iallafall jättegod!



Och innan maten fick man in italiensk sallad och breadsticks

Nu börjar min arbetsdag, och det ser ut att bli över 30 grader här idag, I like! Jobbar till två och efter det ska jag nog möta upp Maxi och Christina. Blir mycket engelska här efter som jag inte träffar så jättemycket svenskar på vardagarna, så engelska i familjen och engelska med tyskarna, känner att jag får hjärnsläpp ibland och tappar svenska ord när jag väl pratar svenska, lite lustigt efter bara en månad. Men men, på tal om svenska så saknar jag Sarah! Vet inte om träffas denna helgen, men jag hoppas vi ses snart! :-)


18:47

Okej, this is bad. Sitter och småäter på godis bara för att jag är hungrig. Ska ut och äta när jag slutat, om ungefär 45 min, på Olive Garden (italienskt!) med de tyska tjejerna... Caaaan't wait. Så typiskt mig att förstöra aptiten så. Och godis. Onödigt Victoria, onödigt!

Förresten måste berätta att den här dagen har faktiskt varit bra! Som omväxling från all negativitet här... Barnen har varit snälla och inte sååå gnälliga och vi har varitöver hos en kompis till dem och lekt samt en sväng nere vid poolen (det har varit varmt idag), så jag är jättenöjd och känner mig lite (mycket) bättre idag :-) Och snart är det äntligen helg, jobbar dock några timmar imorgon, men på söndag blir det förhoppningsvid San Francisco och lite shopping! Just det, spara till Hawaii-resa var det... Äh, sparar nästa vecka istället, veckolön är ganska bra på det viset!

....

Ny dag, nya möjligheter! Fick min promenix på 1½ timme, en varm dusch och en sväng till target innan. Och nu börjar jag jobba. Äntligen fredag!

Details in the fabric


Skype måste vara en av världens bästa uppfinningar

Den här dagen har gått helt okej, ändå. Hade tjejerna själv ett par timmar i morse, efter det var jag ledig i några timmar. Passade på att gå en runda på the dish och skypa med pappa och Rasmus. Sen åkte jag med killen till hans swim team nere vid poolen och satt där och njöt i solen undertiden han simmade i en halvtimme (klockan var tyvärr för mycket för att få någon bränna). Kvällen har löpt på med middag, lite tv-tittande och bokläsande, och ääääntligen ligger de alla tre i sina sängar. Håller mina tummar för att en utav tjejerna ska ha sprungit upp ur sängen sin sista gång, "I caaaaan't sleep without having mummy home!" har jag hört ett antal gånger nu...

Min värdpappa, som är upptagen med att packa inför en vecka i Aten, kom och frågade mig om alla barnen var i säng nyss. Sen kom ett "Well, how are you doing? You have met some friends, right? I mean you're so far away from home, do you feel ok?". Och jag blev så förvånad, men glad över att han ändå frågade, så jag fick bara fram ett, "ööeh, well, I use skype a lot to talk with everyone at home right now, but, eeeeöh, I'm ok".

Imorgon börjar jag inte förrän ett, så innan dess blir det en runda på the dish och förhoppningsvis en vända till nån affär. I och med att min värdpappa åker iväg en vecka har jag tillgång tills hans bil = mer frihet! På kvällen efter att jag slutat hoppas jag att jag hinner med att äta middag med mina tyska tjejer på Olive Garden, en italiensk restaurang. Och sen är det äääääntligen helg igen!



Bara för att det blir så tråkigt utan bilder så slänger jag in ett par från San Francisco i söndags, på den nedre kan man nästan se golden gate bron, om det inte hade varit för dimman.

Nu ska jag leta Hawaii resor, förhoppningsvis blir det en vecka där i april! :-)


onsdag hos mig, torsdag hos er

Lite shopping (en tjocktröja) och en starbucks senare (observera att det är te i den) så känns det lite bättre. Mina tyska tjejer kom och hämtade upp mig och vi åkte en snabbis till stanfords shopping mall, det är lite rea på abercrombie & fitch så en utav tjejerna hade spanat in ett par jeansshorts. Den affären har så mycket fint och till inte så dyra priser, så kommer garanterat shoppa en hel del till där innan jag åker härifrån...



