Luleås Storslagna Sittning för Ekonomer.

 

Finsittning

Här är det fullt ös nu när jag insåg att det inte är långt kvar till jul. Att har kurser som löper till slutet på januari gör det hela lite klurigt, för något "jullov" blir det inte, även fast det är dit vi strävar just nu. I helgen var det finsittning, en superrolig kväll med härligt sällskap och god mat och dryck. Så roligt när alla är så fina! Temat var 20-tal och Great Gatsby.

 
Nu ska jag återgå till plugget. Just nu håller vi på med ett projekt, att skapa en komplett affärsplan, åt Sorsele kommun. Att åka på studiebesök var som att åka tillbaka till lågstadiet och bussresa till Varbergs fästning ungefär. Men kul är det! En kurs i min smak! :)
 

Nördigt mycket ekonom?

Godmorgon!
 
Här är frukosten precis intagen och jag ska snart iväg en sväng till gymmet! Men tänkte skriva ett några rader om nåt som jag upptäckt och tänkt på en del det senaste. Det handlar om ekonomi, kanske inte så förvånande ;) Jag vill inte säg att jag är snål, men det finns säkert någon annan som anser det. Jag vill bara påstå att jag blivit mycket bättre på att prioritera, och väldigt mycket mer medveten om vad jag lägger mina pengar på. Jag har upptäckt värdet på olika saker på ett annat sätt! Med detta vill jag tipsa om Tink-appen! Huuuuur bra är inte denna? Den samlar alla ens utgifter och köp enligt kategorier automatisk och man kan lätt läsa av hur mycket man lagt på olika saker, så som mat, hyra och försäkringar, kläder osv. Här om dagen satt jag och kikade lite i denna och gick tillbaka några veckor. Veckan som var under tentorna fastnade jag lite på och blev ganska förvånad... Tentaveckorna är ju inte direkt kända hos mig för bra planering, och det blir fler långa dagar i skolan. Och med detta fler småinköp på ica och cafeteriorna. Några kaffe, lite snacks, lunch, lite frukt, en massa småsaker för att hålla energin och motivationen uppe. Många sådana här småköp blir förvånansvärt stor totalsumma! Jag insåg hur mycket ONÖDIGA småpengar jag la den veckan som jag istället, med lite bättre planering, kunde till exempel köpt ett par nya jeans för, eller handpenning på en skidresa, eller lagt på den där irriterande avgiften till radiotjänst som jag åkt på (var är studentrabatten på den undrar jag? :p).... 
 
Så skaffa tink appen om ni tycker det är kul att ha koll på ekonomin och kunna prioritera bättre ;) Man kan dessutom skapa egna budgetar i appen, och när man närmar sig dessa så säger den ifrån och påminner dig om din budget! Må hända jag är supernördig just nu, men å andra sidan är jag ju på väg att bli ekonom, och då anser jag att det är en bra sak att vara budget-nördig! Dessutom känner jag mig lite "rikare" nu när jag har stenkoll och kan prioritera bättre!
 

RSS 2.0