Välkommen 2012!

Gott nytt år! 2011 har varit ett fantastiskt händelserikt år och är övertygad om att 2012 kommer bli ett spännande år, det väntar ju en och annan förändring! Hoppas ni får en härlig kväll, det planerar jag att ha efter jobbet! :)

21 kvadrat, mitt första egna hem?

När jag vaknade imorse hade jag till och med fått ett erbjudande på ett rum! 21 kvadrat i korridor med kokskåp med egen brevlåda, haha. Bara standarden är bättre än i London så ska det nog gå bra. Eller vad tror ni, möblerat i studentkorridor, låter det bra? ;)


Get lost and then get found

Halv elva den 12 januari landar jag på landvetter hemma igen, och den 14 januari tar jag 20 timmars natttåget till Luleå. Så friends, hoppas ni är lediga och vill träffa mig på fredagen! Annars får ni minsann ta er till Luleå och hälsa på i vår! ;) Tänkte att jag skulle ta igen den vintern jag missade förra året (i cali) och änsålänge detta året, med en riktig vinter i norrland. Det bästa med att vara här just nu är ju då att jag kan (eller snarare måste) shoppa en massa varma kläder, har idag skaffat mig en ny tjock jacka och härnäst står vinterstövlar på listan.
Annars ligger jag och Julia och skrattar åt oss själva här i vårt lilla rum, åt stekpannor och falukorvar, snåla människor och människor som inte kan diska, nyår som ännu inte är planerat, min två meter långa kollega från senegal som bott i frankrike och usa som kindpussas och kallas mama och åt allt annat som är totalt oviktigt men extremt roligt klockan ett på natten. Min första och bästa sambo kommer jag sakna efter den 12e!
Och så bokade ju min mamma biljett hit, hon kommer nästa vecka! Och det påminner mig om att jag skulle kolla musikalbiljetter...

Luleå

Igår bestämde jag mig för att flytta till Luleå. Till en av Sveriges nordligaste, kallaste, mörkaste, snöigaste städer.
Har kommit in på Ekonomi kandidat och känner att jag faktiskt är väldigt sugen på att sätta igång med plugget och vill helst inte vänta ändå till augusti... Under hela gårdagen gick jag omkring på jobbet och satte fördelar mot nackdelar i mitt lilla huvud. På minus sidan finns helt klart mörkret! Och att det tar 20 timmar med tåg att åka dit. på plus sidan är snön (=skidåkning!), nytt universitet, ny stad, nytt folk, rätt utbildning (tror och hoppas jag) och så har jag ju alltid velat se norrsken med mina egna ögon, kan man göra det i Luleå i januari? :) Och förhoppningsvis kan jag flytta lite mer södeut andra eller tredje terminen, och skulle det bli helt fel är det ju inte värre än att jag kan hoppa av.
Nähe, nu måste jag börja förflytta mig själv och min snoriga näsa och sega huvud, börjar jobba om en stund. Tror jag har en förkylning som ligger och lurar, inte så konstigt då alla i den här lägenheten haft en omgång samt snart alla på mitt jobb.

dec 27

Jag överlevde gårdagen, men herregud säger jag bara. Det var galet. På riktigt, galet! Under några timmar var det så mycket folk i affären att det knappt gick att röra sig. Galgar och skjortpapper var överallt (förvånad över att ingen halkade), kläder låg på golvet, i högar, som sagt det var galet. Vad som också är galet är att vi på bara herravdelningen sålde för ungefär 120 000 pund. Alltså 1 300 000 svenska kronor! Vad som är ännu mer galet, eller mer fruktansvärt, var att det mitt på blanka dagen skedde ett mord utanför mitt jobb! Klicka och läs. Efter jobbet kände vi oss väl värda en drink, så det härliga gänget som stängde igår (kan bero till hälften på att det var den bra chefen och till hälften på att vi var övertrötta efter en lite smått sjuk dag) drog till en klubb klockan elva efter stängning. Kände mig lite tillbaka kastad i tiden när vi började köra "jag har aldrig", men det var kul och en del otippade saker fick man allt höra. Har insett att jag har några riktigt roliga kollegor och att det här jobbet växer lite för varje gång! Och blir det ju lite vad man gör det till, men känner på mig att jag kommer vara rätt så slut efter den här veckan, är ledig först på söndag...