Det var så skönt att få träffa dem ikväll, och fick höra att jag inte var ensam om att ha haft en dålig dag och vilja åka hem. Det var nog det bästa av allt. Låter kanske elakt, men det är så skönt att veta att man inte är ensam. Att det finns någon mer som längtar hem och är ledsen efter en dålig dag, men som man kan kämpa tillsammans med! Imorgon börjar jag tidigt för att ha ett break mitt på dagen mellan 10-12.30 sen jobbar jag till 8 igen. Så nu ska jag dricka upp mitt te och lägga mig i sängen.

Varning för negativitet

Just nu vill jag sätta mig på nästa flyg hem, jag är sååååå trött på barnen och såå trött på att vara här. Den här dagen har varit riktigt långdragen! Och än är den inte slut! Men nu sitter iallafall barnen vid tv:n (de får bara sitta max en timme om dagen typ, vilket ofta blir på kvällen när barnen är trötta och "jobbiga") så jag får en lugn stund (10 minuter) medan min värdmamma fixar mat. Det som gör mig ännu mer trött på att vara här, är när jag sätter mig här och läser andras au pair bloggar, om hur kul de haft under dagen med barnen och bla bla bla. Jag vill bara lägga mig i sängen, dra täcket över huvudet och vakna upp hemma.

Har ni inget och klaga över eller nåt att tycka synd om er för? Snälla, säg att jag inte är ensam om att ha en dålig dag, vara trött på jobbet, längta hem och känna sig i upplösningstillstånd!

10.07

Nu blir det frukost efter en runda på the dish. Är så trött på mina k-special (som inte alls är som k-specialen hemma!), så får se vad jag kan hitta... Här äter alla flingor till frukost. Och jättevitt, mjukt, bröd. Får köpa lite havregryn nästa gång jag åker förbi en affär så jag iallafall kan göra lite hederlig gröt...

Och ja pappa, jag behövde en runda på the dish, men sååå myket skräp äter jag faktiskt inte. Och dessutom kan man få fettfri mjölk och sockerfri sirap (fråga mig inte hur det funkar) på starbucks i kaffet, så visst kan man välja "nyttigt" även i USA ;-)

En tisdag i cali

Så var ännu en dag över här i cali, lagom till att er dag i Sverige börjar. Nu ikväll var jag och hämtade upp Julia, en svensk tjej som bor här i närheten, vi var på aupair skolan samtidigt, vi var och tittade på pilates kursen en stund. Det blir nog den, fast den avancerade, beginning var liiite för lamt tror jag. Så tisdagar mellan 8-9 pm blir det antagligen pilates alltså! Sen efter det åkte vi till Starbucks och efter ett tag kom Lisa, Maxi och Christina dit (de tyska tjejerna). En väldigt bra avslutning på dagen (en väldigt lång sådan dessutom).

Imorgon börjar jag inte förrän 11, så har satt klockan på 8 för att hinna med en runda på The Dish innan. I N-E-E-D IT!

ny arbetsdag

Nu börjar min arbetsdag. Ska försöka hitta till biblioteket här med tjejerna. Wish me good luck.

Hoppas ni haft en bra dag därhemma!

one more day away. one day closer until I get to meet you.

Så har snart ännu en dag gått. Jobbar iochför sig i några timmar till, men just nu är barnen lite trötta efter en dag med simlektion, glassätande och lekande i en park. Var i Redwood City imorse innan jobbet och fixade mitt social security number (behöver det för att bland annat få ta körkort här), irrade omkring ett bra tag innan jag kom rätt (trots gps!). Där var mycket folk, så tyvärr hann jag inte med mer än det imorse innan jobbet. Ikväll blir det nog lugnt... Imorgon kväll ska jag däremot försöka leta upp en pilates klass i palo alto för att se om det är nåt att ha, det ser jag fram emot!


