Just nu

Hos frisören. Njuter!


Klipp

Har en frisörtid nere i stan som jag funderat på att skjuta fram hela veckan, men så kom jag på att det kanske är just det jag behöver, fixa till mig själv lite och komma ner till stan. Så imorgon unnar jag mig faktiskt lite klipp och färg fix, inte för att jag vet om jag egentligen har förtjänat det, eller rättare sagt om min plånbok gör... ;-) Och så ska jag gå in på närmsta apotek eller liknande när jag ändå är i stan och länsa vitaminhyllan, nåt måste ju funka. Vägrar tro att det är höstdepp. 
 
 
Och såhär klär man sig i Luleå ikväll för en promenad. Mössa, vantar och halsduk it is!

Trött på att vara trött.

Hej livet jag loggar ut för ett tag. Har känt mig otroligt omotiverad, trött och tråkig den senaste veckan, och inte blir det bättre trots träning och vitaminer genom frukt och grönt (jag bombarderar mig själv at the moment för att försöka höja energinivån), är det hösten som slått till med full kraft? Isåfall tycker jag inte om dig, hösten. För det är inte roligt att gå till skolan på förmiddagen för att sen spendera eftermiddagen och kvällen hemma och inte göra någonting. Inte orka eller ha lust att göra någonting. Inte ha lust att lyfta organisations boken eller knappt lyfta mig från sängen. Den tragiska sanningen just nu. Vart tog energin och lusten vägen? Om någon hittar något av de nämnda får ni gärna tipsa. Börjar bli tröttsamt att vara trött och tråkig. 

Black flies

 

25 år

Frosten ligger vit utanför och igår kunde man utan tvekan känna hösten i den kalla luften. Mössa och vantar åkte fram när jag och Saga skulle cykla ner till introduktionen på min nya söndagskurs! Tyvärr blev det inte så när min nyckel gick av i låset... Bultsax, någon? Jag och den där cykeln alltså. Sa jag att Sebbe lagade min punka förra veckan? Tur jag har så fina vänner! Iallafall, vi är ett gäng i klassen som går en kurs om hälsa nere i stan på medborgarskolan, 10 söndagar framöver. Bland annat ingår att varje vecka "väga" sig på en våg där, där vikten är det minst intressanta, och annat så som muskelprocent, fettprocent, metabolisk ålder och så vidare är det som är kul att se förändringar på. Och for your information är min kropp 25 år. Jag jublade inte direkt, till skillnad från de flesta andra tjejer som skrattade åt sina 12 år. Jag hade gärna varit 12 i det avseendet. Hur som, jag kan ju alltid bli yngre! ;-)
 
Dagens mission, förutom att plugga en hel massa och träna ikväll, blir att leta vinterjacka på nätet. Den långa, tjocka jag hade i vinter är tyvärr dragkedjorna sönder på, och det känns inte riktigt värt att lämna in den, utan det blir att leta efter en ännu varmare. Tanken är ju ändå att jag ska vara här i ett par vintrar till, så det känns lika bra att köpa en som jag förhoppningsvis inte kommer frysa i när termometern visar -20 eller mer... 

Fredagsmys

Här sitter jag och dricker vatten ur vinglas, för att det är fredag. Fredag är nästan helg och det måste uppmärksammas, på mitt nya sätt, med vinglas oavsett dryck! Har haft en mysig kväll med film och popcorn med fina klasskompisar. Nu ska jag sova och ladda inför (förhoppningsvis!) cardio imorgon förmiddag. Hoppas på att nån försover sig så jag får en plats. Får man tänka så? ;-)

Dröm vs verklighet

Har varit mycket drömmande här på senare tid. Men sanningen är att verkligheten känns extremt påtaglig. Kanske är det därför jag tillåtit mig drömma iväg lite mycket den senaste tiden. Imorgon tänkte jag låta verkligheten slå till med full kraft på lunchcardion, träning med lite jävlar-anamma är en verklighet jag gärna släpper fram. Annars... Jag vet inte. Har lite mycket att läsa, skriva, tänka och förstå just nu. Som sagt, verkligheten knackade på!  Imorgon efter cardio och föreläsning ska jag hitta mig en trevlig, rofylld och förhoppningsvis inspirerande plats på skolan för att försöka åstadkomma något av detta. 