Christmas day


GOD JUL!

Har tittat på sista avsnittet av julkalendern, skypat med familjen (samtidigt som de fixade julbordet hemma) och gjort mig iordning med julradio.se i bakgrunden, och kan knappt förstå att det redan är julafton! Nu åker jag snart mot jobbet och byter ut julklänningen mot uniform, sen får vi se hur den här julaftonskvällen slutar. Ät lite julmat åt mig också idag! :)

Nästan jul

Vet ni? Idag har jag haft en bra dag på jobbet! Har jobbat med roliga människor, haft lagom mycket att göra och några riktigt trevliga kunder, dessutom slutade vi för en gångs skull i tid! Fick höra lite om boxingday som är på måndag, kommer tydligen vara helt galet då när zara slår upp portarna för rean, vi får väl se om jag kommer ut levande då... Och imorgon, på julafton, jobbar jag från klockan 14 till när vi är färdiga. Ja, för vi ska prissätta allt till rean efter stängning och fick höra att om vi har tur är vi ute innan nio. Så i den här lägenheten (eller kanske rummet) bestämde vi att vi firar jul mer på söndag istället, som engelsmännen. Och dessutom har vi finbesök från Sverige! Julias mamma, moster och kusiner anlände idag för att stanna några dagar :)
Innan jobbet idag sprang jag och Julia lite på stan, fick köpt en så fin röd julklänning och ett par julklappar till mig själv, ansåg faktiskt att jag måste få öppna nån julklapp imorgon, även fast det inte blir en vanlig julafton! Och på tal om julklappar, fick en 50 pund check på Zara av jobbet! Nu känner jag att det börjar bli lite mycket text och jag börjar bli lite trött. Hoppas att ni alla får en underbar jul! Skickar lite kärlek från London!

Dec 22

Blev lite ändrade planer igår, fick hoppa in och jobba 13-22. Gick helt okej, även fast det inte var min favoritchef som jobbade... Idag börjar jag inte förrän klockan fem så har nyss avnjutit en god frukost med äggmackor och yoghurt med frukt och musli. Slog på julradio.se som jag hört så mycket om, men just nu spelas "vår julskinka har rymt" så är inte nästa låt bättre så blir det utan tvekan en diss från min sida! Annars tittar jag på julkalendern varje morgon, den är ju mysig i år! Och hänger knappt med på att det är julafton på lördag, den här månaden har gått fort! På tal om julafton borde jag ge mig ut på julklappsjakt innan jobbet idag...

Notting Hill, London.

Idag har jag tvättat, handlat, fixat, fönstershoppat och följt med Lisa till flygplatsen där Julia mötte upp oss för en mycket god middag med dessert innan det var dags för Lisa att åka tillbaka till Sverige. Och det var min lediga tisdag. Imorgon har jag en ledig onsdag att fördriva på bästa sätt, har ännu inte bestämt hur, beror lite på vad vädergudarna har att erbjuda...  Annars så erkänner jag att jag just nu njuter väldigt av både arbetsdagar men framförallt mina lediga dagar. I höstas när jag var hemma blev jag rastlös av bara tanken på en ledig vardag, men här känns det helt annorlunda, iallafall just nu! En ledig dag innebär ju att jag får njuta av London till 100% och eftersom jag inte har gjort och sett "allt" ännu (syftar på allt det man måste göra) så har jag ändå saker att göra när jag är ledig. Tyvärr jobbar Julia lite mer än mig så jag får ta mig ut på äventyr själv, men vet ni vad, det är faktiskt helt okej ändå! Och så ensam är jag ju inte, det kryllar av andra turister och trevliga (de flesta iallafall) londonbor! Nu lockar sängen och Hypnotisören, har ni inte läst den så gör det, jag är fast!
En bild på Harrods som jag var och strosade omkring i en dag i förra veckan. Så stort, men ändå mysigt! Föll för julavdelningen och kaffe, te och chokladpralinavdelningen... Inte så otippat kanske ;)

