Hej

När jag blir gammal vill jag ha ett hus vid havet.


Har ni tröttnat på mina webcam-bilder än? För det har jag. Men ändå; here I am!



Okej. Har bytt om till lite vettigare kläder. Nu blir det middag på Cheesecake Factory och jag håller tummarna för att den bringar lite mer klarhet i den här helgen.


Dagens

Okej, så ingen roadtripp denna helg. En söndrig bil och URKASST väder. Det väntas snö i närheten och iannatfall regn och typ storm och alldeles för kallt för att vara Kalifornien. Och ja, jag är lite depp över att helgens planer föll i kras, men har nyss konstaterat, via facebook meddelanden oss emellan, att jag har en hög med sjukt härliga vänner här. Men ååh vad jag hade sett fram emot lite galenskaper, roadtrip, sol och strand! Men okej, nu gör vi det bästa av den här helgen... Först är det jobb i åtta timmar!

Rihanna 30 juni



Köpte biljetter till Rihanna igår. Så den 30 juni i år blir det konsert! Nästa projekt blir att ladda ipoden med lite rihanna låtar då... Måste ju veta vad det är jag ska gå och lyssna på ;-) Jag älskar spontanitet! Mer sånt!
Annars så har bilen vi skulle åka i imogron gått sönder, så nu vet jag inte hur det blir. Eller jo, iväg kommer vi, det är mitt enda krav, är ju ledig heeeela helgen, och den tänker jag då minsann inte spendera här! Blir antagligen hyrbil som lösning. Men jag har inte vågat packa än, det värsta skulle vara att stå med lång näsa imogron och packa upp igen... However, tomorrow is it finally FRIDAY!


update

Barnen sover sött i sina sänger innan klockan slått åtta och jag kunde inte vara lyckligare. Väntar på att någon av mina värdföräldrar ska komma hem så jag kan ta bilen och åka iväg och träffa Hanna och Stina, som jag träffade i lördagskväll. Låter som en toppenbra avslutning på onsdagen!

23022011

Konstaterade nyss i allt virrvarr att det är onsdag, och därmed torsdag imogron och sen fredag och HELG! Det rullar på minsann, och jag som efter jobb oavsett dag senaste veckan inte har någon koll, fick en glad överraskning! :-)



Och så lite kaffe på det så kommer vi igenom den här dagen med förr eller senare! :-)


22.40

Idag fick jag brev. Ett a4 stort kort på Hampus och några rader. Det värmer så att veta att ni tänker på mig då och då därhemma! Annars då? Efter en ganska jobbig helg fick jag plåster på såren genom en massa kramar och pussar av mina fyraåringar ikväll, kom knappt iväg till min klass i tid. Dom har sina stunder dom små!

23.43

Precis hemkommen från Christina där det bjöds på tysk middag. Matt hade även med sig vin från Napa Valley, och jag måste säga, såhär ett halvår senare utan allt vad alkohol heter, att det var sååå gott. Vem vill följa med mig på vinprovning där nästa år? Har hört att där ska vara jättefint med. Måste ju bara fylla 21 först... Nu blir det sängen. Som tur är börjar jag inte förrän 4 imorgon, behöver verkligen lite ledigt efter allt jobb. Ser så mycket fram emot nästa lediga helg. Som förövrigt antagligen kommer spenderas i LA istället. Eller om vi säger såhär, får se vad vi känner för på fredag! :-)

10.01

Jag är så opepp. Vaknar med lite ångest. Vill inte jobba. Kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig kände så med mitt förra jobb. Det fick mig aldrig att vakna och må dåligt. Dessutom har det regnat, ungefär konstant, i tre dagar vilket har lett till myrinvation, igen.

Kvällen igår var jättetrevlig! Åt en sen middag på cheesecake factory med Stina och Hanna, två nya au pairer som jag inte träffat innan.


nittonde februari

Vad har hänt sen sist? Spenderade kvällen och natten hos Sarah, vi lagade jättegod mat och tittade på sista filmen i Stieg Larsson triologin. Åt pannkaksfrukost imorse och åkte sen till ett shoppingcenter. Är en bikini och en klänning rikare. Jag skulle kalla det lite tröst shopping, jobbar man hela helgen så! ;-) Jag ser så galet fram emot nästa helg, då blir det roadtrip! Nu fördriver jag tiden med kanalfemplay och ullared för att känna mig lite närmare hemma, haha. Senare ska jag åka downtown för att möta ett par andra aupairer, bland annat en ny, alltid kul med lite nya ansikten.

