29 feb

Vaknar nånstans inte långt efter Stockholm och blir förvånad över att se bar mark! Trodde fortfarande februari hörde till vintern, även här nere?!


Tåg!

Då bär det av söderut!


Träningsglad!

Sitter och fyller på vätskenivån efter ett galet svettigt men härligt cross pass! Känner endorfinerna rusa omkring i kroppen och känner mig så nöjd! Och vet ni vad det bästa är? Att jag börjar känna mig starkare och orkar mer, härligt och kanske inte så konstigt då det faktiskt är mitt sjunde (tror jag) cross cardio pass ;) Och så måste jag säg att jag är jätteglad att Carl (en varbergskille i klassen) och Lotten (umeå-tjej) är lika träningsglada som jag, vilket gör att man inte kan banga när man väl bestämt att man ska träna. Nu blir det en dusch, ett par maskiner tvätt och lite mer fix inför att jag lämnar Luleå imorgon eftermiddag.

Måndag

Eftersom jag åker hem imorgon för veckan så tänkte jag försöka tömma kylskåpet lite, så med matlagningsgrädde, ägg, broccoli, lök, kassler och champinjoner så blev det en god gratäng! Börjar lära mig det här med matlagning ;)


Lördag

Utsikt från mitt rum nu ikväll, trivs bra med den måste jag säg! Har haft en jätteskön lördag änsålänge. Tränade cross cardio imorse, åkte in till stan för lite shopping (med betoning på lite) och fika och nu har jag precis ätit en jättegod middag bestående av lax med pestotäcke och avokadosallad, studentlyx vill jag påstå! Nu blir det att rota fram nåt ur garderoben innan det blir ut för kvällen! :)

Alla goda ting är tre, eller?

Jag har överlevt! Har haft sista seminariet idag och sen storhandlat och nu ligger jag och slötittar på dåliga tv program, är så trött efter veckan! Senare ikväll blir det middag och film hos några klasskompisar. Perfekt! Imorgon är här mästerskap i fyrverkeri och sm i snöbollskastning, själv tänkte jag titta på och delta på efterfesten imorgon kväll! :))


....

Har inte lämnat skolan än. Har gjort 12 timmar här nu, kanske till och med skulle sova kvar, Makroboken funkar säkert som kudde. Nä, men tur att jag har nära hem! Kör på pepsi Max och tror stenhårt på "maximum kick, no sugar"! ;)


Att jag lyckas...

Lyckades vara med i ekot i P1 idag, och fick en mindre chock när jag hörde mig själv, vad är det för DIALEKT jag lagt till med?!? Någon konstig blandning av norrländska, stockholmska och Halmstad-dialekt?! Näe, det är tur att det blir en sväng hem nästa vecka. Då ska jag njuta av lugnet och lyssna på halländska! Om jag överlever veckan...


Produktiv dag!

Känner mig extremt produktiv idag, skolan mellan 8-16, ett semenarie avklarat under den tiden samt ett nytt påbörjat. Efter det har jag tränat cross cardio med halva Luleå kändes det som, har aldrig varit med om så mycket folk på ett pass, tur att det är i en stor idrottshall. Och så har jag sökt ett jobb till sommaren, tvättat 4 maskiner och städat hela min lilla studentlägenhet. Kan det bero på att det är den tuffaste veckan i februari med tre seminarier och en dugga som gör att man hellre tar tag i ett diskberg och dammsugaren än boken? ;) Har hört talas om detta fenomen innan...

Snart helg!

Hjälp vad veckorna går snabbt! Redan fredag!
Igår fick jag med mig en klasskompis på ett cross cardio pass (samma som crosschallenge hemma i halmstad), det var riktigt tungt och jobbigt men så härligt! Precis vad jag behövde! Känns så bra att jag börjat komma in i rutiner nu, upp på morgonen och plugga under dagen, träning på kvällarna (har lagt ribban på minst tre pass i veckan och det känns super att vara igång igen!) och så "ledigt" och roliga grejer på helgerna! Men nu känner jag att veckan har får få dagar och timmar... Har makroseminarie på måndag så det blir att försöka köra hårt med plugg nu i några timmar så jag förhoppningsvis inte behöver sitta så mycket i helgen med det...
Ikväll blir det tjejkväll med Lotten, en skön tjej från Umeå som går i min klass. Vi känner oss väl värda en skål med godis och en bra film efter en veckas plugg och några träningspass. För visst måste man få unna sig ibland! ;)
Och så var jag på linsträning igår som det så fint heter. Och nu sitter jag här och är nästan lite imponerad över att jag kan se så bra utan glasögon! Tror det kommer funka bra att variera med glasögonen ibland.

Lill lördag

Vädret här uppe är lite konstigt. Igår var det mindre snöstorm ute när jag gick till skolan vid åtta, det var nästan så man ville haft overall och goggels på när jag tog mig igenom decimeter av nysnö... Och idag var det världens fridfullaste morgon, solen sken lite försiktigt genom molnen och det var sådär lagom kallt ute. Annars har jag precis avklarat en dugga som jag trodde jag skulle kugga. Men jag överträffade mig själv och klarade den. Nu blir det redovisningsplugg innan dubbelföreläsningen i makroekonomi i eftermiddag.

