Glömde nästan det viktigaste!



... Idag har jag och Julia varit här i 3 månader! Och på tal om tid, kan inte förstå att jag känt den bruden i BARA tre månader! Känns snarare som en livstid! :-)

By the way Julia, är den här bilden godkänd eller??!? ;-)


Gubben i lådan

Tack pappa, jag vet att du tycker jag är modig ;-)
Tack Johanna, vad glad jag blev av att se att du varit här!!!


Här sitter jag och ugglar! (Någon som kommer ihåg? Haha) Nej men bokstavligt talat. Sitter på starbucks, lyssnar på Daniel Adams-Ray, Gubben i lådan, och gör absolut ingenting vettigt. Som vanligt nu för tiden ;-)


22:44

Haft en bra dag! Skypade med Rasmus, och Robin, imorse och det var efterlängtat och underhållande! Och bara fyra månader tills min favorit kommer hit, jag kan snart börja räkna dagarna! ;-) Sen har jag jobbat, fram till sextiden, efter det vart det iväg för att öva luciasånger! Jag och Jenny har gett oss in i ett liiitet svenskt luciatåg... Härligt med lite julkänsla iallafall! :-)

Fick förresten ett jättefint vykort idag från ulrika, p-o, douglas och arthur, ååå vad ni gjorde mig glad! :-)

Tillbaks till skolan

Den 11 januari sätter jag mig i skolbänken igen, men denna gång på Stanford University! Ska läsa kursen Public speaking

Feeling uneasy about an upcoming toast at a wedding or a business presentation? Many of us wish we could speak more clearly and confidently. Informed by scholarly research, this course provides a hands-on, practical introduction to the theory, basic principles, and methods of effective public speaking. Using a variety of relevant contexts (e.g., job interviews, sales presentations, and business meetings), we will focus on the three major aspects of speechmaking: delivery, organization, and oratorical style. This course will consist of a combination of lectures, discussions, group activities, video analysis, and speechmaking. Everyone will develop, deliver, and then evaluate both formal (informative and persuasive) and informal (impromptu and question/ answer) speeches. Additionally, students will learn speech apprehension management techniques, effective use of visual aids, and tips and tricks for powerful online presentations.

Matt Abrahams, Co-Founder, Bold Echo Communication Solutions

Matt Abrahams received a BA in psychology from Stanford, an MA in communication from UC Davis, and a secondary education teaching credential from San Francisco State. He has published several articles on cognitive planning, persuasion, and interpersonal communication. He also teaches business psychology at Palo Alto University. He is the author of Speaking Up Without Freaking Out, a book on public speaking anxiety management.


Söndag



Jag ääälskar långa mysiga frukostar, dagens på Borrone (nyttigare än gårdagens = havregrynsgröt med blåbär och jordgubbar) slog det mesta eftersom Julia äntligen är hemma igen! Efter frukosten åkte vi mot Stanford shopping center där vi mest satt och drack kaffe och hade kul på starbucks... Innan det blev dags för aupair möte på brandstationen i Redwood City. När det äntligen var över (inte speciellt underhållande nej) åkte vi till Ikea för att äta middag och köpa svenska godsaker till vår adventsfika som vi hade i Julias säng. GLÖGG HAR ALDRIG FÖRR SMAKAT SÅ GOTT.


Kursplanerande inför vintern

Haft en förvånadsvärt lätt eftermiddag och kväll med mina värdbarn. Jag kanske kommer ha lite hår kvar på huvudet iallafall, när jag kommer hem nästa höst. Nä okej, men nu efter nästan tre månader känner jag helt klart att det inte är lika svårt med barnen längre. Inte så konstigt, det är ju klart att det tar tid för barnen att acceptera en ny person som kommer och styr och ställer och deltar i deras liv. Speciellt när mamma ofta finns i närheten så man hellre kan gå till henne, och lyssna på henne. 