Just nu längtar jag efter att få "gå hem" från jobbet, få riktig lön, normalare timmar och riktiga arbetstider!



Och nu börjar jag jobba


10.28

Äntligen fredag (tycker jag skriver det ofta, haha)! Fast förutom löning så betyder det inte så mycket mer just denna helgen, jobbar både lördag och söndag... Men slutar tidigt idag, redan klockan fyra så då blir det att brumma ner till Sarah! Och ha MYSKVÄLL! :D Och som vanligt när man har något att se fram emot så kommer jobbdagen sega sig fram så otroligt. Och som grädden på moset regnar det ute, så det ser ut som att det blir en innedag med barnen, vilket gör det snäppet värre...

kärlek

Vågar knappt säga att jag längtar efter er där hemma, för då kopplar ju alla det med hemlängtan snabbare än kvickt och tror att jag är jättedeppig här borta. Men så är inte alls fallet, och just hemlängtan har jag inte lidigt så under tiden här, faktiskt. Så längan efter er därhemma, och hemlängtan är inte samma sak här. Men ingen dag är den andra lik, och vissa dagar tänker jag på er mer än andra. Kanske inte så konstigt, har ju inte träffat många av er på ett halvår!



Nu hinner jag inte ladda upp fler bilder. Men ni fattar jag menar ;-) Och misströsta inte för att du inte är med, hittade inte bilder på er alla, men jag lovar, jag tänker på dig!


Toppen onsdag



Två bilder från dagens IKEA besök

Idag har varit en ovanligt bra dag för att vara jobbdag. Vaknade, skypade med min favorit, gick ut mot dishen, sprang i regn, kom hem, duschade, fick reda på att jag inte behövde börja förrän 4 helt plötsligt så skypade lite till, mötte sedan Sarah vid IKEA för köttbullar och the swedish market, innan jag åkte hemåt och jobbade. Nu ligger barnen i sina sängar och sover (hoppas jag), och jag jobbar en och en halv timme till. Förresten så har vädret varit helwierd idag, har regnat, haglat och varit soligt och blå himmel om vartannat. Den vackra regnbågen höll oss sällskap under lunchen :-) En ovanligt bra onsdag, fick ju träffa Sarah sådär mitt i veckan! :-)


Interview Speech

Okej, kom precis hem från min stanford-class där uppgiften idag var att hålla ett "Interview speech", med frågor efter. Och dessutom få det hela filmat. Efteråt ville jag DÖ med stora bokstäver. Där kommer liksom lilla jag och ska söka ett litet skitjobb, efter alla andras speech för stora miljonföretag. Världens darrigaste röst, svajiga ben och totalt lost i mitt egna tal. Jag DOG. Det är sant, jag får lite lätt andnöd, andas liksom bara halvt. Efter att ha kollat på filmen dog jag lite till. För att säga nåt positivt, så konstaterade jag iallafall att min engelska var helt okej, efter fem månader har jag iallafall förbättras nåt! Men utöver det? Näe, jag går och gräver ner mig. Eller iallafall lägger mig i sängen och tittar på filmen "Juno" (och tänker att hon har det lite värre än mig) och skäms lite till. Jag vill aldrig mer hålla tal på engelska framför VDs, presidents, yahoo-anställda och allt det där. Jag DÖR. Gick budskapet fram? ;-)

Thoughts a tuesday afternoon



Sitter fortfarande här. Har pluggat för lite och surfat runt på annat för mycket. Man vad gör det om hundra år. Och gud vad uttråkad jag ser ut på bilden, haha, men bjuder på den. Har iallafall lyckats med en utav två, druckit för mycket kaffe. Så mitt största problem just nu är att det är så långt till restroomet... Och förresten, om ni kommer hit, fråga aldrig efter "the toilet" eller säg att ni ska "use the toilet". Det är för specifikt för amerikanarna. Man frågar efter/säger "restroom" eller "bathroom". Jag råkade säga fel ett par gånger i början och fick ett par konstiga blickar... Bra att veta om ni reser hit nångång ;-)


starbucks at the corner

Här sitter jag i min ensamhet med datorn och en mugg kaffe. Är som sagt ledig idag, så efter min klass imorse och upphämtande av killen så visste jag inte riktigt vad jag skulle göra av dagen. Så har precis kommit ner hit. Till Starbucks. Tänkte dricka för mycket kaffe och plugga inför kvällen. Och passa på att filosofera lite om livet. Jag uppskattar faktiskt att vara ensam ibland. Överdriv inte nu, men lite ensamtid då och då är faktiskt okej eller kansketill och med nödvändigt. Så det är jag och lite kaffe för en timme eller två :-)


