Bild 5

En gammal bild på dig själv.



Mitt arkiv sträcker sig inte så långt bak tyvärr, men här har vi från april 09 iallafall!


9.28

Glömde nästan, igår passerade jag 9 månader i USA. 2½ to go, nu går det snabbt.

Börjar jobba om en halvtimme, klockan tio min tid. Ska iväg på danceclass med tjejerna då och håller mina tummar hårt för att det inte ska bli bråk om danskläderna. Har suttit ett par gånger med en utav dom som vägrat dansa för att hon ville ha sin systers kläder...

Förövrigt börjar jag bli lite orolig för vädret till nästa vecka då familjen kommer hit. Jag har ju sett finare dagar än igår och idag, jag tror till och med att ni har varmare och soligare hemma än vad vi har här. Hoppas på högsommar snart!


Bild 4

En bild på en konstig tid i ditt liv.



"Konstig tid" är väl en tolkningsfråga. Det här var en grymt rolig tid, och kanske lite konstig men definitivt i positiv bemärkning! :)


Idag och igår.

Jobbar kväll idag då föräldrarna är bortbjudna. Riktigt trötta tjejer är inte jättekul direkt, men får trösta mig med att min 6-åring är en ängel att lägga på kvällen, man säger godnatt och släcker lampan och tio minuter senare snarkar han. Tjejerna hade sin första sleepover igår till idag, vilket innebär att de inte sov så mycket som de borde. Resten kan ni räkna ut själva ;-)

Men tänkte ju berätta om gårdagen för er! Vaknade upp hos Sarah igen (så skönt med sovmorgon) och vi lyxade till det med pannkakor till frukost (eller ja, lunch om man kollar på klockan). Sen åkte vi mot stanford shopping center och jag skulle ju inte shoppa något... MEN, gick in på free people och föll för en jättefin klänning! Ni får se, nångång :) Och en bikini följde med hem också. Annars gick vi mest omkring och njöt av livet, kollade i fina affärer och drack islatte. På kvällen jobbade Sarah så då åkte jag och Marion till The Counter, det stället där man kryssar i sin egna hamburgare, åt hamburgare med kycklingfilé denna gången och jag står fast vid att det är bland de godaste hamburgarna jag ätit. Sen åkte vi till Stanford campus och drack en kaffe. Vi skulle träffa en av Marions nyfunna vänner som är student, men vi blev istället hembjudna till honom där han och fem av hans kompisar satt vid chatt-roulette, hade inte hört talas om detta innan, men det tog inte lång tid innan jag förstod, haha. Vi gick ganska snabbt vidare till en annan del på campuset där det var ett litet froyo-event. Pratade lite med Marions kompis då och försökte förstå vad det var han pluggade (eftersom han redan pluggat på universitet, Yale om jag förstodn det rätt, i 4 år men ska plugga på Stanford nu i minst 5 år...), gick sådär kan vi säga. Det är nån slags research året om, med andra ord inget sommarlov. Efter en stund gick vi tillbaka till hans studentlägenhet, och blev bjudna på vin och ost. Hur trevligt som helst (synd bara att jag inte lämnat bilen hemma...) och verkligen trevligt folk!


Fredag och lördag

I fredags hämtade Sarah upp mig och vi åkte till vårat nya favorit matställe, panera, innan det blev bio och filmen Hangover 2 (Baksmällan). Lite coolt att det är en som pluggar på Stanford och att de pratar om Palo Alto, precis här alltså! :) Senn åkte vi hem till Sarah och jag sov över, för på lördagsmorgonen var det tidig uppstigning för att åka till Monterey! Det ligger ungefär 1½ timme ifrån där vi bor, söderut vid kusten. Vi hittade ganska snabbt dit vi ville, och klockan tio satt vi i en kajak i våtdräkter och var redo för att se lite wildlife! Vi paddlade med ett par som firade 6-årig bröllopsdag och en äldre man, samt guiden, som det dessutom visade sig ha svenska och danska rötter långt tillbaka. Han såg ut lite som en viking, och var väldigt trevlig och hjälpsam (jag och sarah har ju aldrig paddlat kajak förut och dessutom är sarah extremt hajrädd, och jag var livrädd för att trilla i och bada med sjölejonen så ja...) men framförallt väldigt kunnit om allt vi såg. Vi fick iallafall oss en titt på både uttrar, sjölejon, sälar och några olika fåglar. Det var sååååå kul!