Anyway, fick klartecken nu ikväll från min värdmamma om mina kurser som jag planerar att ta under vintern. Blir det som jag vill (och det finns platser kvar) så ska jag nog gå en "English through movies" på tisdagar 9-12 am, och "Public speaking" på Stanford också på tisdagar, 7-8.50 pm. Jag som h-a-t-a-r att prata framför folk/hålla föredrag/tal, whatever, ska gå en public speaking kurs. Jag vet inte om jag fick lite blodad tand när jag hade mitt projektarbete senaste året, och höll ett par redovisningar. Så trots nervösa svettvallningar, darrig röst och ännu darrigare knän tänkte jag alltså ge mig på det igen. Men på engelska. Undrar i skrivande stund vad som hänt. Tror jag att jag blivit superwomen som klarar allt bara för att jag flyttat över atlanten? Förvänta er ett inlägg efter första lektionen (om det blir någon) där jag antagligen kommer ångra mig med varenda cell i hela min kropp. Men förhoppningsvis kommer jag tacka mig själv efteråt och känna mig glad över att jag tog mig igenom det (på samma sätt som jag förhoppningsvis kommer känna efter det här aupair-året). Nä, varken superwomen eller sjuk. Det gäller nog bara att ta tjuren vid hornen och utmana sig.

Pannkaksbrunch



Låter bilderna tala och jag vill inte direkt påstå att jag lider här borta ;-) Nu väntar jag på att min värdfamilj ska komma hem och sen blir det jobb fram till kvällen.


Black friday

Har varit black friday här idag, dagen efter thanksgiving, vilket innebär att det är galna reor överallt. Vissa började vid midnatt, andra vid 4 i natt. Galet ja. Riktigt så galen var inte jag, men satte klockan på 7.30, och 8.15 satt jag i bilen påväg för att hämta upp Sarah. Efter en snabb frukost på Starbucks åkte vi mot ett shoppingcenter (utomhus) med massor med affärer. Förväntade oss mest utplockade butiker när vi entrade vid elva tiden. Men oj så fel vi hade och oj vad vi har shoppat! Och denna gång "riktig" shopping, som vi kallar det. Jag fick bland annat med mig en skjorta och en kofta från Ralph Lauren, en väst från Tommy Hilfiger, två par converse och ett par levi's jeans samt en julklapp. Nu låter det nästan som att jag spenderade hela aupair-års-lönen, men riktigt så illa var det inte. Och det var varken så utplockat, trångt eller kaosartat som vi väntat oss! Vi missade kanske de största reorna som började tidigast, men vi var nöjda och glada ändå! :-) Vi packade in oss i bilen och åkte mot Los Gatos för att äta middag, innan vi tillsist mötte Lina på Starbucks.



Och nej, anmäl mig inte till lyxfällan eller nåt annat trams nu, det är inte så illa som det ser ut! :p


11/25

Asås. Jag hatar mitt samvete. Jag får dåligt samvete för allt och ingenting. Både när jag förtjänar det, men som oftast när jag inte borde ha det. Ibland har jag nästan dåligt samvete för att jag andas. Japp, det var det jag ville säga ikväll. Att jag hatar att ha dåligt samvete, och att jag har det alldeles för ofta.

Thanksgiving

Happy Thanksgiving!

Har varit på thanksgiving-lunch, fick den traditionella kalkonen, mashed potato och lite annat gott. Men pumpapajen var tyvärr redan slut när jag entrade efterrätten, den som jag sett mest fram emot... ;-)


00:14

En månad till jul! Tiden går snabbt ändå.

Har kommit hem efter en bio kväll, sådär en onsdag. Men är ju thanksgiving här imorgon så det blir lite av en fredagskänsla idag. Nu har jag precis suttit och tittat på lite kurser inför vinterkvartalet. Tror jag har hittat ett par, ska bara se om de går att pressa in i schemat med, nackdelen är att båda är på tisdagar... Morgondagens problem. Nu säger jag godnatt.