20.06



Och såhär snabbt tröttnade jag på att plugga. Eller ja, det är egentligen ganska kul, men är lite för trött för att orka engagera mig just nu, och i all engelska. Imorgon blir det att ta med datorn till Starbucks mellan kurserna. Är roligare att plugga där (och dricka kaffe!). Och är ledig imorgon, ganska meningslöst kan jag känna, eftersom det är en så kort dag ändå, hade hellre varit ledig på lördag... Och förresten det första jag tänker köpa när jag flyttar hemifrån (eller önska mig i inflyttningspresent :p) är en kaffebryggare, vattenkokare och mixer! Förstår inte hur jag klarat mig i fem månader, och ska klara mig i sju till, utan detta??!?! Smoothies, te och kaffe?!??!


Happy Valentines day!

Och så var måndagen här igen. Avslutade helgen (efter mååånga timmars jobb) med långmiddag på Fresh Choice med Sarah igår. Mer än nice. Nu hart jag avslutat den här jobbdagen och sitter med plugg.

Borde finnas obekväm arbetstid även som au pair.



Uppe med tuppen idag. Klockan är halv nio och jag har redan gjort pannkaksfrukost till barnen och hunnit med en maskin tvätt. Barnen kom klockan prick sju "mommy and daddy said that we could watch tv after seven, and it is seven right now!". Det var ord och inga visor där. Men jag klagar inte på det just nu...


2011-02-12



Igårkväll mötte jag Sarah för bio, Just go with it, som blev till två, såg roommate också... Skrattade så jag grät under första medan jag åt bio popcorn för 10 dollar (rena rama rånet!!!). Idag vaknade jag upp jämte Sarah i Saratoga, innan vi for mot Stanford för frukost och sen häng i The Oval, i BIKINI!!!!!! Jag skämtar inte. 20 grader och sol. Och just det, innan dess köpte vi våra efterlängtade raybans! Sen tänkte vi ta oss upp i Hoover tower (som jag posar framför på andra bilden), och jag fick upp oss gratis efter att ha sagt att jag faktiskt är stanfordstudent i building 200 på tisdagkvällar ;-) Väl uppe slog höjdrädslan till och jag vågade mig bara nära kanten backandes... Och Sarah fick fota åt mig... Utöver detta har vi gått runt lite i Stanford Mall, ätit thaimat och froyo i Palo Alto downtown och nu ligger vi i min säng och filosoferar om livet. Haha! Underbar dag :-) Men tyvärr tar helgen snart slut, börjar jobba imorgon 6.30...


....

Och så vet jag att jag har några som undrar (eller näe, nästan är lite oroliga, haha) hur det går med vikten här borta i mc donalds hemland. Så jag tänkte ärligt svara på den frågan. Sen jag kom hit har jag gått upp 2 kg. Inget + är väl egentligen bra, men jag hade faktiskt förväntat mig mer. Hade en period i nov/dec när jag inte tränade något alls. Och det har blivit mycket froyo, starbucks scones, cheesecake... Iallafall, jag hypar inte över det, men går/springer mina rundor (som jag verkligen inte vill byta ut!) och har zumban på torsdagar i några veckor till. Visst saknar jag "riktig" träning, dvs alla pass på gymmet! Ska bli såååå kul att få komma hem till det om drygt ett halvår! Men det här får duga för nu. Saknar däremot maten hemma... Jag var nyttigare hemma än här. Tanken när jag åkte hit var att jag inte skulle gå upp något (att gå ner kändes ganska ambitiöst i usa ;p), så två kilo bort innan jag kommer hem iallafall! Sen att jag tappat de muskler jag hade hemma är en annan femma, blir ju inte så mycket styrketräning på dishen...