Efter det gick vi omkring lite i downtown Monterey innan vi tänkte åka till Capitola beach och kolla läget. Men lagom tills att vi kom dit började det regna... Ingen hit, så vi vände och åkte mot Gilroy istället. När vi kom dit så visade det sig att Memorial Day (som det är idag, måndag) rean var hela helgen, vilken innebar att det var smockat med folk. Vi fick åka omkring i 40 minuter innan vi fick en parkeringsplats... Men vi fick iallafall gjort lite bra shopping! En klänning och lite hårgrejer för min del. Just sånt här är mycket billigare i usa än hemma, ungefär halva priset, även när det inte är rea...



Efter shoppingen åkte vi och handlade för att göra potatisgratäng hemma hos Sarah. Vi skrattade lite åt oss själva åt att man kan njuta så mycket utav potatis, haha. Sjukt rolig dag! Får berätta om söndagen senare för nu måste jag äta frukost innan jobbdagen börjar. Hej!


23.33

Efter en fullspäckad och otroligt rolig helg stupar jag i säng för en lååång jobbdag imorgon. Ni får en bättre update imorgon, för den här helgen är verkligen värd ett inlägg! Good night! :)

Happy Friday

Förutom att det är fredag och ledig helg så toppades arbetsdagen med att Matt var tillbaka för några veckor. Var otroligt roligt att se honom igen, han flyttade till Europa för några månader sen, tror att jag skrev om hejdåmiddagen, så nu är han tillbaka på besök i några veckor. Det blev lite som ett kvitto på att de nya (internationella) vännerna som jag träffat här faktiskt finns kvar på ett eller annat sätt.

Nu kommer Sarah och hämtar mig för middag och kanske bio.

Bild 3

En bild på någon i din familj.

¨

Snart är du här!


Bild 2

En bild på dig själv.



Såhär hysteriskt glad är jag när jag har helg och hittar på massa skoj ;-)


Bild 1

Någon du umgås väldigt mycket med.



Sen september förra året så står utan tvekan Sarah högst upp på den listan! Och jag kan inte med ord förklara hur glad jag är att jag har träffat henne här! Vi har delat så många upplevelser och gått igenom så mycket tillsammans (och ännu mer väntar!) genom de månaderna vi haft här, och det går inte att ha tråkigt med Sarah!


Bildlista.

Har lite tråkigt och inte så mycket att skriva om, så let's do a lista.

1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om

19,53

Idag är det två veckor tills jag välkomnar familjen till amerikansk mark! Det som kändes så långt bort i slutet av april har bara flugit iväg och snart är de här! Och på tal om sånt som jag saknar så har jag haft cravings på svensk mat och speciellt smågodis!!! Kan kanske ha något att göra med att ja skypade med la familia vid deras middagstid... Ingen som kan tänka sig skicka lite lösgodis med expressfart? ;-)

10.33



Nu plingade tvättmaskinen och andra omgången slängs in. Tvätten är nog det enda jag känner mig "effektiv" med denna morgon.. :p Slänger in en bild på mig och Lisa, notera min nya mk väska, bästa köpet hittills? Jo, men det tror jag :D


Tisdag

Jag har vänt lite på dygnet, tänkte både igår och idag att jag skulle gått dishen på morgonen, men jag är verkligen inte människa innan klockan tio. Och idag skyller jag också på hostan som barnen smittat mig med... Så här sitter jag med en kopp kaffe och en rostad macka och har precis slängt in en maskin tvätt. Har huset för mig själv nu på förmiddagen vilket både är ovanligt och otroligt skönt! Ska nog göra lite nytta med och slänga iväg lite mail angående kurserna jag tagit här. Måste ha "pappersbevis" på att jag gått dem till nästa lcc-möte.