Svensk i usa



Ibland undrar jag verkligen om det står "svensk" eller "turist" i pannan på mig. Antar att min amerikansk-svenska accent skvallrar lite om att jag inte är en inföding. Men hallå. Satt på starbucks igår och läste/slösurfade, och när jag skulle gå kommer det fram en man som vill ha mitt perfekta bord precis jämte eluttaget. "Hi, I saw that you were leaving... By the way, where are you from?". Häromveckan hade jag dessutom en lång konversation med killen som expiderade mig på Starbucks. Om att jag var svensk och au pair. Ja, men det måste ju stå i pannan på mig. Eller så är det det blonda håret.  


En tisdag i det stora landet i väst

Så har ännu en lång (vågar inte skriva exakt huuuur lång) jobbdag över. Har hunnit med pretzels-bakande, playdate, ett besök på biblioteket och ett på en kinarestaurang innan ett avsnitt scooby doo och läggdags klockan 8. Sen jag kom hit har jag insett hur lång en dag kan vara. Och för den delen hur kort. Vissa jobbdagar med barnen kan verkligen kännas huuur långa som helst, speciellt om det inte är något inplanerat... Och vissa dagar, speciellt lediga sånna, kan flyga iväg alldeles för fort. Där har ni dagens djupa, filosofiska tankar från andra sidan atlanten ;-)

Efter lite te på starbucks med maxi och christina (som förövrigt åker till las vegas imorgon över helgen) är jag tillbaka i min säng. Blir nog en till wallander ikväll. Har sett minst en varje kväll i fyra, fem kvällar kanske. Ganska mysigt. Och så ska jag vara lite mer avundsjuk. På Trysil och på Las Vegas.

..........

Loggar in på facebook och det första jag ser är den här bilden som robin lagt upp



Skulle det vara kul eller? För första gången sen jag kom hit kan jag på allvar säga att jag hellre varit hemma (eller ja, i norge) än här. Just nu. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH vad jag vill ha snö och åka skidor! Jag erkänner, jag är riktigt galet avundsjuk på er två (och sofia som också fick jobb i Trysil!) för tillfället. SNÄLLA TOMTEN GE MIG EN FLYGBILJETT TILL TRYSIL OCH ETT PAR SKIDOR I JULKLAPP (eller ännu bättre, flytta trysil till kalifornien)!!!!


11/22

Helgen bara flög iväg, och det är måndag igen. Och vilken helg jag hade, var min hellediga helg i november månad (man måste ha en dag ledigt per vecka och en helg ledigt i månaden, det är krav från cutural care) och den utnyttjades till fullo! I Fredags var jag, Sarah och Julia och åt på Cheesecake Factory innan vi åkte till bion för att se Harry Potter! Jag var hemma någon gång vid halv två tiden, och som min värdmamma uttryckte det "Oh, you haven't been out that long since you came here" - au pair livet i ett nötskal (när man är under 21). För ja, vad gör man annars efter tolv när caféerna stängt? Och för att utnyttja var minut blev det tidig uppgång på lödagen, för att ta tåget till San Francisco med Jenny 8.31. Väl i staden blev det en kaffe och scones på Starbucks för att vakna till liv. Några timmars shopping senare (lite till mig, lite julklappar till svennarna hemma) tog vi tåget tillbaka och jag följde med Jenny hem. Hon skulle jobba kvällen, så vi lagade tacos, kollade på shrek 2 och la hennes söta värdbarn. Sen satte vi på en film och åt Ben & Jerry's och hade det mysigt! Så igår vaknade jag upp i Jennys säng, vi fixade oss snabbt för att åka ner till Starbucks och äta frukost! Jag tog sedan tåget för att träffa Sarah, och vi spenderade eftermiddagen i San José och Sanatana Row. När magarna började kurra åkte vi till Mountain View för att äta på Chili's och sen var vi lite mer bio sugna, eller gråt sugna som Sarah skulle uttryckt det, så vi åkte till bion för att se en sorglig, men himla bra film. Bra avslut på en toppen helg.
Efter att ha hämtat killen på skolan vid halv tolv är jag nu ledig fram till fyra. Så tog med mig datorn och cyklade ner till Starbucks at the corner. Så här är jag nu. Jag och lite kaffe. Tänkte sätta mig och lusläsa Stanfords och palo alto adult schools kurser till vintern. Hade varit bra att ta ett par kurser så jag slipper ha så mycket kvar till sommaren.