Drops of jupiter



En sååååå härlig låt som min tyska vän Lisa Erken introducerat mig för. Ibland kan jag verkligen känna mig lyckligt lottad, som efter den här helgen som jag spenderat med (mest) nya vänner. Fina vänner. Men lite ångest smyger sig på med tanken på en hel vecka tills nästa helg... Jag och Sarah satt och filosoferade lite på tåget på väg hem från SF nu ikväll. Kom fram till att det vi gör/har gjort är en väldig utmaning. Att flytta hemifrån själv måste vara en piece of cake efter detta. När du flyttar hemifrån själv har du ingen annan än dig själv att anpassa dig efter, du jobbar inte där du bor (oftast iallafall), du tar bara hand om dig själv och du bor inte med dina "chefer". Vi har, som ni vet, flyttat till ett heeeelt annat land, på andra sidan atlanten, där det talas ett annat språk, man lever en annan kultur med andra vanor, ett helt nytt jobb, där du ska ta hand om någon annans barn, det dyrbaraste de har. Du slungas in i en helt annan värld, olik den du är van vid, helt själv långt ifrån tryggheten hemma. Jag vet att jag bara babblar nu, men förhoppningsvis förstår ni vart jag vill komma. För det här är ingen piece of cake, trots att det kanske kan tyckas så. Och jag klandrar inte någon, för när jag själv satt hemma i Sverige och läste au pair bloggar trodde jag också att den mesta tiden var kul och lätt. Men oooj så fel man kan ha och så olika det kan vara. Jag hoppas att jag kommer vara så sjukt stolt och nöjd med mig själv om ett år när jag står på flygplatsen i Sverige och kramar om min familj. Med en massa minnen från ett händelserikt och minnesvärt år bakom mig. Jag hoppas verkligen det.

Söndag i San Francisco!

Hemma efter en lång dag i San Francisco. Staden bjöd på allt olika slags väder, ena studen var man så varm, andra kall, det duggregnade ett tag, men senare kom solen fram och sååklart lite dimma. Hann med att se en del av staden under scavenger hunten, men har verkligen fler delar att utforska! Men redan nu kan jag säga att det är en otroligt fin stad.

Nu ska jag försöka plugga lite teori (för körkortet här) innan det är dags att sova. Imorgon börjar jobbveckan igen, och jag går in i min fjärde vecka i USA. Jag medger att jag förtillfället räknar ner.

Choose water



Folk i affärerna här är så himla trevliga, utan att vara för påträngande alls! När vi kom i n i Juicy Couture affären som kom en kille fram med vattenflaskor till oss och frågade om vi ville ha, vem  gör det i sverige??!



Den här manliga expediten hämtade det vi plockade på oss och tog in det i provrummet i förväg så vi slapp släpa på det- service? Ja!



Sen fjantade jag och Sarah runt i provrummet ett tag och försökte komma med bra argument till varför vi behövde de här underbart sköna (och snygga!) dressarna och när vi skulle använda dem. Men det var ju 30% på dem, så vi kunde inte låta de hänga kvar, så det vi har på bilden var alltså det som fick följa med hem (mamma vill du lägga upp mina byxor? :p).

Det var lite av dagens shopping och jag är så nöjd (och lite fattigare)!


Juicy Couture




Nej mamma, det var inte riiiiktigt så dyrt som det ser ut...

Det är löjligt vad man kan bli glad av lite shopping. Jag och Sarah provade mysdressar på juciy couture och kunde inte gå därifrån tomhänta, visar senare! Jag har haft en sjukt bra lunch och eftermiddag med Sarah och Kajsa i Stanfords shopping center, så lycklig och glad som jag känt mig nu idag har jag inte gjort sen jag landade i USA. Tack tjejer!


Två veckor har passerat



Blev ingen cheescake igår, när vi hade ätit maten så var vi så sjukt mätta så det fanns inte en chans i världen att jag hade kunnat få ner nåt mer. Men nån gång snart måste jag definitivt testa...  ;-) Här var portionerna verkligen typiskt amerikanska, dvs stora! Man får även med sig resterna i en "doggybag". Det var iallafall jättetrevligt att få komma ut, var ju trots allt fredag! :-) Får se vad den här dagen har att bjuda på, känner på mig att det kommer bli en bra lördag iallafall, är ju ledig idag!

Två veckor i familjen har passerat och snart tre veckor i staterna.