Och just det, måste berätta om ett hambugerställe som Lisa tog mig till i söndags! Och här snackar vi långt ifrån mc donalds mat... Man får ett papper där man får kryssa i vilket kött man vill ha, om man vill ha det i bröd eller med sallad, vilken slags ost, fyra olika toppings (typ sallad, tomat), vilken dressing och sist vilket bröd. Till detta fick vi in vanliga pommes och sötpotatispommes. Detta var helt klart den godaste hamburgaren jag ätit! Ligger på California  ave om någon har svängarna förbi! ;)


Bilder från lördag



I lördags kom Marion och Lisa och hämtade mig klockan nio på morgonen och vi åkte för att äta amerikansk pannkaksfrukost! Det var ett tag sen nu så det var gott! Men det värsta är ju matkoman man sitter i efteråt... Sen åkte vi till half moon bay. Skulle ta en bild med självutlösaren, men efter att jag råkade ta bilden ovan så dog batteriet, så bjuder på den istället. Senare på kvällen så skulle Lisa jobba och Marion in till San Francisco så då åkte jag och Kerri och såg Bridesmades, så sjukt rolig film, se den!


Half moon bay



Idag har jag varit ute vid half moon bay för första gången. Inte tillräckligt varmt för bikini, men att njuta av solen och livet i klänning och kofta på stranden funkar fint det med! :-) Half moon bay var förövrigt jättefint! Förstår inte hur jag kan ha missat detta ställe innan...


----

Fredag!!!!!!!


21.03

Precis hemkommen efter zumban. Var skönt att träna lite, har haft huset fullt med 5 (!!!) barn idag och jag har jobbat full dag, dvs tio timmar. Så huvudet är lite trött om man säger så :p Så nu har jag duschat och hoppat i pyjamasen och tänkte titta på nån playkanal. Imorgon är det fredag!

19.51



Säger snart godmorgon till er som redan befinner er i veckodagen torsdag! Såhär glad kan man se ut efter en bra jobbdag! Började inte förrän ett vilket innebar att jag hann med både en runda på dishen och skype (men julia, var var du? :p). Sen åkte jag och tjejerna till biblioteket och efter det blev det en sväng till poolen då E hade simträning. Sen har det varit middag, baseballspelande i trädgården, kurragömma, sagor och sist men inte minst läggdags. Håller mina tummar för att de sover och inte är på springhumör... Om en stund ska jag åka ner till starbucks med Lisa och Marion, ska bli kul att träffa dom igen!


Igår idag och imorgon



Hittade den här bilden som är över två år gammal, jag vill ha tillbaka den hårfärgen jag hade då (mitt är fortfarande för solblekt-blont)!!!

På nåt sätt så kommer man alltid till kvällen. Hur lång och seg dagen än kan tyckas vara. Idag har väl inte varit någon toppendag. Lite regnigt och kallt har det varit vilket gjort att energin hos tre små varit toooo much... Men som sagt, skönt att veta att kvällen kommer förr eller senare ändå!
Igår efter att jag slutat jobba vid halv åtta åkte jag och hämtade Keri och sen mot Panera för middag. Åååh vad god mat de har där! Åt oss mätta soppa och sallad innan vi åkte till Starbucks för att värma upp oss med något varmt. Det har verkligen varit jätte tråkigt väder här i ett par dagar nu, kallt, blåsigt, mulet och lite regnigt, mer höst än vår! Men hoppas att det slår om snart och blir som det var för några veckor sen igen.