Jo, förresten! Min tanke med det här inlägget var egentligen helt annat än att underrätta er om min helg! Utan nämnligen att be er där hemma (mamma, pappa, syskon, kusiner, släkt - alla!) som hade tänkt skicka något i julklapp till mig att inte göra det! Om ni ändå inte är tillräckligt övertygade så kommer några av mina argument till varför inte;

1. Jag har redan tillräckligt som jag kommer behöva ta hem (och jag har knappt varit här i 3 mån).
2. Så med andra ord sparar både du och jag fraktkostnader.
3. Jag kommer inte skicka hem flera kilo med paket till er.

Såvida ni inte hade tänkt skicka ett julkort, ett handskrivet brev, svenska skvallertidningar, nya marabouchokladen eller juleskum eller nåt i den stilen så skicka ingenting! Deal? :-)



redan söndag kväll



Den här helgen har jag gått på Harry Potter-bio, kramat Julia hejdå-för-en-vecka, varit i San Francisco, sovit jämte Jenny, varit i Santana Row, besökt starbucks fyra gånger, sett ännu en film på bio och shoppat massor (delvis julklappar)!


Äntligen fredag igen!!!

JAG ÄR LYCKLIG & DET ÄR ÄNTLIGEN FREDAG IGEN!

Jag tror det är tanken på två dagars ledighet med mina fina usavänner som gör mig så glad. Ikväll blir det sen Harry Potter bio med Julia och Sarah och innan det middag någonstans för att Julia inte ska sakna oss, eftersom hon åker till Kanada imorgon ;-)


Imorgon är det äntligen fredag!

Den här veckan måste ha varit den lataste sen jag satte min fot i Amerikatttt. Vad har jag egentligen gjort (förutom att jobbat 45 h inkluderat morgondagen)? Ska jag vara ärlig så iprincip ingenting. Sovit. Tittat på några wallander filmer. Och sovit lite mer.

Men imorgon är det fredag och efter det min HEL LEDIGA HELG! Så då blir det andra bullar!

11/18

Åh. Vad ska jag säga om den här dagen? För lång. För tidig morgon. För mycket barn.  För kallt. Allt är bara... för MYCKET. Och den är inte slut än.

Men så kikar jag in en snabbis på datorn och ser ett mail, två meddelanden på facebook och två sms från mina fina, saknade vänner, familj och släkt. Era ord värmer och gör mig så glad!


Sådärja!

Nu var tvättproblemet löst för ett par dagar till, hämtade nämligen upp Julia nu ikväll och vi åkte till Stanfords shoppingcenter. Var en en-dags-rea på Macy's så provade skor i en evighet men hittade tyvärr inga... Men på victoria's secret blev det andra bullar och jag gick såklart inte därifrån tomhänt. Inte såhär i tvätt-stejkar tider! ;-) Sen blev det en fika, och massa mys, i en soffa på starbucks innan vi åkte hemåt.

Och för att förtydliga (så att inte mamma behöver bli orolig) så är det ganska ironiskt med tvättandet. Blir nog att köra ett par maskiner imorgon innan garderoben blir tom och istället tvättkorgen, och rummet, överfyllt med kläder...


Måste ju uppdatera er om mitt vardagliga liv också. Bara så ni ser att jag lever.

Operation hur-länge-klarar-jag-mig-utan-att-tvätta är i full gång. Tvättkorgen börjar bli lite smått överfull, men tack vare victoria's secret klarar jag mig nog ett par dagar till ;-)

Bara för att jag vet att ni är sååå intresserade så har jag dessutom sovit alldeles för mycket. Slutade tidigare än jag trodde igår så såg ett par filmer innan jag upptäckte att klockan var alltför mycket, vilket innebar att jag tog mig en oförskämt lång sovmorgon imorse. Sååå var halva dagen borta och den här dagens lediga tid. Men vad gör man när sängen är så skön och ögonlocken så tunga?