Så nu kan ni sluta oroa er, och ni som lovat att "banta-bort-usa" med mig när jag kommer hem behöver inte vara nervösa änsålänge ;-)

Jag längtar till sommaren



godnatt/godmorgon.


22.05



Delar av min engelska-film-klass. Internationell kan man nog säga. Brandlarmet gick på skolan idag så vi fick förflytta oss från våra varma stolar en stund...

Idag har barnen varit ganska krävande, åkte till poolen för swimteam för alla tre, men två vägrar hoppa i poolen. Jag suckade och var ganska frustrerad och visste liksom inte riktigt vad jag skulle göra. Fick en vänskaplig klapp på axeln, en medlidande blick och "you'll get thru the day" som iallafall gav mig lite stöd för en minut. Sen har jag lagat middag (casadillas, pasta och french toast, blir så med tre barn med tre viljor. Och just det, sallad till mig och mamman) innan det bar iväg för Public speaking klassen. Och nästa vecka är det allvar, då blir det arbetsintervju med question & answer! Bara övning alltså, men med filmkamera och feedback! Och innan dess ska jag komma på vad för (realistiskt) jobb jag ska söka och skiva en outline. Det var min tisdag!


Ett år sen



Nu blir det plugg. Som för en gångs skull innefattar kategorin som mer eller mindre ständigt snurrar i mitt huvud; "framtida jobb". Om det gör det lättare? VERKLIGEN INTE...


Och så var det måndag igen.

Ligger fortfarande i sängen, har snoozat för många gånger och funderar på att ta mig upp snart. En runda på Dishen låter bra i mina öron :-) Får ta och bränna bort jelly beansen jag plockade till mig igår ;-)


Härliga söndag!

Idag har jag gått barbent i ungefär 25 gradig värme (är det verkligen februari eller skämtar vädret med oss???), druckit årets första frappe, shoppat tommy hilfiger, converse, guessväska, leviskjol och lite till! Inget onödigt eller bara onödigt, se det hur ni vill ;-) Det är så kul med alla vårkläder! Förresten har jag sagt att jag älskar Kalifornien?



Lite av dagens skörd och jag är så nöjd! Men nu är det färdig shoppat på ett par veckor ;-) Nästa blir en bikini innan San Diego, men det är tre veckor tills dess...


Äntligen lördag med härligt sällskap, god mat och lite februariplaner!

Efter en lång dag med barnen kunde inte kvällen komma mer lägligt. Blev bjuden på burrito och efter det åkte vi mot Palo Alto och drack milkshake på ett riktigt amerikanskt ställe. Tänkt lite Grease, men ändå lite 2000-tal. Vi satt i ett par timmar och bara skrattade, pratade och hade det hur bra som helst! Ikväll har jag känt mig genuint lycklig. Sådär så jag börjar fundera på varför jag gör sådant som verkligen inte gör mig lycklig alls. Sådär så att jag nästan känner mig deppig nu i jämförelse med hur lätt livet kändes för en timme sen. Visst måste man ibland offra en del och igenom en del skit för att få det där goda i livet, allt är verkligen inte serverat på guldfat, men nån gräns måste det ju finnas. Eller vad säger ni livserfarna? Måste man verkligen igenom ton med problem och skit innan man får/kan vara lycklig?



Efter denna kväll har vi iallafall konstaterat att San Diego kommer bli grymt roligt. Och jag kanske, kanske vågar säga att jag och tjejerna ska testa på lite racing om ett par veckor... DET kallar jag adrenalinkick (och inte skydiving!).


No Strings Attached



Såg den här filmen igår och den var sjukt bra! Gå och se den när den kommer till Sverige!
Nu är jag egentligen uppe alldeles för tidigt, för att vara lördag. Men sovmornar i ett hus med två fyraåringar och en sexåring, som ni säkert redan förstått, är inte det lättaste. Och så börjar jag om lite drygt en halvtimme... Men ikväll blir det middag med San Diego gänget!


Converse



Mörkblå, röda och nya vita. Fast jag kan ännu inte riktigt göra mig av med mina gamla vita... Dom har varit med mig på så mycket och varit mig trogna i flera år! Och för att inte tala om hur ingådda och sköna dom är. Men okej, har jag övervikt när jag åker härifrån så åker dom i soptunnan... Annars saknar jag ett par vita låga och kanske ett par grå? De kostar ju löjligt lite härborta... 40 dollar.


