Hörde på radion att det var mysmåndag idag

Jag bor nog på sveriges bästa vandrarhem. Förutom att brandlarmet går när man plattar håret (incident i lördags) så tar det ju alla pris när föreståndaren för vandrarhemmet överraskar oss med en stooor skål med godis! Ja, så när jag säger sveriges bästa vandrarhem så menar jag föreståndaren Stefan och de härliga stundenterna, låter det här med standarden vara osagt. Och det där med brandlarmet resulterade ju bara i besök av snygga brandmän, så vem klagar? ;)

Söndag nästan som den ska va

Har haft en lång slapp dag med lååång sovmorgon och cola som dagens dryck (vilket har varit genomgående på det här vandrarhemmet idag efter två kvällars och nätters festligheter) tittat på film och bara varit till sån här skön musik. Med tanke på veckan som väntar med föreläsningar, flytt och plugg i mängder så känns det ändå okej med en sån här dag! Och för att gårdagens välkomstmiddag och avslut på nolle-p var toppen!

Just nu

Sitter i biblioteket och försöker plugga, men dricker mest kaffe och umgås med oliver, han bor också på vandrarhemmet så det är skönt att kunna samåka buss med nån. Igår köpte jag biljett hem, så om inga grupparbeten eller annat kommer emellan så kommer jag hem den 29 februari för några dagar :)


Påväg

På bussen till skolan. Lever fortfarande på kvällens skidåkning igår, så himla roligt! Tur att jag har hittat Anna som är lika mycket utförsåkningsälskare, och som jag kunde låna skidor av igår, och blir det som jag vill så blir det några längre skidresor här uppe nästa vinter! Nåt som inte är lika kul är seminariet som väntar på skolan...


Onsdag

Sitter i köket själv för ovanlighetensskull (händer inte ofta när man bor på det här vandrarhemmet) och har precis ätit frukost. Klockan är snart tio men jag är fortfarande trött. Har sovit lite hlavdåligt inatt, vaknat många gånger och sen när alla går upp vid olika tider. Men det är bara att försöka stå ut ett tag till, det blir ju snart bättre när jag får mitt eget rum! Men samtidigt hade vi en trevlig kväll här igår, de flesta var ganska trötta på att plugga så jag, en klasskompis och några nya studenter till här satte på en komedi som vi ägnade kvällen åt istället. Idag har jag inga föreläsningar, men ska till skolan och möta min grupp vid tolv och plugga inför semiariet imorgon. Åja, jag är nervös... Dels för att presentera inför en massa människor dels för att det är ett svårt ämne! Inte trodde jag att redovisning och bokföring skulle vara så komplicerat. Och när vi fick reda på att det bara var 25% av de som läste kursen i höstas som klarade den gjorde det inte det bättre. Så det är bara att dyka ner i böckerna!
Och så ska jag nog åka skidor ikväll! :D

Winter wonderland

Utan överdrift är Luleå idag fantastiskt vackert. När jag klev utanför dörren efter duggan (litet prov) runt halv elva idag så möttes jag av en sol som gnistrade så vackert i de vita träden, långsamt singlande snöflingor och 14 minusgrader. Det är så vitt överallt och så fint! Vintern här imponerar. Men det var snabba steg från bussen till biblioteket, 14 minus är ganska kallt! ;)


Just nu

Kaffe och lite socker så fortsätter pluggandet ett tag till. Men de goda nyheterna är att jag inte blir utkörd från vandrarhemmet! Men däremot har vi kånkat väskor till ett annat rum och så är här en hel massa finnar som flyttat in för den här veckan...


Plugg


Just nu

Så här ser jag i princip ut varje dag för att inte frysa ihjäl ;p


God natt

Säger god natt och ger er veckans luleväder! (bara för att jag veeet att ni vill veta ;p)


Just nu

På väg till skolan, änsålänge inga rätt; har ont i fötterna sen gårdagen, sovit för lite, mitt ägg till frukost blev för löskokt och det snöar. Men det är väl smällarna man får ta efter en rolig kväll igår! :) nu blir det att plugga för ett grupparbete på skolan!