På fredag, på fredag



Jag dog när jag gick in på Julias blogg och ser den här bilden! Älskart'! Älskar också att Julia är minst lika mycket Harry Potter fan som jag (dvs plöjt böckerna ett antal gånger, sett filmerna en miljon och lyssnat på böckerna sen godnattsagornas tid) och har därmed självklart också nedräkning till fredag. Sarah däremot... Vi bearbetar henne ;-)


Livet som au pair...

Måste berätta, häromkvällen när jag skulle lägga alla barnen själv, så var alla tre riktigt, riktigt trötta. Gick ändå bra att lägga killen, han somnade fort. Men tjejerna (som delar rum) gick det inte lika lätt med, det var skrik och bråk om allt, just för att de var så trötta. Då säger ena tjejen;

"I hate you! You're the worst au pair ever!"

Jag svarar; "Oh, so you want me to go back to Sweden?"

Då sätter sig den andra tjejen upp i sängen och stortjuter (och gråter ännu mer); "I doooon't want you to go back to Sweden Victoria!"

Och jag satt mitt på golvet emellan deras sängar och visste inte riktigt om jag skulle skratta eller gråta. Men tillslut somnade de båda och innan dess fick jag några godnattkramar så en sååå dålig au pair kan jag ju inte vara? ;-)


Bra avslut på en tung dag!


(snodde bildena från Jenny)

Nu är jag precis hemkommen från en mysig fika med Jenny! Efter en dag med barnen var det bättre än bäst att få komma ut och prata lite svenska. Och min lediga kommande helg artar sig! Harry Potter bio på fredag med Julia (som jag kommer krama sönder eftersom hon åker till Kanada på lördagen!!!) och Sarah, SF med Jenny på lördag, och söndagen spenderas med Sarah! Looking forward to it!!!


Golden Gate turistande



Igår körde jag till San Francisco, vi gick ett lopp på 3,3 km (Walk Tall for Life), åkte mot Golden Gate bron och gick en bit på den, åkte till Hillsdale och gick i ett shoppingcenter och slutligen hamnade vi på Fresh Choice i Mountain View innan det blev en tidig kväll efter massa promenerande i solen och värmen. 12 väl spenderade timmar med Julia och Sarah! Hade kunnat skriva en novell om gårdagen, för himmel vad mycket man kan hinna med på en dag, och vad mycket galet som kan hända. Tro mig. Vi tre. Tillsammans. Herregud!


Önskar man kunde skicka en kram med posten



Hej pappa, jag älskar dig även fast jag inte kunde vara hemma och krama dig idag på farsdag. Och jag älskar såklart dig också mamma, och kära bror i bakgrunden och den minsta även fast du inte är med på bild. Smickrande bild på er tre måste jag säga ;-)

Är alldeles för trött för att skriva ett vettigt inlägg om den här dagen. Istället ska jag äta svenskt godis (inte visste jag att lakrits kunde smaka såååååå gott) och krypa ner i sängen.


Min lördag i bilder

Timmarna mitt på dagen var inte helt enkla, barnen var övertrötta eftersom de var uppe så tidigt, men ingen ville ta en nap = kinkiga barn. Överlevde ändå, speciellt när posten kom med ett grönt paket till mig!



Innehållandes julskum, veckorevyn, björnborgunderkläder, massa godis och fina bilder på mina kusiner! Tack, tack, tack!!!! :-) Jag fick lite hopp och såg hur jobbkvällen var räddad ;-)



Strax efter ett kom Julia och hämtade mig och vi åkte till University avenue (downtown i Palo Alto) och åt en oförskämt stor froyo, på vårt favorit ställe, som vi tyckte oss vara värda efter allt bilkrångel, barnpassande, tidiga mornar och ja, you name it. Gott var det! Sen gick vi runt lite och kikade i affärer innan vi åkte mot Stanford shopping center för att äntligen få träffa Sarah igen.



Och såklart intogs en mugg starbuckskaffe! Skulle kunna göra reklam för dom, det där leendet är äkta, jag lovar, haha! Det kommer ju bli lite tungt att behöva lämna starbucks om tio månader... ;-) Och förresten, såhär går jag klädd i november (ny klänning by the way!). Måste säga att man blir bortskämd av värmen, här har nog varit runt 20 grader (om inte lite mer) idag, och jag kan inte förstå att det är julafton om lite mer än en månad.


lördag morgon och ni känns så långt borta.

