Brother

Den här låten är så fin att jag inte vet vart jag ska ta vägen <3
 
 

Mysig helg!

Känner på mig att den här helgen kommer va en riktig mys-helg! Igårkväll var jag och min favorit och åt sushi och såg på bio, Livet deluxe, hur mysigt som helst! Och idag ringde Saga och jag åkte ner till stan och åt lunch med henne och hennes föräldrar som var på besök. Nu sitter jag i skolan och tänkte få gjort några timmars plugg. Helt okej när man har trevligt sällskap, och att det är sådär regn-grått ute gör mig faktiskt ingenting just nu. Lite mysigt till och med! Förhoppningsvis blir söndagen minst lika bra, träning ska bli av (var aaaalldeles för länge sen), lite plugg och sen philm på skolan.

Tisdag

Efter en helg i sängen är jag på benen för en ny vecka, trots en envis hals och hosta som inte helt vill ge med sig. Jag läser just nu två olika kurser, Företagsanalys och business strategy. Den första är änsålänge väldigt intressant! En kurs i min smak, men den andra... Ja, allt kan ju inte vara roligt här i livet!


BrändER i kårhuset

Tänkte skrivit igår eftermiddag och lugnat er efter branden som var i tvättstugan här i mitt hus (också kallat kårhuset) på 8e våningen. Vid kvart i fem ringer Saga mig, när jag sitter på jobbet, och meddelar att det är fullt pådrag utanför mitt hus och att det verkar brinna högt upp i huset. Jag sprang till nästa buss och befann mig ganska snabbt på plats. Det var ingen jättebrand och vi fick senare under kvällen (efter ett lååångt möte med räddningstjänst, skolan och Lulebo) flytta in igen. Kände mig inte speciellt trygg med det så sov under natten hos Jesper. Igår under dagen fick vi reda på att branden högst troligt var orsakad av ett elfel i en mangel och alla manglar i huset togs bort. Men det tog inte slut där.
 
Igår kväll åt jag och Jesper middag hos mig innan vi gick bort till Saga och hjälpte henne skruva isär en säng, gick hem igen vid tio i nio och jag bytte om till mjukisbyxor och vi satte på ett gammalt Idol-avsnitt. En dryg halvtimme bankar det hårt på dörren och någon skriker "det brinner!". "Inte en chans att det brinner igen" var vad jag hann tänka innan jag öppnar dörren och ser RÖK komma från allrummet/ingången till korridoren. Jag stänger dörren, säger något i stil med att det brinner på allvar, sätter fötterna i ett par skor och vi tar brandtrappan ut med många andra från min korridor, samtidigt som jag hör att någon ringer larmcentralen. Det var sjuukt långa minuter nedanför huset, på skakiga ben, innan brandkåren äntligen kom. Vi blev snabbt hänvisade till en av skolans lokaler där det ordnades med mackor och dryck i väntan på information. Senare fick vi reda på att det var nästan exakt samma scenario som igår, det brann i vår tvättstuga på 4e våningen. Alla rum hade klarat sig tack vare stänga dörrar och det gick bra att flytta in igen, Lulebo lovade att fyra brandvakter skulle röra sig i huset under natten för vår säkerhet. Korridoren luktade väldigt mycket brandrök och jag sov tryggt hos Jesper även inatt.
 
Idag kl 18 var jag på möte igen angående bränderna. Polisen har kommit fram till att de var anlagda vilket känns mer obehagligt än om det varit en olycka. Brandvarnare och brandsäkerhet har diskuterats då det tydligen inte är någon lag som reglerar detta i allmänna utrymmen, eller snarare tolkningsbart... OBEGRIPLIGT! Vi har nu fått bevakning dygnet runt i huset den närmsta veckan, portkod borttagen så att nyckel krävs, allrum låsta (för de våningar som har något kvar...) så enbart de på våningen har tillgång till dessa och förhöjd bevakning på Porsön både från skolans och polisens håll. 
 
Men jag är okej och allas boende är okej. Och jag tänker sova i min lägenhet inatt (lite motvilligt), tänker att jag måste göra det förr eller senare, så då är det väl bäst att göra det när bevakningen är på topp. 
 
 

RSS 2.0