Tisdag

Valde den soligaste platsen i hela biblioteket denna morgon, vilket inte var helt fel, upptäckte att lite trevlig utsikt kan göra susen för motivationen! Nu väntar jag på föreläsning i organisation. Sen blir det grupparbete!

Och så en bild från helgen. Jag var mycket gladare än vad jag ser ut :-)


Drömmer lite

 
Har svettats på måndagscardion med 99 andra träningssugna! Härligt sätt att starta veckan på. Annars sitter jag här och drömmer lite. Just nu om australien, och en surfbräda eller varför inte lite dykning? En utbytestermin där hade inte varit fel! 

Bridesmaids



Bridesmaids är en helt underbar film som man inte kan göra annat än skratta åt, och med! Just nu har jag en date med min Ekonomi och moral bok över lite banankaka. Önskar nästan att de regnade idag, solen ute är lite provocerande och matchar inte riktigt mig idag. Men man ska inte klaga, bara balkongen som saknas så hade det varit en fin söndagseftermiddag i solen. Nu blir det inne, med solen i boken istället. 

Soliga lördag

Efter en härlig dag med Saga och Lotten på cykel ner till stan (och promenad hem då mitt däck har hoppat av?!) ska jag nu dra mig mot Porsögårdarna för filmmys med grönsaksdipp! 

fredagsdrömmar

Sitter med etikboken och en kopp kaffe. Jag är mindre bitter över min tand idag, och känner att det här är en bra dag. Sovmorgon, en lång frukost, lite plugg och träning är bra förutsättningar! Sitter även och spanar lite på höst och vinter saker, så som primeboots, skidhjälm, skaljacka... Inga billiga grejer och i mitt huvud ekar Patrick Grimlunds ekonomiska råd samtidigt som mina egna investingar-för-många-år-tankar... Men tomten kanske är snäll i år? ;-)
 
 
Primebootsen med dragkedja bak är ju så fina! Och dyra. Men också tidlösa och funktionella! Ja ni hör ju, men något måste man få drömma om... Nu ska jag svida om till träningskläder!

Dagens tandläkarbesök.

Jag fick igår ett samtal av tandläkaren där de ville byta min tid från den 20 september till imorse 7.50. Okej tänkte jag, lika bra att få det gjort. Efter bedövning och borrning (har lyckats dra på mig ett liitet hål som tydligen var lika bra att fixa, trots att det inte var något jag lidit av, än.) så gick jag glatt därifrån och tänkte att nu kommer det dröja lääänge tills nästa gång, skönt! Men jag börjar tvivla. Det känns inte helt okej och det gör ont att äta, och det var ju ändå drygt 12 timmar sen nu... Är det meningen att man ska gå till tandläkaren och FÅ ont? Trodde det var meningen att vara tvärtom, men det kanske inte gäller om man inte lider från början... Och som grädden på moset väntade tandförsäkringsräkning och hyresavin i brevlådan. Man blir ju sådär sugen på att betala tandläkaren när man inte är riktigt nöjd. Men får hoppas att jag sover bort det i natt, som när man var liten "det försvinner imorgon", eller kanske "det går över tills du gifter dig" vilket vi verkligen inte får hoppas! ;-) Nej det var hemskt vad bitter jag låter. Men ni kanske kan förstå iallafall lite vart jag vill komma?
 
Efter detta har dagen varit bra! En del plugg och läsning blev gjort i skolan idag, och nu ikväll cyklade jag och en klasskompis och storhandlade. Så nu är det uppladdat för helg! Imorgon tänkte jag ta mig en timmes sovmorgon, alarmet har ringt innan sju varje morgon denna veckan. Sen blir det lite hemmaplugg innan lunchcardio klockan 11. 
 

Lunchcardio

Seminariet är avklarat och det gick nog bra, nu lämnar jag etiken för idag och tar mig an boken "integrerad organisationslära", tror som sagt att det är en kurs och bok betydligt mycket mer i min smak och jag är faktiskt otroligt nyfiken! En timmes läsning, lite mellanmål och kaffe, sen blir det lunchcardio! På tal om träning läste jag precis ett jättebra inlägg om varför man tränar, och det finns ju en hög med motiveringar. Enbart för att det är kul, och för att det får mig att må bra, är mina två anledningar. Och då måste jag slå ett slag för cardio cross/cross fit/militär träning, jag är fast och det är så kul, utmanande och ger resultat! Passet igår var kul förresten, ett danspass med puls, blir alldeles säkert ett antal repriser på den :-)
 

