Trött men glad!

Det var inte lätt att gå upp idag. Lång dag igår... Men med de här i hallen blir man iallafall glad! :-) från hemavans skiduthyrning förra säsongen, så det var studentvänligt pris ;-) och så blir det iväg till Hemavan och Levi i vinter!!! Och på reservlistan till gränsen i april :-)


05.20

Trodde nästan det var ett skämt när alarmet gick av 05.20 imorse. Men när jag väl öppnat ena ögat kom jag snabbt på anledningen, skidyra! Var nere strax innan sex i kön och en stund senare fick jag mig kölapp. Alpina, som anordnar en massa bra skidweekends under vintern, har sitt resesläpp klockan 17.00, men resorna är minst sagt attraktiva så de allra värsta tältade i natt utanför. Själv ställde jag klockan 05.20. Och idag blir verkligen en fullspäckad, men förhoppningsvis ändå rolig, dag. Är hemma och äter frukost och ska tillbaka till skolan vid 8 för näringslivsutskottsmöte och sen spendera förmiddagen med böckerna. Klockan 12 ska man vara åter i kön för att visa upp sin lapp. Klockan 13 ska jag vara på jobbet för ett par timmar och klockan 16 åter i kön. Jag hoppas innerligt att jag fick tillräckligt bra nummer för att få plats på ett par av vinterns resor!
 
Och tusen tack för era kloka kommentarer angående ekonomsektionen! Den 6 december får ni, och jag, veta hur det gått! 
 
Fick förresten en fråga om julklappar, och jag tror att det är första gången på länge som jag har något konkret att önska mig, som student finns det saker man "behöver" eller "vill ha" men inte kan köpa sig själv på samma sätt som innan när man jobbade och inte hade hyra, mat och litteratur att tänka på i första hand. Och när jag började klura på det finns det nog en liten lista, tänkte skriva ihop lite och kanske delger er den någon dag snart. Och nej pappa (och alla andra som tänker att jag blivit ha-girig), det finns faktiskt lite "behov" på listan som jag tycker räknas som lite mer vuxen-tråkigheter. 

Ekonomsektionen

Supersnabbt inlägg som jag egentligen inte har tid med, men jag behöver era kloka råd! Jag har blivit nominerad till ekonomsektionens styrelse på skolan, som närlingslivs-/arbetsmarknadsansvarig. Posten innebär: 


"Arbetsmarknads- och näringslivsansvarig/ordf. Näringslivsutskottet 

- Sammankallande för näringslivsutskottet 

- Sköter tillsammans med utskottet alla näringslivskontakter 

- Hålla löpande kontakt med intressenter till Ekonomsektionen och informera dessa om verksamheten 

- Utveckla nya näringslivs relationer samt rekrytera nya samarbetspartners 

 - Ansvarig för samtliga samarbetskontrakt och ser till att de uppfylls 

- Ansvarig för Framtidskvällen 

- Ansvarig för Ekonomväskan och dess utdelning 

- Ska närvara vid Luleå studentkårs arbetsmarknadsutskottsmöten 


Härmed nominerar vi Victoria Östergren till Arbetsmarknads- och Näringslivsansvarig 

Victoria sitter sedan tidigare med i utskottet för arbetsmarknadsansvarig och visat att hon är intresserad av posten. Hon är väldigt ambitiös och gör sitt arbete helhjärtat. Hon är positivt inställd till samarbete då hon tycker det är roligt att ha kontakter med företag. Vi i valberedningen anser att Victoria skulle passa till posten då hon har tidigare erfarenheter och kunskaper av området. Vi tror även att hon med sin vilja kommer utföra ett bra arbete och utveckla samarbetet med företag samt andra organisationer."

 

För att förtydliga; det är ideellt arbete, jag har varit med i utskottet i en månad och är egentligen inte speciellt insatt i någonting ännu (mitt största ansvar änsålänge har varit att boka en föreläsningssal, haha), men till frågan, SKA JAG HOPPA PÅ TÅGET? Är ansvaret och tiden värt det? Jag står med en fot på var sida och känner mig delad, jag vill, men samtidigt känner jag mig för oerfaren för att redan ta ansvaret. Råd, tack! :-)

 

Livet i 180

Har tittat på detta tomma inlägg för länge men anser att det är dags att skriva. Den här veckan har det varit mycket, milt uttryckt. Seminarie, dubbelföreläsningar, internutbildning, jobb, möte, träning... Något av en höjdpunkt mitt i allt var igårkväll då MittLivsStil (vilket är gymmet här, som dessutom ligger i samma lokaler som skolan) hade medlemskväll och bjudit in Magnus Samuelsson som höll en kvällsföreläsning. MYCKET intressant! Verkligen inspirerande, mycket prat om mental styrka, och när han förklarade hur har "fungerar" när han tävlar och beskrev blurret och tystnaden som infinner sig de där självande tävlingsminutrarna kunde jag inte annat än sväva iväg till gamla gympa tider och tävlingar - på pricken rätt. Allmänt tävlingstillstånd alltså. 
 