Pizza



Här har ni min pizza. Smakade bättre än vad det ser ut. Kalkon, spenat och mozzarellaost någon? Att jag inte ska bli kock är något som är säkert (och jag tvivlar på att någon har några invändningar mot det), men det här var faktiskt gott! Kan ju bero på att jag gjorde degen i en "degmaskin". Öste ner mjöl, vatten, jäst och salt i en maskin och tryckte på "make dough" och "start". Bara i Amerikat ;-)


Fredag

Äntligen fredag! Men än innebär det inte ledighet, har tre timmar kvar ikväll och sex timmar kvar imorgon, men sen så! Har precis ätit hemgjord pizza, jag och barnen. Blev fyra små fina pizzor, måste ju vara rättvist så alla fick göra sin egen. Bildbevis kommer. Det jag trodde skulle bli en tråkig kväll i min säng framför en film (eller två), blev plötsligt bio! Ni hör ju, jag längtar så otrooooligt efter att få komma hem, sätta på sig klackarna och gå uuuuuut! Dricka en drink, dansa och träffa massa härligt folk i lilla Halmstad! Här blir det bio, och kanske en kaffe eller cola med koffein, haha! Nej, jag är inte så negativ som det verkar, biokvällar är mysigt! Men kommer verkligen tycka att det är roligt att gå ut om 7 månader! ;-)

13.11

Barnen är på playdate så jag fick ett par timmar ledigt mitt på dagen. Just idag är jag grymt sugen på att börja plugga till hösten, så har snart lusläst några universitetshemsidor. Men jag är nog världens mest veliga människa, så imorgon har jag säkert kommit på att jag vill jobba ett år till. Summan av kardemumman idag är att jag isåfall flyttar till Umeå eller Växjö, enligt intagnings statistiken. Men jag har säkert ändrat utbildning lagom till midnatt igen!

Tiden rullar på.

På den här sidan jorden är det mest jobb, jobb och mera jobb för tillfället. Och när det inte är det är det skype, promenader, träning eller klasser. Måste säga att det faktiskt är kul med lite mer på "mitt" schema, zumban tar sig och det är skönt att få skaka loss och träna lite, english through movies var faktiskt bättre än jag trodde, intressanta och bra filmer och givande diskussionsämnen efteråt med åsikter och tankar från nästan hela världen (ni skulle se vilken internationell klass det är, och även en väldig variation på åldrar). Och Stanfordklassen är givande men framförallt väääldigt utmanande. Och snart är det dags att signa upp sig för nåt nästa kvartal!

Annars har dagen faktiskt varit ganska seg, mest varit hemma i huset och då har klockan en tendens att gå vääldigt långsamt. Men nu sitter jag iallafall nyduschad i min säng och ska äta en apelsin. Har fått dille på apelsiner, dom är så galet goda at the moment!

ZUMBA



Kom loss lite tidigare så nu blir det ZUMBA!


31/01/11

Har haft en bra dag med barnen, har varit fullt upp! Började med att jag hämtade killen, sen fixade jag lunch till ligan och sen baseball spelande med killen i trädgården. Senare åkte arts and crafts lådan fram och två av tre roade sig ett bra tag med vattenfärger, tuschpennor och saxar. Sen blev det en cykeltur (för barnens del, jag vet att jag får bära cyklar hem uppför backarna sen...) till ett par kompisars hus, som har den uuuubertrevliga nannyn, innan middagen. Och sen var min arbetsdag slut och jag har precis kommit hem från skön promenad i mörkret. Prioriterade skypen imorse så blev ingen promenad då... Men fick en rundtur i mitt rum hemma och en titt i min garderob. Haha, att man kan sakna nåt så löjligt som en tröja. Och nu väntar läxa. Det är väl därför jag sysselsätter mig med allt annat, för att skjuta på det... Är en del engelska jag ska igenom, förstå, jobba med och "omvandla". Mhm. Det borde ni göra, jobba heltid (+++) och plugga! Men ser fram emot mina klasser imorgon, ska se slutet på "Erin Brockovich" på morgonen och få höra barndikter/sagor på kvällen! ;-)

RSS 2.0