Cheesecake factory tonight

Hej och hå. Har precis kommit underfund med att det kan hända sjukt mycket på en och samma dag! Idag har jag bland annat skypat med bror och mamma, sofia, cilla och rasmus, lekt hide and seek, badat i stanford poolen, spelat spel och druckit min första jamba juice. En dag som innehållit både med- och motgångar, glädje och lite nedstämdhet. En liten kommentar kan verkligen både lyfta en hel dag eller, i det här fallet, vända humöret totalt...

Nu blir jag snart upphämtad av en av de tyska tjejerna, Lisa, cheesecake factory it is! Måste ju testa denna omtalade restaurang. Hoppas ni sover sött därhemma.

Äntligen fredag

Jag fick ett så fint mail som gjorde mig så otroligt glad och nästan lite tårögd. Allt sånt gör mig så hilma glad, ett litet  hej, ett mail, ett sms, bara att få höra ifrån er där hemma.

Igår körde jag till Cafe Borronne, och trafiken här är inte riktigt som hemma, speciellt inte när man inte hittar runt här. Hämtade upp en tjej som heter Carolin sen åkte vi iväg, utan gpsen för jag var ganska säker på att jag skulle hitta dit. Men näääe, inte i mörkret och trafiken. Tog oss minst den dubbla tiden mot vad det borde, att åka dit. Men fram kom vi iallafall till slut. Önskar att jag kunde ha en egen bil här och orientera mig lite, hade nog lärt mig lite snabbare då. Nu får jag dela med familjen. Ska nog gå bra det med. Drack en latte och hade det trevligt med de andra au pairerna, träffade en svensk tjej som heter Amy, det var trevligt!

Nu är det äntligen fredag och min arbetsdag börjar om 45 minuter. Blir en lång sådan för slutar inte förrän vid åtta... Men sen är det helg! :D Förhoppningsvis blir det ut och äta ikväll, om det inte blir för sent. Hoppas att ni har en härlig fredagskväll därhemma! Skickar lite kärlek från andra sidan atlanten.

torsdag och snart helg

Det är lite lustigt det där med hemlängtan. Jag längtar absolut inte hem, har ju bara varit här i drygt två veckor, det är bara början på mitt usa-äventyr! Men ändå kan jag sakna mina underbara vänner, familj och pojkvän så mycket emellanåt. Önskar ibland att jag kunde hämta upp er bara för en fika eller en promenad. Jag vill inte påstå att jag haft de allra lättaste första två veckorna, att flytta in i en ny familj och anpassa sig till allt vad det innebär är inte det lättaste (iallafall inte i mitt fall). Man har olika åsikter, traditioner och sätt att se och hantera saker och ting på. Men det är väl det som är en del av grejen, att få uppleva något helt nytt! Och jag tror att det är väldigt olika för alla hur den första tiden upplevs. Och för eller senare kommer jag att längta hem. Faktum. Och om typ tre veckor kommer Jenny hit (som au pair!), ska bli så skönt att få träffa henne igen efter så lång tid. Det är egentligen sjukt, vi kommer att bo 20-30 minuter i bilavstånd ifrån varann. Hur lyckas man hamna så nära varann när usa är så stort? :-)

På måndag har jag varit i USA i tre veckor, 49 to go. Nu ska jag sluta svamla och återgå till att leta kurser!



Jag och underbara Hampus i somras


Skype?

Godmorgon världen!

Imorse när jag vaknade så tänkte jag att det hade varit perfekt att sitta en stund vid Skype! Loggar in och upptäcker att inte en själ (förutom min lillabror som ändå aldrig är vid datorn) är inloggad. Vad är detta?? Brukar alltid vara nååågon inne.

Nu ska jag borsta tänderna och hänga upp min tvätt. Sen blir det iväg till en "recycle tour".

Nytt namn? Enligt killen på Starbucks



Det är sååå skönt att få komma ut lite efter jobbet, om så bara för en timme (och en latte :p)!