Idag fick jag följa med Hanna och Saga ut till storheden vid lunch för storhandling, först en vända inne på Rusta och fylla upp med tvål, tvättmedel och annat tråkigt men nödvändigt. Men hittade en lite julig ljusslinga som jag tänkte sätta upp. Någongång... Sen blev det willys och fylla upp kyl och frys igen. Började eka... Nu är jag slut som människa. Ligger dessutom efter en hel massa plugg så den kommande helgen är inget att skryta om. Och jag överdriver inte när jag säger att helgen inte kommer räcka ändå...
 
 
Två bilder från någongång i veckan. Lyckades för en gångs skull laga något riktigt gott, paj med lax, oliver och fetaost. Jag tror nyckeln ligger i keso och grahamsmjöl i pajskalet, blev iallafall riktigt gott!

It's a part of me apart from you




Jag är safe, mitt kaffedrickande är alltså inte överdrivet ;-) Uppdaterar er om livet någon dag snart! Har bara allt för mycket att göra ikväll, hade föreläsning imorse och sen spenderade jag eftermiddagen på mitt nya jobb med internutbildning, och nu ikväll blev det ett cardio pass, så med andra ord ligger jag efter en hel eftermiddags plugg! Men jag mår fint, bara fint!

Sometimes

Ibland tror jag att man måste släppa allt och bara ha kul. Det tänker jag ha ikväll, i sällskap av fina vänner!


Fredag

Fredag och snart börjar föreläsning två av tre idag. Fullt upp alltså! Ikväll kommer Björn Rosenström till stuk och mest för att det händer nåt mer än det gamla vanliga blir det en sväng dit, och förfest innan dess med fina klasskompisar. Känns fint! Trots känslan av att jag vill men inte har tid att trycka in ett träningspass idag. Det känns så härligt att vara tillbaka på träningsspåret och längta till passen. Det är som de säger, efter några veckor märker man själv skillnaden, några till och dina närmsta börjar märka och ett antal veckor senare är det no doubt. Vad jag vill säga är att jag känner mig mycket starkare, och tycker mig börja ana lite muskler som kryper fram... :-)


Nov 14

Vi börjar väl dagen med ett blogginlägg. Tog mig upp tidigt idag och sitter i skolan med en kaffekopp och känner att sängen en stund till inte hade skadat. Men har seminarie i eftermiddag så det är dags att höja en växel. Saknar pausen mellan tentorna och de nya kurserna, jag hade behövt en paus!!! Är, ovanligt nog, väääldigt omotiverad att plugga just nu och gör bara precis det som jag "måste" har så svårt att motivera mig till att plugga det där extra som jag vet hjälper längre fram. Det där höstlovet man blev så bortskämd med i grundskolan hade nog gjort susen, men det är bara att bita ihop en månad till, för sen är det jul! Ska testa alla möjliga sätt för att få igång motivationen, så stay tuned... :-)

Föreläsning

Sitter på föreläsning med redovisnings-Håkan, en av kurserna jag läser nu heter "modeller för intern styrning" och det är just denna Håkan som håller i denna, som jag hade i en av de första kurserna i våras. Han är skön, skrattar åt sina egna skämt och förstår inte riktigt det här med "chatt". Trevligt återseende, haha.
 
Vad glad jag blir när ni kommenterar, och självklart ska jag förklara dugga för dig Elsie, och alla andra som inte vet ;-) Vi kommer ha fyra sådana under Mikro kursen, det är små test på 10 frågor som man gör på datorn under en halvtimme vid vissa tider. Klarar man de (man måste ha 6/10) så får man en bonus till tentan i slutet av kursen. De är till för att man ska läsa innan föreläsningar och är faktiskt jättebra, och motiverande. Dock helt frivilliga, så man måste inte göra dem, men man har ju absolut inget att förlora! Denna gång "vann" jag ett poäng till tentan, vilket känns skönt, och såklart är målet med dom :-)

onsdag

Det snöar ute och det har aldrig varit ljusare i min lägenhet (iallafall inte sen taklampan gav upp)! 
 
Denna onsdag är fullspäckad, började med dugga som jag gjorde hemifrån klockan 9.30, och klarade. Snart ska jag till skolan för ett litet event för alla nya ekonomer (vi som började i våras räknas halvt in där) och sen är det dubbelföreläsning i mikro från 13 till 16.15. Puh. Och ikväll blir det förhoppningsvis två pass på gymmet!

Styr upp

Idag styr jag upp livet! Har beställt kurslitteratur och köpt lite begagnat, haft en första föreläsning, organiserat och köpt nya pärmar, tvättat, bäddat rent och lagat mat. Och för att inte glömma träningen halv åtta imorse! Nu väntar bara böckerna på att bli öppnade, har dugga redan på onsdag...

Förresten lyckades riktigt bra med middagen, gratäng med blomkål, lax och zucchini. Gratäng är så gott, dessutom billigt, ger lite disk och klarar sig själv i ugnen, super smidigt. Längtar till lägenheten i mina drömmar, vilket magnifikt kök där kommer vara, med ugn! Inget springande ut och in till ett gemensamt sådant inte... ;-)


RSS 2.0