Jag trodde aldrig gårdagen skulle ta slut. Självklart följs en bra dag med en dålig dag. Men tillslut slog klockan halv sju och jag körde och hämtade upp Julia och vidare mot Amicis. Där åt vi amerikas, hittills, godaste pizza (och rasmus, dom har glutenfria till dig när du kommer i april)!!! Nu är det lördag och jag blev väckt 06:57 av tre fyra åriga tjejer och en femårig kille som springer som elefanter och skriker utanför min dörr. Känner att morgonen kunde börjat bättre. Idag är det jobb mellan 11-13 och sen klockan 17 och framåt.


Med en nypa salt

Vad USA har gjort med mig under de här tio veckorna;

1. Dålig hållning (Kolla in svanken = för lite träning)
2. USA-fetma-magen (för mycker froyo och chocolatechipcookies)

Näe okej, den här bilden är ganska hemsk, den dåliga hållningen gör ju att jag på allvar ser tjock ut. Riktigt så illa som det ser ut vill jag inte påstå att det är.


Santa Cruz

Idag var även killen ledig från skolan då det är Veteran's Day här, en dag för att hedra och minnas krigen och främst soldaterna. Innebär inte så mycket mer än att det är lite som en röd dag och barnen är lediga från skolan (har jag fattat det som). Iallafall så åkte vi ner till Santa Cruz, vi var sex barn och sex vuxna. Blev glass och sen strandhäng för barnen och en del av oss, medan några åkte iväg på ett par timmars cykeltur. Kvällen avslutades för min del på Borrone med Julia och Jenny. Dagen bjöd dessutom på lite positiva nyheter, så kan inte säga annat än att den gått förvånansvärt bra trots tio timmars jobb, nöjda barn (mestadels iallafall) och i sällskap med andra vuxna (som underlättat min jobbdag) - kan inte bli mycket bättre en jobbtorsdag som denna?



Santa Cruz är sjukt fint! Var inte sista gången jag var där! Får bli ett antal vänder dit till sommaren hoppas jag :-) Så man kan sola i bikini. Sol i all ära, men det har ändå inte varit suuupervarmt, men trots det sprang barnen omkring i badkläder i vågorna ett bra tag... Är det november sa ni? ;-)


20:50

Den här dagen fortsatte i samma sömniga-anda som imorse. Nu ikväll satt mina värdbarn och tittade på tv och jag satte mig (eller halvt la mig) bredvid dem i soffan för att vara redo att ta dem mot sängen en kort stund efter. Då kommer min värdpappa och ska fråga mig nåt, men stannar upp och säger istället "Oh my gosh, you look sooo tired! Never mind, just stay there and relax". Och jag vet inte varför jag varit så trött. Kan vara för att jag blir väckt varenda morgon klockan sju, halv åtta? Fast näe, sover ju oftast vidare en stund efter. Jaja, nu har jag iallafall lagt barnen och precis slutat, så ikväll blir det en lugn kväll här i min stora sköna säng med en bok eller film.


sömnig

Tur att jag har en bilkunnig vän så jag numera vet vad det är jag kör ;-)

Och här på andra sidan jorden går det bara utför, vaknade nästan precis, har sovit till halv tio!!! Jag vet inte om det är vetskapen om att det egentligen är höst som gör mig trött (för här är det fortfarande mest sol ändå), men jag kan ju inte sova bort hela mornarna. Idag blir det jobb mellan 1-8.30, men jag har fortfarande inte klivit upp ur sängen...

För att kompensera för dålig uppdatering här...



...så lägger jag upp en bild på en av bilarna jag kör här borta. Jag har ingen egen bil, utan delar med familjen. Den andra bilen är en minivan, barnvänligare variant, med barnens bilstolar/säten. Nu ska jag snart ta den ovan och köra iväg och hämta Julia inför dagens pilates.