Imorgon blir det tyvärr ingen promenix runt the dish (det börjar dock bli en skön morgonvana!), ska följa med tvillingarna och mamman på nån återvinningsgrej? På min lediga tid dessutom! Börjar egentligen inte förrän senare, men slutar tidigt imorgon så tänkte att jag kunde följa med, vi ska dit med en annan au pair och hennes tvillingar, så det kan vara kul att träffa lite mer au pairer här omkring. Anyways, mina tyska vänner har börjat träna på YMCA, ett gym, och de skvallrade om en jacuzzi vilket gjorde mig om möjligt ännu mer sugen på att haka på... Ska bara få mitt bankkort så signar jag eventuellt in mig jag med...


Lite tankar

- Jag ska aldrig ha tre barn inom arton månader.
- Jag ska aldrig bli hemmafru.


Nu blir det Starbucks!

10:23

Och så var det onsdag. Dagarna här går ganska långsamt för tillfället, händer inte så mycket, mest bara jobb. Var iallafall ute en sväng denna morgon också, fick till och med lite luft i stegen. Så himla skönt att få komma ut en runda på morgonen (och med lite harry potter i öronen :p)!

Igår fick jag äääääntligen prata med, och se, min favorit! Det gjorde hela min dag.



Lite utsikt från the dish


Tisdag!

Blev inget bloggande igår, hade fullt upp med barnen! Jobbade sent så skulle få alla i säng, den ena tjejen ville däremot inte sova, så det var ett himla springande ett tag... Men vid nio, halv tio någongång så slumrade hon också in. Sen var jag ganska trött efter en heldag med barnen, samt möte med min LCC på morgonen. Hon var gullig, och det känns bra att ha fått träffa henne.

Idag börjar jag inte jobba förrän två. Så nu på morgonen har jag gått the dish, tagit en lång varm dusch och ätit frukost. Killen är i skolan och tjejerna på simskola men mamman, så har haft huset för mig själv en stund. Nu hoppas jag snart att Sarah hör av sig, och kanske till och med har tid att köra bort hit till Stanford! En fika och lite var-ska-vi-ta-våra-6-credits-prat hade varit bra :-)


Soccer och Sushi!



Nu tänker ni säkert "Va? Victoria på en fotbollsmatch?", och det tänkte jag med. Men till skillnad från hemma så uttnyttjas varenda ledig minut här borta, och de tyska tjejerna ville se en fotbollsmatch och jag var inte sen att haka på. Livet här och hemma är ganska annorlunda. När du bor och jobbar på samma ställe är det verkligen skönt att komma ut och hitta på annat, vadsomhelst.

Vi hade sushi till middag och det var sååååå gott! Blir med all säkerhet några besök där igen under årets gång... Det blir mycket mat-bilder, men det är då man har tid och kommer på att ta upp kameran. Dessutom borde jag använda min systemkamera, blir så mycket bättre bilder. Ska bara köpa en bättre väska att ha den i (när jag får mitt bankkort, någon gång i veckan!).


16:44

Så har ännu en jobbdag passerat, denna gång ganska smärtfritt. Jobbade mellan 10-16. Imorgon blir det en längre dag, först kommer min LCC (typ kontaktperson) Nadja hit, ser faktiskt fram emot att träffa henne för första gången. Sen blir det jobb mellan 11-20 tror jag.

Nu ska jag snart iväg till Maxi, en tysk au pair, vi ska iväg och titta på en fotbollsmatch! Ja, en riktig fotbollsmatch, inte amerikansk fotboll. Sen röstar jag för en kaffe på starbucks eller nåt i den stilen, saknar riktigt kaffe...


Fresh Choice



Idag har varit en bra, och varm, dag! Blev upphämtad av Carro, Kajsa, Emilia och Carina vid tolv, sen åkte vi och hämtade upp Sarah och sen vidare till Los Gatos. Gick omkring en stund, åt lite glass och svettades i värmen. Åkte sen vidare till Mountain View där det var någon slags marknad (?) eller nåt i den stilen. Resten av eftermiddagen och kvällen spenderade jag och Sarah i Great Mall någonstans, fråga mig inte var... Köpte två tröjor på Forever 21 och ett par shorts på HM. Jobbar upp min garderob här sakta med säkert ;-) Vi åt middag (typ 5-rätters) på Fresh Choice, som en stor buffé med olika sallad, soppa, pasta, pizza och efterrätt. Var bara flitig med kameran då, så bjuder på lite bilder från vår gooooda (men lite för stora) måltid. Planerar att kompensera den med att gå The Dish ett par gånger den kommande veckan, träningsverken från igår (ja, träningsverk!) ska bara försvinna först...