Annars har tankarna börjat snurra om möjligt ännu mer om framtiden. När jag fick bokningsbekräftelsen så blev det så "på riktigt" att jag faktiskt ska hem snart. Innan har det alltid varit så långt bort. Men nu är det faktiskt inte det, om tre månader är jag redan hemma. Jag har träffat så otroligt härliga människor från så många olika ställen på jorden och upplevt så mycket här så det kommer verkligen inte att vara en dans på rosor att vinka hejdå till mitt liv i Kalifornien på hemresedagen. Och som jag sa redan innan jag åkte så var jag ganska säker på att jag skulle tycka att det är jobbigare att åka hem än att åka hit, och det känner jag redan. När jag åkte hit så åkte jag till en helt ny plats med nya människor, annat språk och annan kultur. Med andra ord så var allt nytt och spännande! Däremot är ett år tillräckligt som au pair för min del. Det känns ju inte alls likadant att åka hem. Vad är "hem"? Vad ska jag göra? Vart ska jag flytta? Ska jag plugga? Det är ju inte alls lika "spännande och nytt" som det var att åka hit. Det är mer frågetecken och kanske lite oro som lurar.. Men allra mest av allt är jag såklart överlycklig över att kunna träffa alla de jag saknar och längtar efter här, när jag kommit hem!


Home flight requested

Det här är vad jag sysslat med denna morgon



Så nu var min hemresa requested. Hoppas att något av datumen blir godkänt, och isåfall kommer jag hem någongång i mitten av augusti! :) Det där med hemresan är ju så dubbelt. Jag älskar mitt liv på min fritid här och Kalifornien, men känner mig klar som au pair. Samtidigt så längtar jag ju så efter er därhemma! Men vet med all säkerthet att det finns massor som jag kommer sakna härifrån när jag väl sitter hemma i september. Men man kan ju inte både äta kakan och ha den kvar. Så efter detta påbörjas nästa steg i livet!


Something borrowed

Har haft en toppendag med Sarah. Har varit hos frisören, gjort lite shopping, njutit av livet och sett filmen "Something borrowed" på bio.

10.13

Sitter i skrivande stund och väntar på Sarah! Söndag vilket innebär ledighet för mig idag, så vi ska åka till borrone och äta bamsegodfrukost snart. Toppenstart på en (förhoppningsvis) toppensöndag! Puss

10.24

Tyckte att det var på tiden med en uppdatering. Igårkväll hade jag fullt upp med zumbaclass, chokladätande (....), playkanaler och sen fastnade jag i jobbsökande! Just idag känner jag ingen "panik" över framtiden utan ser det mer som möjligheter (och det är verkligen inte alla dagar jag tänker så! :p) och sen får vi se vilken av alla vägar och möjligheter som blir min väg till hösten och vintern. Så igår var det riktigt kul att sitta och titta och söka lite smått på jobb. Vilket ledde till att jag var uppe alldeles för sent. Så klockan som stod på halv nio idag blev snoozad till halv tio och promenaden hanns inte med... Om en halvtimme blir det jobb!

16.18

Då var det onsdag och jag ser snart ljuset av den kommande helgen. Även fast det innebär lite jobb för min del så är helg ändå helg. Igår hade jag skypekväll, först pappa som var uppe med tuppen, sen fick jag väcka mamma och sen ringde Jenny! Och så pratade jag med Sofia på fb. Det gjorde min dag! :) Idag har jag varit och gästtränat med (svenska) Lisa på hennes gym, sen har det varit fullt ös med fyra barn.  Nu ska vi snart iväg på t-ball practice, sen är det nästan bara läggdags kvar, sen är jobbdagen slut. Hörs sen!


sunny tuesday



Barnen sitter vid tvn och jag får en lugn minut. Har ännu en gång pratat hemresedatum med min värdmamma idag, var nog inte jätte populär när jag sa att jag vill åka hem lite tidigare. Jag fick min vilja igenom halvvägs, så med betoning på lite tidigare, vi pratar dagar. Det är inte det att jag inte tycker om att vara här, jag ääälskar Kalifornien och kommer definitivt komma tillbaka igen. För att hålla lite valmöjligheter öppna för hösten så underlättar det att åka hem liiite tidigare. Och så vill jag ju såklart hem och krama om er, helst nuuuu! :p Och så är ju sommaren som bäst hemma. Haha, ja det finns ju egentligen en hel massa anledningar, kom jag på nu. Men iallafall.

