Energi

Energipaus. Och jag måste erkänna att jag är besviken på marknadsföringen, makron är intressantare...


Tisdag

Blir lite rädd när jag tittar på vårt pluggbord, colaburkar trängs med kaffemuggar, böcker och datorer... Bara några dagar kvar nu!


Första tentan avklarad

Första tentan gjord och det känns helt okej. Tack för era tankar, det hjälper, det är jag övertygad om! Kändes som att jag hade koll på det mesta när jag satt där, med undantag för ett par frågor som jag vet att jag inte satte till 100 %, men tror och hoppas att det ska räcka ändå. Nu tänkte jag faktiskt köra ett cardio pass om en timme och för en stund låtsas att jag inte har en tenta på fredag... Sen blir det raka vägen med cykeln till Lotten och plugga inför den där tentan ändå, och en sleepover! Sen är det fullt ös dygnets alla vakna timmar till på fredag klockan nio då vi tar oss an tentasalen igen. Efter det blir det välförtjänt firande! Och en massa hej-då-kramar till sommaren. Men känner att huvudet behöver ett break och kroppen sig en rejäl omgång, är nästan övertaggad på träning... :-)

Ursäkter

Trots erfarenheter och förbättringar från förra tenta perioden är jag långt ifrån perfekt, det mesta går att skylla på tenta-p och det är precis vad man gör. Dricker mängder med kaffe/pepsimax, kläderna ligger överallt i lägenheten, träningen blir lidande och matvanorna till viss del också. Att jag slog mig själv i huvudet när jag öppnade ett skåp imorse och skapade en bula i pannan skyller jag också på tenta-p. Vissa saker får helt enkelt lida lite när man prioriterar så mycket tid som möjligt på plugget. Men det är okej, i två veckor. Det gör mig dock väldigt peppad på att i sommar, eller med andra ord nästa vecka när jag kommer hem, bli bättre på mat och motionsfronten. Och ta tillbaka de bättre vanorna som jag vanligvis lever med de veckor det inte är tentaplugg på schemat. Hoppas att ni är på min sida, så kom inte locka med pizza, överflödiga mängder glass osv. Det byter vi mot hälsosam-må-bra-mat och fruktsallad och promenader. DEAL?! :)
Just nu är det te drickande och förberedande för morgondagen. Snacks till tentan, pennorna vässade, linjalen med, mineralvattnet på kylning och sängen är bäddad för en lång natts uppladdnings-sömn (hoppas jag!).

27

I skolan för sista dagen innan makro tentan. Såhär fint är det förövrigt utanför mitt hus nu.


Fint väder i Luleå


WRAPPED IN WHITE

En fantastisk session på 25 minuter som går på repeat. Upptäckte dessutom att han ovan kommer till way out west i augusti! Just nu sitter jag i skolan, känner att kunskapsnivån inte riktigt är där den borde, med tanke på makrotentan på måndag så det blir en lång dag och helg.

overloaded, error

Att plugga så här intensivt kan vara ganska slitsamt. Kände idag hur mitt huvud sa ifrån. Inte så konstigt kanske nu när jag suttit i en vecka hela dagarna och egentligen stora delar av all min vakna tid, med näsan i böckerna, diskuterandes, skrivandes och försöker pränta in och förstå så mycket som möjligt. Det är väldigt intressant mycket utav det, och jag känner mig otroligt mycket klockare nu än vad jag gjorde i januari! Men idag var mitt huvud tomt och ville inte ta in någonting. Trots detta lämnade jag inte skolan förrän 22.00. Börjar fundera på om jag gör nåt fel, men tycker mig varit förvånansvärt duktig inför denna tenta perioden, jag tränar och äter bättre än vad jag gjorde under förra, det måste iallafall vara bra förutsättningar? Eller så får man bara acceptera att idag inte var en bra dag. Samtidigt är det väldigt frusterande att ha känslan av att man måste plugga och lära sig massor, utnyttja varje timme...

Cardio onsdag

Ett cardio pass innan det blir att bosätta sig på skolan.


19.33

Koncentrationen börjar avta... Men vi kör en stund till!

 


I can't make you love me

Har totalt snöat in på Bon Iver, helt underbar musik och han har så otroligt fin röst! Perfekt pluggmusik. Den här är bara en av alla favoriter. Nu blir det åter till plugget.

Kvällens middag

För en gångs skull lyckades jag göra en riktigt GOD middag! Behövdes efter ett svettigt tufft träningspass :) Stekte kyckling och sånadär gröna bönor i tandori krydda (vet inte hur det stavas), grön squash i en annan panna och sen åt jag det med sallad, ananas, gurka och en sås på creme fraiche och mango chutney. En vinnare och det lär blir många repriser... :) Just nu sitter jag och laddar upp för en liten stunds plugg till för kvällen. Imorgon har vi seminarie i marknadsföring och sen är det tillämpad makro ekonomi hela veckan inför tentan som är nästa måndag.