 Imorgon börjar veckan för mig igen, börjar jobba vid 10 och fram till och med fredag jobbar jag 45 timmar. Sen har jag både lördag och söndag ledigt = min lediga helg i september månad!


Lördag och en vecka i familjen (igår)

Tittade på Sex and the City 2 igår (vad hände med Wallander filmerna kära bror?!) och jag vill verkligen tillbaka till New York! En busstur igenom stan och lite middag, det känns inte som att jag upplevt staden på riktigt!

Någon som vill ta en promenad i Central Park med mig kanske? ;-)




Nu ska jag snart iväg! Skönt med en ledig lördag och få komma ut lite :-)


Trader Joe's popcorn



Så nu bäddar jag ner mig i min kingsize bed (med nya ikea lakan) med en påse Trader Joe's popcorn och en film. Blir antagligen en Wallander. För er som inte vet så är Wallander filmerna och Harry Potter ljudböckerna (upplästa av Krister Henriksson) något som jag kan se och lyssna på en miljon gånger om, utan att tröttna. Det är nåt med den där Krister Henriksson. Han är skön. Kanske är det för att han följt med mig sen kasettbandspelarens tid, då jag var 9-10 år och lyssnade på Harry Potter varje kväll i sängen. Maaaaaybe.


Café Borrone igår



Bjuder på den. Från vänster; Maxi, Lisa, jag och Christina.

Igår hämtade Maxi upp mig och vi åkte till Café Borrone (?). Hörde att det brukade vara mycket au pairer där på torsdagkvällar. Och det var det, men jag var ensam svensk. Tjejerna på bilden har jag träffat ett par gånger innan, alla tyskar, och de är jättetrevliga. Jag tyckte iallafall att det var sjukt skönt att få komma ut lite efter jobbet. Det var en lång dag, vilket syns på bilden, haha. Men bloggen blir ju så tråkig utan bilder, och jag kan ju inte alltid visa mig från min bästa sida.

Den här dagen har också varit lång. Efter "The Dish" imorse åkte jag och min värdmamma och öppnade ett bankkonto åt mig, för fredagar är payday! Så idag får jag min första lön i USA. Däremot så får jag inte mitt bankkort förrän om fyra arbetsdagar, så har tekniskt sett inte tillgång till lönen förrän då. Sen hämtade vi tjejerna från pree-school. Lite senare gick jag (!) med tjejerna och hämtade killen från kindergarten, medan mamman var på lunch. De bor på en kulle här, så det var sjukt jobbigt att köra tjejerna i vagnen upp för backen på väg hem. Dagens work-out (efter the dish) för en numera alldeles för otränad Victoria... Sen var det en ganska lugn eftermiddag, innan en annan familj med tre barn kom över för middag, då var det fullt ös igen... Nu har jag hjälpt alla i säng och det är äntligen kväll.

För min del blir det nog en ligga-i-sängen-och-titta-på-film kväll. Maxi och Christina är i Lake Tahoe denna helgen och Sarah skulle jobba sent ikväll. Och imorgon är jag LEDIG!


"The dish"

Fick några minuter off, skönt med lite andrum... Jobbar nog till åtta ikväll, alltså fyra timmar till. Men det kommer över en annan familj på middag ikväll, så förhoppningsvis går det ganska snabbt. Dessvärre har jag inga planer för kvällen alls...

Idag började jag inte förrän 12, så var ute och gick lite på förmiddagen. Bestämde mig för att gå "The Dish", en typ motionsled ganska nära där jag bor. Vet inte om jag räknade ut det rätt, men den är någonstans mellan 6-7 km lång? Tog iallafall ungefär en timme att gå runt, mycket backar... Sjukt skönt att få komma ut, med lite musik i öronen.

Back to work...

Idag är en dag då...