Mobba mig inte nu... Men om någon kan se vad det är för märke får ni gäärna slänga in en kommentar. Lite pinsamt att inte veta vad det är för något jag kör...


en ledig tisdag

Har som sagt varit ledig idag, gick the dish i förmiddags (såg en coyote!!!!!!!), skypade i nästan två timmar med två (olika) älskade människor hemifrån och nu i eftermiddags cyklade jag ner till starbucks och drack två muggar med kaffe medan jag läste LA Candy. Kom en kille med en Fjällräven-kånken och satte sig vid bordet jämte mig så jag var ju tvungen att fråga om han var svensk. Men nähe, han hade bara en kompis från Göteborg. Kände ju nästan en liten dust av hemlängtan när jag såg hans utslitna, fina väska... Men det botas med pilatesklass ikväll (sista), och ännu mer starbuckshäng med Julia (våga inte säga nej! :p).

22:52

Det börjar bli vardag även för min del nu, dagarna knallar på i sin vanliga ordning som oftast och jag börjar bli van. Men nu ikväll satt jag och myste med Jenny över en fika och det var mer än nice!
Imorgon är jag ledig och det firas med att krypa ner i sängen och titta på en wallander eller två. Och en lång sovmorgon på det!

snart lättar molnen

Så var ännu en dag förbi, och nu befinner jag mig återigen 9 h ifrån Sverige eftersom vi nu också ändrat klockan till vintertid. Nu ska jag sätta på en film och krypa ner i min säng. Hemmkväll idag, och jag tycker inte längre att det är såå jobbigt.


Stanford fotball game

Så igår var vi alltså på vår första fotball game! Det var Stanford (såklart) mot Arizona. Vi fattade inte så mycket, så vi satt mest och myste i våra stanford filtar som de delade ut gratis. Måste säga att roligast av allt var Stanfords orkester, flummigt, lite små rörigt men kul! När vi tyckte vi sett tillräckligt åkte vi "downtown" för thaimat och froyo innan det blev lite mys i Julias säng. Hemma hos henne smakade jag även (hemgjord!) pumpapaj för första gången! Det var faktiskt jättegott!


lördagkväll

Så var snart lördagen förbi och imorgon väntar jobb igen, dubbelt upp. Först en stund på morgonen och sen på seneftermiddagen/kvällen. Grrreeejt. Nu hade jag behövt lite av gårdagens lyckokänsla. Är inte alls pepp. Men imorgon kommer lite bilder från den här dagen, som varit toppen! Godnatt sålänge. Och snart godmorgon till er!


6/11



The dish och frukost med Sarah och Julia. Nu är det dusch och fix inför "fan fest" (?) och fotball game!


I'm speechless.



Den här veckan har utan tvekan varit den bästa i USA hittills. Inte för att det hänt så mycket speciellt, den har bara varit bra (ni med "inside information" förstår vad jag menar). Okej att Hawaii resan är en stor grej, men det här toppar allt; en budkille plingade på med tio röda rosor i eftermiddags och jag trodde inte mina ögon när jag såg att de var till mig. Från Rasmus! Jag vet inte vad jag ska säga! Du är bäst! <3 Jag är så lyckligt lottad med så fina människor på både denna och andra sidan jorden! Utöver detta har dagen bjudit på ännu mer positivt; ett vykort med posten från Elsie och Uno, friday = payday, min värdpappa fixade biljetter till fotball matchen imorgon och jag har haft en såå mysig kväll med Jenny!

Så bra som jag mår nu har jag inte mått på läääänge, önskar att man kunde spara den här känslan i en burk och plocka fram den en dag när man verkligen behöver den!