Träning

Taggar träning i helsvart outfit för att matcha min vita hud, vackert ;) tur att solen skiner men kanske också tur att man inte har tid att sola...

 


20

Efter en regnig dag bjuder Luleå på en fin kvällshimmel. Njuter av det fina ljus som lyser in i lägenheten, för visst är det något speciellt med solnedgångar. Annars har det varit plugg i skolan hela dagen. Det går lite segt fastän jag inte har tid att sega, tentorna närmar sig. Ska ladda inför morgondagen plugg och sista makroföreläsning, och för första gången är jag extremt omotiverad att gå på den av flera anledningar. Säger jag som gått på exakt alla föreläsningar under en hel termin (vad jag kan minnas iallafall), så jag lär med största säkerhet gå imorgon också...


Solskenshistoria

Fascinerad av det faktum att solen knappt går ner längre. Upptäckte det igår då jag cyklade från majvägen vid tolvtiden och professorsvägen vid tvåtiden, på natten alltså. Solen går ner men det blir liksom inte mörkt, det är precis som att den vilar strax under horisonten och ger ett fint ljus hela natten. Inget mig emot! Är så underbart att vakna med solen på morgonen och ha dessa långa kvällarna, man blir ju inte trött! Får passa på att njuta då vintern blir tvärtemot och jag kommer vara allt annat än pigg i mörkret. Det får bli mycket vitaminer och grejer till vintern tror jag... Nu ska jag titta lite till på den fina röda solen som går ner mot horisonten mellan molnen innan john blund kallar.

Fortfarande i skolan

Kvar ännu i skolan denna lördag. Känns ändå bra, att få något gjort och sprida ut plugget för att försöka in i det sista undvika stressen. Planen är att senare laga mig en god middag och bara ha en lugn kväll. Igår var jag hos lotten och hade en mysig kväll med ett par glas rött innan vi mötte upp ett par andra för lite fredags sällskap. Fick min dos av helg och nu står plugg på schemat resten av helgen. Jag tror att det handlar om inställning. När man väl har gjort upp en liten plan känns det lättare. Och att jag vet vad som väntar efter tentorna underlättar nog också. Tentaröj och sen sommar! Trevlig lördag! :)


10.55

Sitter i skolan och väntar på mitt pluggsällskap. Roar mig med "Unga läkare" på kanal fem. Har ni inte sett det så gör det! Jag tror jag har en liten crush på charmiga Igor. Ibland undrar jag varför jag inte kämpar mig igenom basår och en läkarutbildning, ibland tror jag att det är det jag borde göra hela mitt liv, skillnad för människor på riktigt. Fast dom flesta dagarna är jag nöjd med min ekonomi, jag tycker ju det är kul och trivs bra. Vet man någonsin när man är 100% rätt? Jag tror inte det. Kommer nog alltid ha en liten vårdgen i mig, kanske sadlar jag om om 20 år, haha.

10.52

Nu ska här bli nåt gjort, har laddat upp med lunchsallad, pepsi max, banan, nötter och riskakor. Marknadsföring it is!


Grafer

Dricker kaffe och renskriver grafer. Det svåra är att lära sig alla beteckningar, skift, förändringar, prognoser och så vidare. Men det ska gå, knappt två veckor till tenta! Och om en timme blir det ett svettigt pass på gymmet!

 


Gardiner

Eftersom solen inte går ner än på en stund, och går upp innan tre, fick jag äntligen upp mina nya gardiner som jag fick av Micke! Något bättre mörkläggning med både dessa och persienner, och efter lite klippande (man tager vad man haver, ingen symaskin och inget intresse i att sy för hand) så passar de fint!


i skolan

Dricker cola zero och försöker få  något gjort. Motivationen är inte på topp idag, speciellt inte när det är strålande sol ute!

Life goes on

Har fått en sovmorgon, lång dusch och stor frukost till skön musik den här morgonen, perfekt start! Nu ska jag till skolan.
Denna har gått på repeat hela morgonen, skön låt!

Hej tentaperiod

Har haft en lugn söndag, mötte marknadsföringsgruppen vid tio i skolan. Vid ett kurrade allas magar, så det blev onlinepizza till skolan. Gott men onödigt, helt ärligt, man mår mest dåligt egentligen, man borde aldrig tillåtas äta pizza när man är så hungrig, äter alltid för mycket! Så det tog ett tag innan alla var återhämtade efter matkomat innan vi kom igång igen. Annars i eftermiddag/kväll har jag bara tagit det lugnt hemma med ett par filmer. Riktigt skönt och känns som en uppladdning inför tentaplugget. Tog bort min facebook tillfälligt för att skala bort sådant som tar onödig energi. Har fyllt kylskåpet med bra mat och ska verkligen hålla igång träningen trots tentaplugg. För att jag vet att jag mår bra av det och är på så mycket bättre humör! Det får det vara värt några timmar i veckan trots att tiden kanske inte riktigt vill tillåta det. Och för den delen närmar sig sommaren med stormsteg och jag känner mig inte redo, beach 2014 brukar jag skämta om när vi tränar...