... jag inte borde skriva här. Antagligen för att jag skulle kunna göra er därhemma lite oroliga. Jag längtar inte hem, men jag önskar att jag kunde komma bort härifrån för en stund... Jag tänker inte vara en crybaby, men livet är inte alltid på topp, den här dagen har mer varit som en känslo-berg-och-dal-bana.

Nu kommer snart Sarah och hämtar upp mig, ska bli skönt att komma ur huset. Så vi hörs kanske ikväll eller kanske imorgon igen.

Min favorit, mitt hjärta



Och jag saknar dig såhääääär (visar med armarna så mycket som det går) mycket. Och det har bara gått en vecka! Herreguuuud. Jag måste sysselsätta mig själv bättre, så att jag kanske kan tänka på dig hälften så mycket som jag gör nu. Det skulle fortfarande innebära att du är typ hela tiden i mina tankar. Med tanke på dig önskar jag att året går snabbt.

Den här bilden får mig tillochmed att längta efter den rosa och den dödskallemöstrade filten :p


california driver handbook



Idag har jag "jobbat" från nio till sju typ. Känns lite konstigt, som de flesta säkert vet så är mamman i den här familjen a-stay-at-home-mom. Många andra tar hand om sina barn från det att föräldrarna åker till jobbet, tills dess att de kommer hem. Jag däremot ska vara nåt mellanting mellan att sysselsätta barnen när mamman vill ha tid för annat, vara hennes extra hand (eftersom de är tre) och hjälpa henne, som idag när vi var på tjejernas simskola, och ha hand om de själv när hon vill handla, luncha med en kompis, eller ja, vad hon nu vill göra. Så med andra ord kommer jag "jobba" ofta med henne, och det blir liksom ibland svårt att veta vad hon vill att jag ska göra, när jag slutar och så vidare. Men förhoppningsvis visar det sig med tiden, när jag kommer in i det. Men ja, det är en lite udda situation att bo med familjen som man jobbar med och åt, lite svårt att veta hur man ska vara när man jobbar och när man inte jobbar.

Idag åkte vi iallafall och hämtade en typ körskolebok, i Kalifornien räcker det inte med det internationella körkortet, jag måste skriva ett test och köra upp för ett körkort här. Så innan jag sätter mig i bilen första gången vill de att jag ska läsa lite om de andra körreglerna här. Bland annat så får man svänga höger i en korsning även fast det är rött. Och de har sjukt många stop-skyltar här, vilket innebär att folk kör på rullande stopp. Men egentligen är det samma stopp regler här som hemma? Jag är inte så nervös för körningen, mest för att hitta runt här, vilket förtillfället känns som en omöjlighet...


Sunny monday

shopping

Började dagen med frukost Menlo Park med Sarah (var sååå kul att äntligen få träffa henne igen!) och Carro, sen vidare för att hämta upp Emilia och åka till San Jose för shopping! Började på Victoria's Secret och som ni ser gick jag inte därifrån tomhänt... :-) Lite underkläder rikare samt nytt shampo och balsam. Jag kunde inte heller gå ifrån forever 21 tomhänt... Fick med mig en kofta och en liiite tjockare kortärmad tröja. Dagarna här är varma och soliga, men kvällarna blir lite kyligare och jag packade inte ner jättemycket tjocka kläder hemifrån... Vi åt lite lunch och gick i lite mer affärer innan vi åkte vidare för att gå på bio, Eat, pray, love hette filmen vi såg, den var bra! Men det roligaste var nästan innan filmen, när vi skulle köpa dricka. Jag bad om en Cola zero (första sen jag kom hit) size small. Size small i detta land är som size big på mc donalds hemma. Med andra ord typ en liter?? Nåt sånt. Behöver jag nämna var första stoppet var efter filmen? Dessutom drack jag inte ens upp hela...

Summan av kardemumman, jag har haft en jättebra dag, fått se mer av vackra cali och träffat lite nya människor! Imorgon är första arbetsdagen och den börjar klockan 9.00 med en playdate med en (tysk?) tjej som heter Anna. Håll tummarna för att allt går bra!


Ännu mer för längesen

Imorgon var det en vecka (51 to go) sen jag åkte, sen jag stod på flygplatsen och kramades hej då.

