29 dec -12

Åh. Har tittat på de där tegelstenarna till böcker i snart två veckor. Av någon anledning tar det emot så hemskt mycket att ta fram de. Kanske för att jag någonstans vet hur mycket slit och tid det kommer ta att ta sig igenom dom. Har inte direkt hållt mig på min effektiva sida när det kommer till plugget de senaste veckorna. Eller kanske månaden. Hur som börjar det brinna i knutarna och hur mycket jag än vill så måste jag börja, helst igår redan. Men nu ska jag köra in mot stan och fika med fina, saknade Sarah! Är hundra på att jag kommer få massor med energi av att bara se hennes fina leende!

Högst upp på önskelistan: SOL. Eller d-vitamin om tomten inte har råd med det förstnämnda...

Har tagit mig till skolan och är glad att det är måndag. Jag brukar inte förespråka det här med "omstart" varje måndag, men efter en dålig helg är det välbehövligt. Har spenderat stora delar av min helg i sängen och ätit en massa onyttigt. Av vilken anledning? Har varit trött, uttråkad och inte haft ork att göra något. Då mår man bättre för stunden genom att äta en maassssa godis och skit. Och minuterna senare mår magen och kroppen dåligt. Känns tråkigt, och som ett bakslag, eftersom jag varit ganska duktig på det där med lagom och nyttigt under en tid nu. Med god och hälsosam mat, träning och lagom med "unnande". Skyller det på mörkret, det kom över mig som en våg i fredags när seminariet var klart. Jag har aldrig någonsin längtat så mycket efter sol och semester som jag gör just nu. Hade det inte varit för en biljett hem på torsdag så hade det nog blivit en biljett till andra sidan jorden och värmen, och så hade jag levt på nudlar hela 2013. SÅ mycket längtar jag efter sol. Får hoppas att solstrålarna hemma kan lysa upp, eller, det vet jag att de kommer! 
 

Lucia

Ligger i sängen med spagettiben efter ett spinning och core pass. Idag känner jag mig som ett sort hål som skulle kunna äta hur mycket som helst, blir liksom inte mätt. Lustigt hur kroppen fungerar ibland... Och så jag har ett stort sug efter lussebullar, vilket egentligen skulle anses okej eftersom det är Lucia, men så är jag lite kräsen av mig och vill inte gå och köpa en torr bulle på ica... Ska det va så ska det va det bästa (iallafall när vi snackar onyttigt, varför äta nåt som är onyttigt och halvgott? Nä, inte min filosofi!) och jag har inte bakat några bullar idag. Tids- och energibrist får jag väl skylla på. Har haft seminarie och jobb att tänka på idag. Hoppas ni haft en fin lucia och ätit lussebullar åt mig!

Studenttankar

Som student finns det vissa grejer som är ekonomiskt omöjligt, och vissa som man väljer bort framför andra. Jag var inte ensam om att resonera "matlådor och pasta fram till jul" på skidyran när det bokades skidresor (sen att jag inte äter speciellt mycket pasta alls är en annan femma). Men vad gör det egentligen. Jag trivs faktiskt riktigt bra som student, trots begränsad ekonomi som gör att man ibland får välja sina utgifter väl. Men oftast är det inte så farligt och jag tycker ju om mina matlådor (iallafall när jag lyckats med något gott), det är inte svårare än att göra det bästa av vad man har :-) Men två saker har jag kommit fram till att jag ska skaffa så fort jag fått mitt första jobb efter examen. 
 
1. En espressomaskin. En dyr en, som gör riktigt gott kaffe. Min 199 kronors kaffebryggare från mediamarkt funkar fint fram tills dess, men jag lovar att jag kommer njuta av varenda kaffe 100 gånger mer då...
 
2. En dammsugare. Eller allra helst städhjälp varje vecka. Städa är tråkigt, extra tråkigt med en kass dammsugare. Den duger på mina 25 kvadrat, men när jag köpt mig en fin bostadsrätt i framtiden kommer min lila dammsugare (billigaste från rusta) gärna få följa med den nya ägaren till den här studentlägenheten. 
 
Lite tankar en tisdagkväll. Och är det inte skrämmande vad tiden går (utan att låta för gammal), jag har snart gjort en tredjedel av min utbildning här!

Falskt alarm

Hittade cykeln! Inte där jag ställt den, men just nu är jag bara glad att den är här och säker i mitt förråd :-)
Känner mig typ lika glad och nöjd som i fredags på gymmet. Det var en bra fredag, nästan ensamma klockan åtta på kvällen!