---

Jag, Julia och Lisa tog oss ut på stan idag för en fika, lite shopping och lunch. Lisa åker hem imorgon så då blir vi en mindre i lilla rummet, kommer bli tomt! Och nej jag är inte sjuk, det är bara Julia som vart på spraytanning (eller mallorca skulle man kunna tro), så man ser ju inte mindre ut som ett spöke jämte henne at the moment... Men snygg är hon, är ju bara avundsjuk ;) Lämnade tjejerna på stan halv fem för att gå bort till jobbet. Var en ganska lugn och trevlig kväll idag, var inte så extremt mycket folk, antar att de flesta redan julhandlat klart i helgen och istället väntar till rean som börjar på måndag och som jag hört ska vara lite smått galen...

On my way

Här vart det segstartat idag... Har hunnit med frukost, en film, en maskin tvätt och nu äntligen bytt pyjamasbyxorna mot jeans. Tänkte promenera till Portobello Market alldeles strax eftersom jag är ledig idag med, ska bara studera google maps lite till ;)

Onsdag

Godmorgon! Min dygnsrytm håller på att ändras åt fel riktning, är knappt människa klockan elva på morgonen! Igår var vi i Camden Town och vilken stadsdel! Helt annat än centrum och gatorna runt oxford street. Dit ska vi definitivt tillbaka. Fick även köpt min första (och enda) souvenir, en nyckelring, det är vad jag sträcker mig till i den vägen ;) Annars hoppas jag att ni håller tummarna för mig och Örebro, känner att det hade passat mig väldigt bra just nu och hoppas med allt jag har att det blir ett positivt besked den 27 december. Nu måste jag kila, hoppas ni får en bra onsdag! :)

Trodde jag var van vid nya arbetsplatser efter vikariepoolen, men det var visst inte samma som London

Hej people, jag lever! Men det är knappt, efter tre jobbdagar på Zara... I lördags (min första dag!) hade butiken försäljningsrekord, och bara nedrevåningen, mens' wear där jag jobbar, sålde för 44 000 pund. Craaazyyy. Jag slutade gråtandes klockan halv elva på kvällen (när jag äntligen slutat efter drygt tio timmar) i julias famn, haha. Nej men det är sant, för mycket nytt, för mycket obefogad kritik, svullna ömmande fötter, en manager från helvetet (nu förstår jag äntligen vart filmerna the proposal, horrible bosses och alla andra som passar in, får sin inspiration ifrån, för det finns verkligen sånna chefer på riktigt som är... fruktansvärda), och ännu mer för mycket av allt. Jobbade även igår 12-19 och idag 14.30-22.30. Men det artar sig iallafall, lär mig ganska snabbt hur man ska undvika de jobbiga och suga ut det bästa ur det bra. Nu lämnar jag millimetervikningarna för imorgon och mina fötter får sig en vilodag då jag är leeeeedig! Det ska utnyttjas på bästa sätt i Camden, såvida vädret tillåter, efter en skön sovmorgon :) Annars måste jag säg att jag tycker himla mycket om sambolivet! Jag, Julia och Lisa delar på ett litet rum, i rummet bredvid bor två nyss influgna svenska tjejer och i det tredje en norsk tjej som bor här "permanent" och pluggar i London. Enda nackdelen är väl att vi är sex tjejer som slåss om ett badrum, tur att vi har olika scheman...
Så här fint var det iallafall utanför mitt jobb ikväll.
Förresten, ni 15 som läser, vad säger ni om jag säger Örebro?

nytt boende

Idag gick flyttlasset som krävde två vändor från Stratford till Notting Hill, dessutom något för tidigt på morgonen. När vi väl var färdiga, och vääldigt nöjda, så hittade vi en italiensk restaurang och åt en pizza. Annars har jag och Julia sprungit lite på stan och spanat samt druckit sjukt god varm choklad, innan vi tillsist hamnade här hemma och började packa upp, var lite för trötta för pubhäng så det blir det en annan dag, jag har ju trots allt min första jobbdag imorgon! Börjar klockan 12 och jobbar fram till 21, anar att det för min del kommer bli hem och slänga mig i sängen efter det, lär säkert vara väldigt trött efter en hel dag med massa nytt. Men det ska bli jättekul!