Middagen ikväll var trevlig, de två tyska au pairerna med familjer var här, det tar hand om två pojkar respektive två flickor. De var lika gamla och jag tror att de var 7 och 9. Anyway, det var trevligt att träffa lite folk i området! Ska eventuellt träffa tjejerna igen på tisdag kväll, kanske en fika, och besöka ett gym som de ska börja träna på. När de nämnde det sista hakade jag på direkt, jag saknar att träna! Så vi får se hur det blir. Kanske gym-versionen, kanske inte. Nåt måste jag göra iallafall.

Nu blir det snart att krypa ner under täcket. Är trött efter ännu en intensiv dag med massa nytt. Imorgon kommer Sarah och hämtar upp mig för frukost någonstans här och sedan till ett shopping mall. Ska bli kul att få träffa lite svenskar igen faktiskt, och jag tror vi blir fyra tjejer.

Det finns så mycket jag vill skriva och berätta om, men nu på kvällarna är jag ganska slut. Så... This is it for now. Även fast jag är många timmar och ännu fler mil ifrån er där hemma så går det inte en dag utan att jag tänker på er, mina underbara vänner och min fina familj och släkt. Längtar nog lite efter er... Men bara lite! :-)

Snacks?



Sitter i min säng och äter på de här. Ska alltså vara som bön-chips? Dessutom nyttigt? Jag vet inte, men det smakar faktiskt helt okej. Fick en hel korg med lite olika snacks och godis samt en liten med shampo, lotion och sånt när jag kom hit. Jättegulligt!

Nu ikväll har mina värdföräldrar bjudit över två tyska au pairer på middag, och imorgon ska jag träffa Sarah och hennes tjejkompisar, ska bli jättekul att äntligen få träffa lite mer folk (läs au pairer)! ;-)


Long island & New York

new york
new york
new york
new york

1. Skolan var okej. Maten var okej. Tjejerna var jättegulliga, hoppas att vi kanske ses undet året!
2, 3, 4, 5. New York var otroligt.

Jag förstår numera I-love-New-York-tshirtsen. Jag vill tillbaka dit! Förtillfället är jag liite avis på tjejerna som flyttade in runt om New York. Fast jag har ännu inte sett San Francisco, mer än på håll, och jag har på känn att det också kan vara en stad i en klass för sig.

Vet inte hur mycket skrivande det blir här de kommande dagarna. Ska försöka komma in i allt här, försöka träffa lite folk snarast och lära känna familjen och lära in rutiner. Det är mycket på en gång och det är lite av en konstig situation. Att flytta in i en främmande familj på en gång, ta hand om dess barn och försöka känna sig som en i familjen på nåt vis. Jag försöker att inte tänka på er därhemma för mycket. Men det finns en person som jag längtar lite för mycket efter redan... Jag ska bara förbi den här första, måste medge, jobbiga tiden, sen blir det lite lättare. Right?


California



Nu är jag framme hos familjen! Har blivit välkomnad och spenderat hela morgonen och förmiddagen med dem, känns däremot som att en hel dag har gått... Så blir det när man går upp tidigt! ;-)


20:47

Nämnde jag att här är sjukt varmt? När vi landade i måndags var det 33 grader, och det har iallafall inte varit mindre de senaste dagarna! Igår och idag har vi suttit i classes all day long. Från 8.15 till 20.00. Imorgon har vi bara förmiddagen för vid lunch bär det av mot New York! Ska bli galet kul att få se allt, synd bara att vi inte har mer än en eftermiddag... Jag hoppas att det blir en tripp till dit under årets gång!

Long island

I'm alive! Befinner mig för tillfället på Long Island, utanför New York, på au pair skolan. Kom hit igår vid halv sju och slocknade på två sekunder vid nio. Då hade jag varit uppe sen fyra och jag var fortfarande i svensk tid, det vill säga klockan tre på natten. 23 timmar vaken tid. Här är helt okej, inte direkt någon hotellstandard (snarare sjukt nergångna lokaler och riktig collage-mat) men jag har väldigt kul med de andra svenskarna! Visar lite bilder när jag kommit fram till cali, kamerasladden ligger i resväskan som jag inte har tillgång till just nu...


RSS 2.0