Idag har det varit danceclass på schemat. Nu i eftermiddags blev det lek i en park. Livet på en pinne som au pair!


tired monday

Hej hej, måndag, och arbetsdagen är nästan avklarad. Är helt slut, sov inte tillräckligt i helgen då jag jobbade tidiga mornar (för att vara mig), så tänkte tagit igen det imorse. Gick sådär. Men när väl barnen var i skolan snoozade jag en timme. Men ändå har tröttheten suttit i hela dan. Och bättre blir det inte av att jag måste på lcc-möte om en halvtimme...

Mothers day



Mothers day i usa idag. Jag och tjejerna bakade en kaka och gjorde ett kort till min värdmamma.

När jag slutade jobba idag åkte jag och hämtade Sarah! Vi fikade på ett mysigt fik i Saratoga där hon bor innan vi åkte mot Santana Row och gick runt lite. Sarah gjorde grym shopping och jag är inte lite avis ;-) Nu ska det sparas, haha! Sen åt vi middag och bara satt och njöt av ledigheten och pratade om allt och ingenting. Skön dag med en skön brud! :-)


Lördag

Lördag! Jobbade några timmar nu på morgonen, och nu ska jag snart ner till starbucks och fördriva lite tid. Dricka kaffe och läsa en bok :p Iallafall tills Lisa slutar jobba, då ska vi lyxa till det lite! Och just det, nästa helg blir det kanske till frisören. Mitt solblekta hår börjar bli aaalldeles för ljust. Allt tack vare solen. Kan man knappt tro när jag jämför bilder från i augusti, var betydligt mörkare då.


Torsdag



Lång varm dag med över 30 grader! Underbart! Om man bara fick/kunde vara ute lite mer... Ja, aldrig blir man nöjd ;p Jag suckar ännu en gång högt föratt jag inte vågar stå upp för mig själv. Men har ingen annan att skylla på, så nu biter vi ihop och klarar det här med glada miner ändå! Nu blir det snart iväg på zumba, bara ett par veckor kvar sen är jag klar med mina credits, gick (nästan) smärtfritt!


21.29

Idag vid poolen så var det en kille på kanske fem år som höll på att drunkna. En utav hans kompisar drog upp honom ur poolen, då andades han inte längre. De fick ur vattnet ur lungorna och så kom brandmännen och senare ambulansen. Efter det var alla mammor, aupairer och nannys överdrivet nojjiga och lämnade inte kidsen en sekund själva i poolen! En olycka som den kan verkligen ske på bara några sekunder! Usch vad mitt hjälrta slog dubbla slag ett tag. Men han klarade sig nog bra till sist, som tur var.

Annars så känner jag mig som ett blankt papper idag. Så slut i huvudet efter en lång dag. Vill hem. Vill vara kvar. Vill ut på äventyr. Men vad är hem? Och vad är äventyr? Satte mig i bilen innan, mot destination okänd, och satte på mina favorit låtar på högsta volym. Känner mig av någon anledning fri och lite lättare då :-) När jag kommer hem ska jag köra och köra och köra i lilla gula igen, ååå jag kan inte ens beskriva känslan av att trycka på gasen och höja på volymen och bara köra (och få köra växellåda igen, haha)!