my heart is waiting for a new you

Jag är numera anställd på Zara på oxford street, måste säga att det klingar ganska fint! På mens' wear hittar ni mig, från och med på lördag! Annars så kom intagningsbeskedet idag, och jag har en plats i Luleå, blir det inte bättre än så så hittar ni mig med största sannolikhet i London i januari! Annars får vi se, hade ett par andra platser som ser lovande ut. Och nu kanske ni tänker "men herregud, byta jobb i london mot plugg?!", men så är det ju så (nej skratta inte nu) att miss östergren har den senaste tiden slagits av lite åldersnojja och tänker att om jag ska hinna utbilda mig innan jag är över 30 så kan det vara bra att börja. Och för den delen skulle det nog inte vara helt fel med lite universitetsstudier. Och sen finns det förhoppningsvis ett liv efter plugget också, då man kan se lite mer av världen (ja, men ni livserfarna, hjälp mig att övertyga mig nu!). Men jag är ju fortfarande jag med världens jobbigaste beslutsångest, så we'll see. Och då menar jag verkligen, WE'LL SEE.
Och vet ni vad? Imorgon flyttar vi oss från Stratford till Notting Hill, vilket uppsving bara där! Det tänkte jag och Julia fira efter flyttlasset med lite shopping och lite pubhäng, har hört att londonborna är bra på det sistnämnda. Det jag unnade mig i shoppingväg idag var ett paraply för fem pund...

Kaffe solo

Ska och skriva på anställningspapper om en stund men passar på att njuta av London sålänge, hittade ett mysigt fik på regent street så här sitter jag med en cappuccino, solo. Känns bra :)


Grattis till mig

Jaha nähe, två intervjuer senare och ett telefonsamtal och jag har fått mig en halvtids anställning, med start på lördag! Är så förvånad över hur snabbt det har gått, jag menar, kom hit i lördags kväll, delade ut mina första cvn på måndag och nu sitter jag här med jobb två dagar senare! Dessutom har jag bara delat ut kanske åtta cvn sen jag kom hit, lite skillnad från i höstas när jag delade ut betydligt mer och skickade in på alla jobb jag kunde hitta... Så nu är det London på riktigt antar jag? :) Och fick klart för mig att enda dagen på året de har stängt är den 25 december, så det lär ju bli jobb under de kommande högtiderna.

London sett genom min kamera

Bilderna gör det som vanligt inte helt rättvist, London är väldigt mysigt, speciellt när mörkret faller på och alla juldekorationer lyser upp. Idag var jag och Lisa i convent garden och gick omkring och jag blev så kär i den statsdelen! Massa små mysiga kullerstensgator med affärer och små cafeer! Har delat ut ett par cvn till och imorgon ska jag på intervju, gruppintervju. Jo, men en intervju på engelska kan väl inte skada, en erfarenhet rikare om inte annat! Nu tar jag snart natt då jag måste upp ganska tidigt för att gå ner till tunnelbanestationen, hitta rätt tunnelbaka, rätt uppgång, rätt gata och tillsist rätt ställe lagom till tio tiden. Och jag behöver en rejäl tidsmarginal om jag känner mig själv rätt!

dec 5

Idag har London bjudit på lite sol och några plusgrader, lite sightseeing och mycket promenerande. Åkte bort till Notting Hill (dit vi flyttar på fredag) och gick till oxford street för att se hur långt det var, och med andra ord perfekt! Ungefär 25 minuters promenad (såvida jag inte går vilse när jag går själv, mitt lokalsinne är ju inte alltid på rätt sida vägen)! Dessutom fick jag lämnat ut några cvn idag, så nu får vi se om jag är hemma i januari igen eller om kanske London lockar med något roligare, ja det vill säga jobb. Hörde att ni fått lite snö hemma? Kanske blir en vit jul trots allt? Isåfall tar vi om den en gång till i januari ;)

London

Är i London! Ligger på en madrass som den kommande veckan är min säng, på fredag flyttar vi oss till Notting Hill :) det var så otroligt kul att få se och krama Julia igen, speciellt efter en hel dags resande med tåg och flyg och buss och buss. Några timmars (helst jättemånga) sömn, sen är jag redo för mer London imorgon! :)


RSS 2.0