Och imorgon ska jag på linsträning! Tänkte variera mina glasögon med linser. Är bra på att ha dom de dagar vi har föreläsningar men tänker att jag inte behöver dom de andra dagarna, och de slutar oftast med ett alldeles för trött huvud. Så tänkte att det kunde vara bra att variera ibland med linser!
Jag håller även på att upptäcka min matlagningsådra, min nya hobby på kvällarna är att googla nyttiga och goda recept! Igår lagade jag, anna, carro och marie en god gi-lasagne och häromdagen gjorde jag en texmex soppa. Och till lunch idag blir det kycklingsallad med lite bönor (jag håller på att lära mig äta bönor, har insett att det är både billigt och nyttigt).
Det blev en lite alltiallo update om veckan! Överlever ni snön i söder? :)

Från i lördags

Unnade mig en ny kort kavaj från hm i lördags efter veckans slit. Den invigdes samma dag då vi blev körda med buss till okänd destination, vilket visade sig vara bryggeriet i stan. En trevlig kväll!

Sitter just nu på föreläsning (ja vi har kaffepaus) och börjar ladda inför veckan. Det här är en mellanvecka, för nästa vecka är det minst sagt fullt upp igen, så det är bäst att försöka ligga i fas...

Annars blir det att inviga min nya dammsugare ikväll samt en sväng på gymmet när dagens ny-kunskaps-kvot är uppfylld.


Stress är inte min starka sida.

Måste skriva av mig lite innan jag fortsätter med pluggandet. Jag måste verkligen lära mig att stressa ner har jag insett idag. Har en inre stress som kväver mig och hetsar upp mig för alldeles för ovärda saker. Hade seminarie idag i Makroekonomin och det gick väl helt okej, är inte så stolt över insatsen som jag vill vara men samtidigt, jag överlevde och kan nu lämna det (för tillfället iallafall) bakom mig. Istället är det fullt ös med redovisningen, som vi har seminarie i på torsdag. Förutom att det är svårt och mycket så är det ju det att man ska redovisa det muntligt med. Så om någon har någon bra metod på att stressa ner så beeeeer jag er att dela med er!!!! Nu ska jag titta ut genom mitt stora fönster på den vackra norrlandshimlen och lyssna på lite musik innan jag tar nya tag. Lite som terapi. Sen blir det middag och träning!

Dagens middag

Kände att jag ville dela med mig av min goda middag ikväll. Efter nio timmars plugg på skolan (huvudet är som kola och jag känner mig inte speciellt smartare...) så kom jag hem och var minst sagt hungrig, så har precis lagat mig en god chili-fisk-gryta med ris och sallad! Lite fisk, krossade tomater med chili, massa goda grönsaker, lite vatten och kryddor är hemligheten (eller kanske det mest simpla någonsin)! Dessutom blev det ett par matlåtor på detta, känner att jag börjar bli bra på det här med att vara ekonomisk och göra matlådor, egentligen är det ju ganska kul att laga mat. Nähe, nu blir det att läsa lite till (tveksamt om det går in mer i mitt lilla huvud dock) sen blir det en sväng till gymmet, behöver springa av mig lite!

Söndag

Idag skrattar jag åt mig själv, har sjuk träningsverk i magen sen fredagens träning. Och gissar att gårdagens festande inte bidrog till att göra det bättre iallafall. Har liksom svårt att röra mig normalt och skratta ska vi inte tala om. Men kul hade vi igår förresten! Började eftermiddagen (efter plugg) med pannkaksmys några stycken hemma hos mig, sen drog vi till Erik och började förfesta. Efter det blev det tacos hos Johan som fyllt år i veckan för att sedan dra vidare mot stan för inflyttningsfest hos fem killar (en av dom går i min klass och tre utav dom bodde på vandrarhemmet samtidigt som mig) innan vi tillsist avslutade kvällen på Luleås nattklubb, Allstar. Allt som allt en jättekul kväll och jag somnade gott i min säng klockan tre i natt. Nu ska jag alldeles strax iväg och äta våfflor och sen blir det Philm på skolan, Sherlock Holmes! Visst är det bra, på söndagar visas det film på skolan för en billigare peng än bio. PERFEKT söndagssyssla :) Studentlivet är ganska nice.

Fredag kväll

Förutom plugg och dubbelföreläsningar har jag idag varit och tränat, är inne på min femte maskin tvätt, lagat middag och fyllt fyra matlådor samt diskat ett berg. Känner mig effektiv men måste erkänna att det inte är det roligaste att göra en fredagkväll, dessutom måste jag öppna makroekonomi boken för en stund till innan kvällen är slut. Men tänkte titta lite på en film här i min varma lägenhet, känns extra bra när det är -32 ute...

Feb 3

Hej hej, här sitter jag i skolan och har precis gjort klart duggan, det frivilliga provet eller vad man nu ska likna det med. Gick iallafall helt okej och jag blev godkänd. Nu blir det att läsa makro tills ögonen går i kors innan dubbelförelänsingen i eftermiddag. Sen blir det nog träning ikväll! Annars blir det en lugn fredag, måste upp och plugga med min seminariegrupp imorgon, men efter det tar jag helg och det blir 23 års- och inflyttningsfest!

Kallt!

Det är kallt! Vilken tur att jag har världens bästa Ulrika som skickat en superfin mössa! Måste visa den någon dag. Samma med min lilla lägenhet, som börjar komma i ordning bu efter ett lass på Ikea och idag ett nytt från Coop. Börjar likna ett hem nu när även kylskåpet är bättre fyllt ;)


Ikea

Har nästan varit i Finland idag! Blev en tripp till Ikea i haparanda, är påväg hem efter en lång dag med shoppande. Behövs en del till studentlägenheterna! ;) och det har varit -24 idag, inte att leka med!!!


RSS 2.0