HAWAII



Den 9 april åker jag och Rasmus till Hawaii!!!!!!!
Frågar mig själv om det verkligen är sant, har lusläst bokningsbekräftelsen om och om igen och det är verkligen på riktigt. Herregud, en vecka på Hawaii! "Bara" fem månader tills dess! ;-)


Cinnamon rolls



Jag kom upp när klockan ringde 6.45 imorse, som tur var! Gick med tjejerna i vagn till kindergarten med killen och sen tillbaka hem för att sätta igång med bullbaket. Gick sådär med två icke-tålmodiga fyraåriga tjejer, men tillslut fick vi fram två plåtar med bullar! Gott till frukost och vips så var två timmar ihjälslagna. Bra kungsörnen. Bra IKEA.


onsdag

Var på Ikea en sväng ikväll och senare ett besök på Starbucks. Imorgon börjar jag klockan 7 (på morgonen!), så tidigt har jag inte gått upp sen skolan i New York, och då hade jag dessutom jetlag och tidsskillnad till min hjälp. Så just nu frågar jag mig själv hur det ska gå. Köpte bulldegsmix (börjar bli som amerikanarna som köper allt färdigt på mix) på Ikea och det tänkte jag sysselsätta mig och tjejerna med imorgon på förmiddagen. Och snart är det helg! ;-)

Run fast and leave it all behind



Hörde den här låten i Julias bil påväg hem från starbucks, efter vår pilates såklart. Tog ett tag innan jag kom på vart jag hade hört den, men den påminde mig så mycket om hemma! Tillsist kom jag på att det var på Träningskompaniet! Det var finallåten på Lenas spinningpass! Och åååååååå vad jag saknar spinning, crosschallenge och alla andra svettiga och härliga pass på gymmet. Mina promenader/jogg-turer i all ära men det är inte alls samma sak.


Är det november?



Jag var bara tvungen ;-)

Sjukt skönt med  värme och att kunna gå i tshirts i november månad!!! Men ändå måste jag säga att jag uppskattar mys-hösten hemma... Men klagar INTE! :-)


Go Giants

San Francisco Giants vann world series nu ikväll! Mina värdföräldrar hade ett annat par över och de satt och applåderade och tjoade framför tvn. Det är ju ganska stort här har jag förstått... Så när de hade vunnit frågade min värdmamma om jag skulle vara hemma ikväll. Svarade att ja, har inga direkta planer och då insisterade hon på att det skulle vara en perfekt kväll att åka ner downtown i och med att Giants hade vunnit. Så jag ringde Julia och drog med henne till starbucks i Palo Alto, och jo, lite "Go Giants" och frenetiskt tutande bilar har vi iallafall hört. Och konstaterat att nästa säsong måååste vi gå på en baseball match med Giants. Nuuuu blir det snart sängen för imorgon väntar tio timmars jobb.

a walk and a jamba juice



Vet inte vad som hänt med vädret, det fick iallafall för sig att vända lite så här är strålande sol och över 20 grader! Efter min promenad imorse har jag jobbat ett par timmar. Men har just nu ett par timmar off, så gick ner till campuset och skulle skickat ett paket. Men kön på postkontoret var alldeles för lång för mitt tålamod, sen kom jag dessutom på att jag glömt adressen hemma, så blev inget paket skickat idag... Men när jag ändå var där så gick jag in i bokhandeln och tittade lite, och sen förbi jamba juice. Så det blev en god och ganska nyttig lunch, och en skön promenad i solen iallafall! Nu blir det lite fix här innan barnen kommer hem igen och det blir jobb tills kvällen. Fick några mail från min fina moster Ulrika som jag ska sätta mig och läsa! :-)


Halloween

Jag dör lite. Sitter och tittar på bilderna från dagen och skrattar för mig själv. Vi hade så sjukt kul när vi fixade oss, och nedan kan ni se resultatet. Var tvungen att välja bilderna väl, det är ju ändå the world wide web det här ;-)



Så en förklaring för de som inte kan räkna ut vad vi ska föreställa; Sarah var Esmeralda, Julia en förrymd fånge och jag var Firewomen som just släckt en eld. Så vi gick all in och följde med barnen på trick or treat runt gatan och har krängt en del halloween godis. Älskar att så många verkligen smyckar ut sina hus, och att även vuxna klär ut sig! Och till allt från grekisk gudinna till starwarsfigurer! Så det blev ändå en halloween i amerikansk stil för vår del!
Har jag förresten nämnt att jag träffat två sjukt härliga tjejer här i USA? ;-)


RSS 2.0