Apr 30

Valborg! Idag känner jag att jag måste stanna upp lite, dagarna flyger förbi och det går lite för fort. Men samtidigt har jag börjat längta lite till västkustsommar, tror det är pluggglöden i mig som börjar svalna lite och behöver laddas om. Men som sagt, tiden går snabbt när man går i andra tankar och det är bara en månad kvar till tentorna och sen sommar och hem till Halmstad. Så jag känner att det är dags att vända den här lågkonjunkturen till nåt bättre och njuta av den soliga (!!!) månaden framöver. Ja och nu börjar jag bli så knäpp att jag jämför livet med konjunkturer. Men det är väl lite så, om det aldrig får gå lite ner kan det ju aldrig gå upp igen och då vet man ju inte vad som faktiskt är bra och värt att njuta av. Just därför känner jag att mitt liv är påväg upp ur en småtråkig lågkonjunktur och det är dags att bedriva lite stabiliseringspolitik och ta fram optimisten igen, ändra förväntningarna! Och där har vi kammat hem några poäng på tentan angående konjunkturer, haha! Nu blir det skolan och plugga sen blir det lite valborgsfirande med förhoppningsvis grillat och en brasa.

Dubbelt upp

Okej, jag måste bara skriva ett inlägg om dagen innan John Blund tar över. Sov otroligt dåligt inatt (vilket är ovanligt för att vara mig) så jag hoppas att natten sömn blir låååång...
Idag kom tentaresultatet och jag klarade mig. Inte hundra procent nöjd (vilket jag knappt vågar säg) men skönt att ha den godkänd, absolut. Det värsta med det är att det är otroligt många i min klass som kuggat tentan. Väldigt många fler än vad jag förväntat mig. Och utöver denna är det dessutom många som kuggat den andra tentan. Så idag höll jag mig nära Johan efter resultatet (han har som jag också klarat båda, vilket jag upptäckt idag var ovanligt...) då det faktiskt är jättesvårt att kunna glädjas när deppnivån är hög i klassen. Lider så otroligt med de som jag vet kämpat lika hårt som vi med tentorna och ändå kuggat en eller till och med två. Åkte hem till fina Lotten med glass och pluggade lite. Hur sjutton glädjs man med många omkring sig som är så besvikna? Det gör på riktigt ont i hjärtat ju. Samtidigt är jag ju glad att jag kan lämna dessa två tentorna bakom mig och satsa fullt ut på kurserna vi har nu, utan att behöva tänka på omtentor. Jag och Johan kunde iallafall prata om tentan en stund och glädjas åt varann och känna med dom som inte klarat den. Sen finns det ju dom få fallen som inte alls satsat, men i de fallen undrar jag ju bara vad de gör i Luleå...
Jag är lättad, men känner mycket med mina besvikna vänner. Det var väl det jag ville säg. Nu signar jag ut för kvällen.
En gammal bild från i somras när jag, Marion och Lisa var i Half moon bay. Tycker förövigt att det kan bli sommar nu!

Yeah we do, we live in a beautiful world

Uppdaterar titt som tätt sidan med resultat för makro tentan. Idag eller allra, allra senast imorgon kommer resultatet. Annars har jag sådär en fem kapitel eller nåt att läsa till morgondagens dugga. Men just nu pågår uppladdning till veckans första träningpass.

Att vara ensam eller själv?

Idag är jag lite lördagsbitter. Totalsågade allt som hette hollywood-dålig-romantik när det kom till filmval borta på majvägen. Har en sån känsla som är svår att sätta ord på.  Har blivit mer och mer sällskapssjuk den senaste tiden och tycker inte alls det är roligt att vara ensam längre. Men sånt där brukar gå i perioder. Nästa gång är jag antagligen överlycklig över min ensamtid och uppskattar att äta frukost själv och höja upp musiken utan att behöva bry mig om någon annan som inte vill höra just mina favoritlåtar. Men just nu, denna sekund, denna veckan, den senaste tiden är jag trött på att vara själv. Det var dagens samtalsämne i mitt huvud nu ikväll när jag gick de dryga trettio minuterna från majvägen. Det som slog mig under tiden var skillnaden på det här med att vara själv och att vara ensam. Egentligen är jag inte själv, jag har träffat så härliga vänner här i Luleå som jag spenderar väldigt mycket tid med, och som jag faktiskt känner att jag kan ringa, plugga med, bjuda hit på en spontankaffe eller bara, som ikväll, titta på en film med. Och här sitter jag ändå bitter och känner mig ensam. Borde stoppat huvudet i en snöhög och skakat om mig själv eftersom jag verkligen inte har något att vara bitter för, jag har ju så otroligt fina människor i mitt liv, både här och hemma! Det fick mig att dra på smilbanden en stund, men ändå. Inte själv, men lite ensam, får man känna så ibland, ikväll?