Lyxfällans Patrick Grimlund

Idag var Patrick Grimlund från "Lyxfällan" och gästföreläste på skolan, jag lyckades få mig en reservplats och det ångrar jag inte en sekund! Han var riktigt bra och inspirerande att lyssna på och gav lite energi denna extremt disiga, duggiga, höstdag som bokstavligt talat stuckit i ögonen hela dagen. Han pratade mycket om privatekonomi, olika människotyper utifrån ekonomiperspektiv, sin egen utbildning och karriär och såklart lite lyxfällan... Nu har jag landat hemma efter en dag på skolan och en sväng inom ica, knäckebröd gräddas i ugnen och terminens första seminarie (som jag har imorgon klockan 8) ska färdigställas. Sen ska jag och Lotten testa ett nytt pass på gymmet, sh'bam heter det, dans/aerobic liknande pass, kommer säkert en utvärdering på det... :-) Och på tal om träning, jag har saknat det extremt mycket, är så glad att jag är igång igen att jag köpte mig ett nytt träningslinne igår. Och på tal om att "unna sig", det var ett uttryck som frekvent återkom på föreläsningen och som han nedan bringade lite nytt liv till, att det uttrycket på många sätt kan vara så härligt men i vissa sammanhang så farligt... 

 
 
 

Snart lunch...

Sitter och börjar bli hungrig på lunch och längtar efter kvällens cardio pass, jag ska jaga endorfiner!!!

Etik lördag

Jag läser denna läsperiod en kurs som heter "Vetenskapsteori och Etik", i vilken de första veckorna kommer att handla om etik delen. Vi har fått en seminarieuppgift med rubriken "Ekonomi och moral i din egen vardag" där vi ska ta ett personligt dilemma där ekonomi och etik krockar och argumentera och diskutera detta ur olika etiska synvinklar. Kanske inte riktigt min kopp te, men ändå intressant, det ger absolut en tankeställare i vårt konsumtionssamhälle där mycket fokus läggs på pengar, vinst, resultat och ekonomisk utveckling. Det är alltså en kurs under företagsekonomin med mål att skapa vägar mot ett ökat ansvarstagande. Jag skriver om att brygga eget kaffe och ta med till, till exempel, skolan jämfört med att köpa en kopp kaffe i någon kafeteria dagligen. Min studentekonomi gynnas av att brygga mitt eget och är det billigaste alternativet för mig, men för ekonomin i stort bidrar jag mer genom att köpa en kaffe för 12 kronor. Vad säger mitt förnuft? Vilket alternativ ger bäst konsekvenser och den största nyttan? Vilken är medelvägen och hur ser jag på mig själv, vilken människa är jag, och hur gör jag mina val därefter? Nu ska jag ta en sista kraftansträngning när det gäller det här för dagen, och sen tänker jag ta lördag och tänka på mindre "viktiga" saker än så. Intressant, men jag har en känsla av att ledning och organisations kursen kommer fånga mitt intresse mer, speciellt efter föreläsningen vi hade igår, men mer om det en annan dag... :-)

Fredag

Sitter i skolan och väntar på eftermiddagens föreläsning och jobbar lite på ett seminarie till nästa vecka. Förnyade gymkortet igår och gick på cardion på kvällen och det passet var inte nådigt! Kände mig som en blöt fläck spagetti efteråt. Trots att det var brutalt har det varit efterlängtat. Måndags och torsdags cardio är närmast heligt i min almanacka numera! :-)


MÅNDAG

... Och första officiella skoldagen. Föreläsningsfri för min del så änsålänge har jag varit hos tandläkaren, slängt in ett par maskiner tvätt och fixat lite i mitt lilla studentrum. Med tio nya kuddar och lite småfix så börjar det arta sig! :-) Helgen har varit jätteroligt, med nolleavslutning i lördags så var den en del folk på stuk minst sagt. I övrigt känner jag att livet börjat klarna efter helgen, vissa grejer är bara meningslöst att lägga energi på har jag äntligen insett. Bokade förresten klipp och färgtid till nästa vecka, och drömde mardrömmar om att mtt hår blev katastrofalt och att jag fick ett kvitto på 5000 kronor... Kanske skulle avvakta lite, är det vad mitt undermedvetna försöker tala om? ;-) Det där med drömmar är ju bra märkligt ibland. 
 

RSS 2.0