onsdag

Hinner knappt sitta vid datorn, här har varit fulla dagar änsålänge! Har så mycket att berätta men ingen tid, haha. Har iallafall insett att jag har haft en väldig tur med boende, här är så många som inte har ens någonting på gång. Och så har jag sett att jag kommer att bo typ på skolan, toppenläge för min del i kalla norrland. Men visst är här fint och universitetsområdet är jättetrevligt, känns som en egen del i stan. Och på tal om det var jag nere "downtown" för första gången idag, finns ändå lite grann här i Luleå! Jakten fortsätter dock efter ett par termobyxor (eller täckbyxor heter det visst här).
Och jag hoppas att de här två veckorna går fort, vill flytta in i min lilla lägenhet nu, är trött på att leva ur en resväska i ett litet rum med fyra andra, samt behöva åka buss en ganska bra bit till skolan och all annan bebyggelse. Men ur en annan synvinkel hoppas jag att det inte går lika snabbt, har redan seminarie nästa vecka i en av kurserna och det är en hel del material att sätta sig in i om man säger så. Har bara kastats rätt in i föreläsningarna på en gång här och idag var första gången (utav tre föreläsningar) som jag faktiskt kände att jag hängde med lite. Har alltså börjat med två kurser, inledande extern redovisning och Nationalekonomi A, Makroteori.
Har precis ätit en leverpastej macka och druckit lite te, har ätit pasta tre dagar i rad, ni vet studentliv, men börjar redan tröttna. Nästa projekt när jag fått min lägenhet blir att lära mig laga god och billig mat! Böckerna till de här kurserna gick nästan på ett par tusen, sen ska vi inte tala om busskort, dubbelhyra, kåravgift, gymkort... Så nu blir det verkligen att leva som en fattig student och jag ska minsann bli proffs på matlådor och såntdära, läser ju ekonomi, då borde jag snart kunna lägga upp min studentekonomi exemplariskt ;)
Annars trivs jag än så länge jättebra här! Har hamnat i en supertrevlig klass, och så är det lite mininollning nu för oss på eftermiddagar/kvällar ibland. I måndags var det pizzagasque, ikväll är det klassgemenskap och kårpub, på lördag pulkapartaj och sektionskväll och på söndag film! Sedan avslutas det med en välkomstmiddag nästa helg då det står tre rätters och finkläder på menyn. Fint!
Hur är det hemma? Har ni fått någon snö? Själv erkänner jag att kylan är jobbig med krasandet under skorna i snön är mysigt!

Just nu

Frukost! Längtar så otroligt tills jag får min studentlägenhet... Idag är jag iallafall uppe i tid för att hinna med att äta frukost :)


Just nu

Efter mycket om och men och lite bortsollning fick jag till sist ihop packningen. Ungefär femtio kilo vägde vi det till hemma... Tjejerna skulle såklart vara med på bild på stationen, roligt om man inte sett ut som ett spöke jämte dom bara. Nu har jag fikat med Ulle och P-o på Göteborgs station och sitter på tåget genom Sverige med destination Luleå.


14.19

Efter en mysig frukost i stan med petter fortsätter nu projektet att packa och tvätta inför morgondagens flytt. Lockar inte jättemycket att jag mina första två veckor där uppe måste leva ur resväskorna, innan jag får mitt studentrum, men det ska nog gå bra. Har iallafall demonstrativ packat ner en bikini med tanken att så fort jag får möjlighet att åka till värmen en vecka så tar jag den och en klänning och åker! Trots att jag verkligen ser fram emot lite vinter, snö och skidåkning så hade inte en vecka i solen suttit fel, och om jag ska överleva mörkret... Nähe, lunchpaus sen måste jag försöka bli klar med packningen. För ikväll blir det middag på Wild West med en massa härliga saknade människor! :)

Min dag

Hemma igen! Hann med en frukost på Heathrow vid halv sex tiden sådär lagom död, men änsålänge är jag vaken, får se hur länge till. Det är projekt packa om (iallafall börja någonstans) just nu...


12.56

Julia har gått till jobbet och jag har snart packat färdigt. Ska snart ut på stan och leta upp någonstans där jag kan skriva ut min flygbiljett och lite annat nödvändigt. Solen skiner idag och de senaste dagarna har det känts som vår i den här staden, mer än skinnjacka behövs inte. Och detta ska jag byta mot snö i mängder, mörker och kyla, lite kontraster! Lär nog kunna packa ner solglasögonen för de behövs nog inte i Luleå på några månader.. Men idag så! Imorgon ses vi sverige!

Livet är fint

Den här dagen har varit helt underbar. Fint avslut på min tid i London med Julia. Imorgon blir det att packa och fixa, åker hem tidigt på torsdag så blir nog ingen sömn för min del imorgon natt.