For a change

Sitter i träningskläder och laddar med kaffe och lars winnerbäck inför veckans tredje cross cardio pass. Min lägenhet är i ett enda kaos, köpte mig lite spontant en 120 säng igår och 25 kvadrat är i detta fall inte stort. Tänkte tagit ut den andra sängen och ställt i förrådet men i skrivande stund är jag tveksam till att den går ut genom dörren, tror den blev ihopskruvad inne i lägenheten och dessutom väger den ton... Så nu funderar jag på vad annars jag kan bära ut i ett försök att skapa lite mer utrymme och om jag kanske skulle improvisera till en soffa i den andra sängen med för många kuddar? Vi får se. Annars har jag varit sjukt rastlös hela den här veckan. Har inte haft tillräckligt mycket att plugga (eller snarare ingen som helst stress att plugga på något direkt) och tror att jag behöver en liten förändring i mitt liv. Kikar på lägenheter, drömmer om ett annat hem, har våldgästat mina vänner på majvägen när uttråkningsnivån nått en olidlig gräns och funderat på vad annars jag ska fylla min vardag med veckor som dessa när man inte "behöver" plugga så mycket. Och jag är väl medveten om att detta skulle kunna kallas lyxproblem med för mycket fritid. Och det lär jag säkert få äta upp nästa gång jag sitter här och skriver att dygnet har för få timmar... :)
Nu blir det iväg på träning och sen till skolan för en eftermiddagsföreläsning, sen tar vi helg! :)

Lunch

Grillat på balkong denna torsdag. Det finns hopp om våren trots snöfall senaste dagarna.


Lördag

Hej här sitter jag och gör ingenting ungefär. Var hos frisören idag och klippte lite och slingade lite, så jag är nöjd! Blev dock mindre nöjd när jag nyss tittade ut genom fönstret och ser mega mycket snöfall. Det är vitt, vitt, vitt och vitt igen. Jag som trodde man kunde lägga undan vinterjackan och ta fram skinnjackan nu ju. Nähe men vi gör väl nåt bra av det och kör utgång ikväll igen, trevlig lördagskväll! :)

How I wish.

Idag har inte varit min dag. På långa vägar. Började väl helt okej med tidig föreläsning, men därefter gick det utför. Trillade i trappan i ljusgården (stort ställe med mycket pluggplatser och således också studenter) med en tekopp i handen. Vidare gick jag på besök hos tandläkaren vilket kändes helt bortkastat "ja, det ser fint ut" var allt hon sa. Ja de var väl bra då. Sen fick jag sitta och vänta i kö i 40 långa minuter. Sen gick jag två trappor för högt upp i mitt hus (på 8 våningar och jag bor på 4:e), orkade inte vänta på hissen och tankarna var någon annan stans märkte jag på våning 6... Och så toppar vi det hela med lite västkustväder, kalla vindar och snöblandat regn!  Kändes något bättre efter två svettiga timmar på gymmet. Men det var knappt. Men jag är fortfarande med så att jag kan skratta åt det själv! Eller okej, men iallafall le lite åt min härliga dag. Tur att det är en ny dag imorgon.
Hoppas på att morgondagen blir lika bra som dagarna i London. Fast jag är inte så kräsen, bara turen är något mer på min sida imorgon så blir jag nöjd!

Väntan

Denna väntan och dessa ännu värre väntrum. Sitter förnärvarande i ett och undrar hur länge det kan vara värt det. Jag menar ångesten som uppstår under de lååååånga minutrarna som tickar på är ju olidlig! Och för att inte tala om alla sneglande smygande blickar! Egentligen är vi ju alla bara i samma sits. Ett ärende, en för lång väntan och en nyfikenhet som uppstår i brist på andra intressanta ämnen. Men ändå. Och så har vi en kurrande mage på det. Ger snart upp och går till Ica istället och laddar upp med mat inför kvällens träningspass. Nackdelen blir ju då att jag tvingas sitta i denna plågosits en annan dag... Kanske blir kvar då. Motvilligt.. Dessa i-lands problem.


Stockholm

Måste erkänna att jag blev lite besviken på Stockholm igår när det snöade, trodde jag lämnat snön i Luleå men det var oklart där för några timmar. Men vi spenderade några timmar på tekniska museet och höll oss undan snön, och det fungerade helt ypperligt! :) idag är det däremot vår! Sol och plusgrader och solglasögonen på plats! Dessutom har jag fått shoppa på zara och äntligen skaffat mig en snygg vårjacka! nu vankas här påskmiddag om en stund och jag hoppas att ni (pappa, farmor, Elsie, Lena, Ulrika och alla andra som läser!) får en jättefin påsk! :-)


Påsk

Känner att livet ler emot mig och jag undrar vad jag gjort för att förtjäna denna underbara känsla?

Veckan har rullat på, superhjälte sittningen i lördags var otroligt rolig, jag ville inte att kvällen skulle ta slut! I söndags kom Petter med flyget och det har varit jättekul att ha honom här! Trots att jag har behövt plugga en del. Nu sitter vi och väntar på flyget till Stockholm, blir en påsk i storstaden för min del!


RSS 2.0