Lyckligt ovetande

Så här såg jag ut på väg från jobbet i förmiddags. Lyckligt ovetandes om att min cykel är borta, ska undersöka detta närmre senare. Det finns två alternativ; "lånad" eller bortplogad..



Söndag

Snön yr utanför mitt fönster och jag börjar förstå charmen med snö och vinter på riktigt. Så länge man klär på sig tillräckligt många lager när man väl ska ut, och skippar smink som ändå bara börjar rinna, och det inte blåser för mycket så är det ju himla mysigt och fint! Just nu har jag fått ett städryck och dansar runt med dammsugaren och organiserar mitt lilla hem till musik. Ingen söndagsångest här inte, söndagar har de senaste veckorna blivit lite av en favoritdag. En dag när jag kan förbereda mig för den kommande veckan, äta frukost i sängen, städa i ordning lite, plugga lite, laga nåt gott till middag och några matlådor för veckan, träna... Som en uppladdningsdag som kommer väl till användning! Idag ska jag dessutom på ett kettelbellpass på gymmet, en nyhet som måste testas! 

Action

Tycker det är ganska lustigt hur livet kan svänga. Just nu är jag inne i en period då jag tänker på alla möjligheter jag har i livet, och hur fantastiskt det egentligen är. Att jag själv påverkar min framtid och var dag beroende på min inställning och agerande. Nu när jag skriver det så känns det ju helt självklart, för det är ju så det är, men det är ju absolut inte alltid man vaknar på den sidan och med den inställningen till livet.

Kanske har det att göra med att jag blev invald i ekonomsektionens styrelse igår, för det kommande året. Och den där timmen kvalitetstid med fina Jenny i telefon igårkväll. Eller civilekonomernas lunchföreläsning igår, där vi fick lyssna till alla olika yrkesval som ligger framför oss, och att det väntar en bra framtida arbetsmarknad för oss ekonomer. Eller mailet jag skickade iväg till internationella kontoret om ett möte för att diskutera mina eventuella utlandsmöjligheter. Antagligen alltihop. Det känns så bra att faktiskt agera och inte bara låta vissa saker stanna kvar i tanken och grubblandet som ibland smyger sig på om kvällarna. Livet ska ju vara underhållande och roligt också, och med min rastlösa själ (som just nu tycker att vardagen är lite för enformig och tråkig) behövs lite nytt och förändring. 
 
Hoppas att den här lilla möjlighets-vågen håller i sig till jul. Om två veckor är jag hemma!

Vinter

Nu är det vinter och jag längtar till min vinterjacka anländer, vilket borde vara på fredag! Förövrigt är vinter/julfavoriterna kanelstekta äpplen, gröt med pepparkakskrydda och kaffe med kanel. Inga jultomtar har fått flytta in i min lägenhet, men en massa julsmaker!

 


Dec 4

Var en segstartad dag och känner att mörkret gör att man kräver mer sömn. Gick inte upp före solen idag, vilket är runt halv nio. Och förövrigt känns det som att går den ner lika snabbt igen, tror vi har runt fyra timmar "solljus" just nu. Och när det dessutom var -20 ute idag blev man inte mer taggad på att kliva ur sängen, det är sådär att det gör lite små ont i ansiktet och näsan om man är ute mer än 5 minuter. Men vitt och fint är här iallafall och det krasar vintermysigt under skorna. Såg att min korridor fått en ny gemensam spis (vilket verkligen var på tiden) så kanske skulle ge mig på att baka lussebullar någon dag i en fräsch ugn... Får se. Just nu borde jag sitta och plugga in ett seminarie som vi har imorgon. Tror jag ska göra mig en kopp te och krypa ner i sängen med boken och datorn, ifall jag inte somnar då...

Klippte ihop en liten önskelista för att göra något annat för en stund. På den står en liten grötkastrull, ett par snygga träningstights (som typ dessa från gina tricot) och toppar, stickad tjock tröja, skidstrumpor, hörlurar (förövrigt årets julklapp) och lite annat smått och gott. Är på jakt efter en mössa med, ingen stickad eller svart för det har jag ett par, utan en i typ bomull/trikå tyg i grå eller nån rolig färg. Tänk norrlandsvinter, det är ungefär så jag känner att jag måste förbättra garderoben just nu... ;-)
 

RSS 2.0