Bra fredag!

Äntligen är tvättstugan MIN! Det var behövligt och efterlängtat, började sina i underkläderslådan... Dessutom har jag diskat upp ett mindre berg, gjort hemmagjorda knäckebröd och fixat lite annat ikväll. Känner mig produktiv idag, imorse fixades det sista på rapporten och den blev inlämnad, sen har jag skrivit på seminariet som är på måndag själv (av många anledingar) och det gick förvånansvärt bra! Men känns lite tråkigt att sitta hemma en hel fredag kväll, och så nära ligger inte tentorna än, så blir nog att ta cykeln bort till majvägen för lite fredagssällskap, kanske lite plugg eller en film, när tvätten är klar.

10 maj

Har ju glömt berätta att sommarjobbet äntligen är spikat och klart, det blir reception i halmstad för min del i sommar! Känns bra. Nu sitter jag och laddar för veckans första riktiga träningspass, efterlängtat! Efter det hoppas jag att tvättstugan är min och så blir det rapportcheck resten av kvällen. Blir skönt att lämna in den och börja på nästa imorgon! Det är mycket nu, så det gäller att vara på gång hela tiden...

Evening at kårhusgränd

Kvällens middag. Dessutom första nudelpaketet jag ätit på flera år. Och i kastrullen på kollegieblocket i äkta student style. Mattips mottages med glädje ;)


SF

Dricker te ur favoritmuggen jag tog med från västkusten till norrland. Varit ute på en långpromenad då någon på våningen missat (ja, vill inte tro att någon snodde min tid) att jag bokat tvätttid. Skönt med en långpromenad iallafall! :-)

Fokus.

Ska gå och fylla på min kaffemugg och sen fortsätta med rapporten. Sitter i skolan med min makrogrupp och det är fokus som gäller. 100%. Trots att solen skiner utanför på en blå himmel får ingenting komma ivägen nu. F.O.K.U.S. Två stora inlämningar, ett seminarie och sen tentor.

Luleå


Sol och kaffe

Sitter på altanen i solen och försöker plugga innan det är dags att packa och flyga tillbaka till norrland. Var på intervju idag, hoppas att det gick bra och att jag kanske löst sommarens största problem, annars fikade jag med Jenny och gick en liten sväng på soliga stan. Västkustvindarna sällskapade som vanligt får man väl nästan säga. Har haft en mysig helg hemma, får se det som riktig uppladdning. Åker nog "hem" med något bättre självförtroende iallafall, alla värmande kramar och fina ord har gjort sitt, för visst behöver man det ibland! Såhär i efterhand känner jag att en spontanresa hem denna helgen var helt rätt, behövde få höra att jag faktiskt duger och till och med är lite bra ibland och få krama saknade vänner och veta att jag är lite saknad tillbaka. Visst har jag det bra i norrland, men alla här hemma är ju ni som sitter längst in i hjärtat och varit där längst! Så jag åker tillbaka ikväll lite gladare än när jag kom. Fint!

fint

Fina vänner, fina sol, fina röster, fina musik, fina Halmstad, fina liv!

Boostar upp inför tentaplugget som väntar i Luleå de kommande veckorna. Imorgon kväll är jag tillbaka för sista fyra veckorna innan det är sommar och vad jag hoppas kunna kalla lov.


 


18.10

Fick en bra anledning till att boka en sista minuten hem, så flängde hem från skolan vid fyra tiden, köpte biljett, packade och sprang ner till bussen och nu sitter jag på flygplatsen! Som om inte sol, fler plusgrader än här och härliga vänner hemma som jag saknar skulle vara tillräcklig anledning! :) Lämnar i och för sig med två rapporter att jobba på, men tackar internet och mail för att det förhoppningsvis ska gå lika bra att plugga lite hemifrån, om det sen kallas grupparbete blir en annan femma...

effective tuesday?

Sitter i skolan sen två timmar tillbaka, röd dag eller inte, här ska bli plugg gjort är planen! Lite trist att sitta inne när Luleå bjuder på sol och plusgrader, men kanske byter ut datorn inne mot boken ute senare :)
Vi hade en väldigt mysig valborg igår, grillade gott ute tills det blev för kallt. Vi hade sen lite för trevligt för att stressa ner till brasan, men vi såg fyrverkerierna på vägen iallafall, och fick tillsist känna lite värme från elden. Och så var det redan maj! Jag säger ju det, det går så fort! Fördelar är ju att här blir ljusare och ljusare för var dag som går. Och jag klagar absolut inte på att solen är uppe till nio, tio på kvällarna... :)

RSS 2.0