One day the sun will come out

Idag har vi flyttat från Notting Hill till Victoria. Efter alldels för mycekt stånk och stön imorse för att packa ner allt, städa, släpa ut allt för trapporna och försöka ta våra fyra tunga väskor till tunnelbanan bestämde vi oss för att ta en taxi istället. Väl spenderade 12 pund, herregud, vi hade verkligen inte överlevt annars. Dessutom var vi ute i brick lane igårkväll och hade världens kväll. We felt on top of the world och var lyriska klockan halv två på natten när vi kom på den briljanta iden att plugga italienska i italien i sommar ;)
Jobbade även mitt sista pass idag och grät inombords när adrian kom och kramade om mig två gånger riktigt hårt och inte alls tyckte att jag skulle åka hem. Eller när min chef (den härliga utav dom) avslutar med att säga "by the way, this was victorias last day, grouphuuuuug!". Och jag kommer sakna Bens söta leende som han ALLTID möter en med (inga undantag), Fabios och Leos italienska och spanska brytning, Mamadous kindpussar, Manus skämt och roliga engelska, finska killen i kassan som övar svenska med mig, och han som pratar hela tiden och alldeles mycket och med sig själv, Alessio som pratar fem språk och alltid är så hjälpsam, Rob som alltid är positiv och glad att se en, Patrick med sin ständiga kommentar "victoria, stop smiling. You're smiling aaall the time" och så den snygga spanjoren som har gästat under rean. Så idag har jag en lite konstig känsla i magen, tråkigt att det var min sista dag, men så otroligt glad att jag har träffat och omgett mig med så härliga människor i London.

London och fina människor, jag saknar er redan

Asså nej, vet ni, jag älskar mitt jobb. Kommer sakna mina zara-kollegor så det gör ont på måndag när jag jobbat mitt sista pass. Skulle kunna skriva en novell om dom var och en nästan om allt fint och snällt och roligt och knäppt och dumt och gulligt de gjort och är och hänt under min tid där. Och det är en stor skillnad från Sverige, det GÅR faktiskt att lära känna människor på så här kort tid på (generellt) alla andra ställen än hemma. Man ska lämna på topp har jag hört. Men det gör redan ont i hjärtat.

Rockar fredag kväll med te och nötter

Just nu i Notting Hill. Life is gooooooood, Julia is home from wooooork!

Nytt år ny frisyr

Bestämde mig för att fräscha upp håret rejält (var mer än välbehövligt, Julia har tjatat/puschat för det ett tag), så nu rockar vi kort ett tag! Annars är mamma på besök, har gjort en del av stan idag och lite shopping och nu ikväll ska vi på musikal. Och så är jag i full gång med att fixa med csn, litteratur och planering inför flytten till andra sidan sverige. Idag fick jag ett studentrum med 2 minuters gångavstånd (eller utsikt från fönstret om man så vill) från universitetet. Nu är bara problemet att shoppinglistan är lång när jag flyttat in, madrass, täcke, gardiner, mattor, porslin, duschdraperi och allt annat man behöver för en lägenhet måste införskaffas. Nån som är sugen på att köra en sväng till närmsta Ikea med mig då? Är väl bara en 50 mil från Luleå eller nåt, haha.

0.47

Tycker det börjar bli dags för en update här kanske! Nyårdagen spenderades som den bör, i sängen med en harry potter film och glass. Jag njöt hela dagen under mitt varma täcke med Julia och vi filosoferade om 2012 som kommer bli årens år. Efter nyårsnatten i camden town som slutade klockan fem hemma i vår säng så kände vi oss unstoppable. Okej då, men oj vad kul vi hade! Men fyra svenska tjejer och London, det kan ju inte bli mycket annat :) Annars har jag under de första två dygnen av detta år gjort en radikal förändning (för att vara jag iallafall) av mig själv (I'll let you know tomorrow), smitit från en "date", hittat italienaren i mitt liv(varför har ingen upplyst mig om att italienare är bland det snyggaste som vandrar på två ben på planeten tellus?!), sagt upp mig från mitt jobb från och med nästa vecka, nästan ångrat att jag sa upp mig när jag möttes av en massa kindpussar och gott nytt år önskningar på jobbet, myst på en pub med Julia med hamburgare och cider och älskat LONDON! 2012 kunde inte fått en bättre start. Nu hoppas jag snart att våra nytvättade lakan är torra så jag kan gå och lägga mig och vakna upp till ännu en fin dag på 2012 i London, med Julia. Och så kommer ju mamma imorgon!

RSS 2.0