2 maj

Dagen blev helt okej trots att jag var så otroooligt opepp när jag vaknade. Hade kidsen själv några timmar i eftermiddags och det blev lek i park och kladdkakebak, såååå gott! Lyckades bra för ovanlighetens skull. Sen åkte vi, och min värdmamma, ner till poolen och simmade sen middag och sen la jag barnen. Skulle egentligen bara jobbar till sex men det "glömdes" för helt plötsligt var jag själv lagom med kidsen lagom tills dess och fick läsa sagor och stoppa om tre små. Nu har jag tittat på ett big brother avsnitt (min dagliga syssla numera, haha, känns ju lite bra att kunna hänga med i vad som händer på tvn där hemma iallafall ;p) och det blir säkert nåt mer från svensk tv innan det blir sängen.
Fick mail ifrån cultural care idag om att det är dags att boka mitt flyg hem. REDAN??! Tänkte jag. Jag menar, i det här sammanhanget tycker jag att fyra månader är länge. Fast iofs ska jag kanske inte säga så mycket, har redan börjat förbereda mig lite smått för när jag kommer hem, första veckans matsedel (don't worry mams och paps, mailar den en vecka innan jag kommer hem :p) och lite smått med planer/tankar för hösten som ni vet. Så nära men samtidigt så långt bort. Jag måste säga att jag fått lite konstigt tidsperspektiv här borta. Tiden går i en rasande fart, nio månader känns som två??! Samtidigt som tiden kan gå sååå långsamt ibland. Nähe, nu har jag slösat er tid tillräckligt med mitt "prat", ska gå och hämta en frukt och sätta på nåt bra att titta på. Puss och hej!

---

Måndag. Opepp.

Golden Gate & Muir woods

Söndag. Vaknade för tidigt idag igen, men behövde inte gå upp idag utan kunde för en gångs skull somna om och sov till tio! Sååååå skönt. Sen skypade jag med la familia. Inte så länge tills de kommer hit nu. Bara maj sen är de nästan här! När klockan närmade sig tolv kände jag att det kanske var läge att gå och upp göra något av dagen. Tog en dusch och gick ner mot campus. Har varit jättevarmt och sol idag, hur härligt som helst! Så köpte mig en organic pomegranate frozen yoghurt till frukost, hittade en ledig bänk och satte mig och läste "finns inte på kartan" i solen. Vid tre gick jag hem igen i väntan på att Keri skulle komma och hämta upp mig. Strax innan fyra åkte jag, keri, marion och lisa mot muir woods! Vi stannade efter golden gate bron vid en utsiktsplats och tog lite bilder innan vi fortsatte mot de gigantiska träden. En perfekt dag i San Francisco med 27 grader och sol! Är ju amazing att kunna gå i shorts och njuta av solen.


Great America/Valborg/Cheesecake/8 månader



Kom iväg idag iallafall, till Great America med Lisa, Kerri och Marion! Tyskland, Sverige, Frankrike och Lettland, nästan halva Europa. Åkte först en berg-och-dal-bana och sen tänkte vi ge oss på nåt med vatten, eftersom det ändå har varit ganska varmt och soligt ute. Sagt och gjort och ut kom vi ifrån nån kollerado liknande grej heeeeelt dyngsura! Senare bestämde sig även Lisa och Kerri för att åka en "jättegunga", men jag och Marion kände oss trygga med båda fötterna på jorden ;-) Vi avslutade kvällen på Cheesecake factory med dessert... Bra dag tillsist!

Hoppas ni därhemma haft en bra valborg. Hade så gärna velat fira det... Det trodde jag väl aldrig att jag skulle säga, men jag saknar faktiskt årstider. Variationen härborta är inte jättestor. Iallafall långt ifrån svenska mått! Men jag älskar ju solen här ändå! :) Hoppas bara att sommaren är påväg på riktigt nu...

Och så vill jag skicka massa grattis hälsningar till Andreas som fyller år idag/imorgon/1 maj! 1 maj innebär även att jag går in i min nionde månad i usa. Four to go.


RSS 2.0