)()()()()(

Orkar inte plugga mer...

Vill hellre hänga på gymmet.


Tenta/MATT CORBY/Träning

Skrev i eftermiddags organisationstentan, 1,5 timme tog det för mig, har aldrig suttit alla de fyra timmarna man får... Känns HELT OK! Sen hängde jag med bröderna till gymmet och lyfte tungt, kändes skönt, träningen har fått lida under tentaplugget. Så hörde jag den här fantastiska låten nedan, finner inte ord nog att beskriva den, så LYSSNA PÅ DEN is all i say! Nu är det dags att ladda om till tentan på torsdag, inte det lättaste...
 
 
 
Kan vara bland det finaste jag hört! :-)

socker/gift

Åååh, hög på socker! Väntar på dippen som sedvanligt efterföljer... Godis och tentap är aldrig en bra idé. Eller godis överhuvudtaget. Varför kommer man aldrig ihåg de gånger man ÖVERÄTIT sig på godis när man står vid hyllan?! Borde bli låtsas-diabetiker och lägga ner allt som är synonymer till socker.

Har jag sagt att jag har tenta imorgon? ;-)

Tentaplugg

Tänkte för en sekund "bara imorgon också", då organisationstentan är på måndag, innan jag kom på att jag har en på torsdag också. Börjar bli kämpigt!


Glamourös fredag

Ett par maskiner tvätt på gång, kaffebryggaren på och böckerna framför mig. Tentaplugg och jag är glad att det är en knapp vecka kvar, det börjar märkas på energin och motivationen att man hållt igång ett tag nu. Längtar så otroligt efter nästa fredag, då tentorna är skrivna, jag ska skriva på för min blivande extraanställning och tentaröj står på schemat. Och jag lovar att jag kommer njuta, av allt som det inte finns tid att njuta av just nu. 

Minusgrader


Oct. 25

Hade en riktigt segstartad dag idag. Var i skolan vid tjugo över åtta men det gick inte bra på förmiddagen, det var en sån dag då det trötta huvudet övervann viljan. Men så på eftermiddagen fick jag ett härligt samtal som livade upp dagen lite. Vet knappt om jag vågar säg det än, men... jag har fått jobb! På ett ekonomikontor! Men ni får höra mer en annan dag, och kanske när jag vet ännu lite mer, för nu lockar sängen... :-)

Glad och stark!

Kanske ingen nyhet för vissa, men jag har kommit fram till att jag verkligen är en tävlingsmänniska, iallafall på gymmet. Var nyss på ett functionalpass och producerade några liter svett (kändes och såg ut så, hehe) och ökade vikt i thrusters (youtuba om ni var lika frågande som jag första gången jag hörde ordet) till 30 KILO! LYCKLIG! Tror ni jag klarar att öka till 40 kilo innan jul? Det får bli mitt nya mål!

 
En bild från förra veckan, när jag kände mig nästan lika stark och nöjd efter ett pass, som nu!

1-0 till kallvattnet

Nu är kallvattnet tillbaka igen, härligt minsann. Mailade kvartetsvärden igen och då fick jag till svar att ett 20-tal duschblandare läcker in kallvatten... De ska bytas ut inom en vecka. EN VECKA med oförutsägbart vatten. Ikväll duschar jag på gymmet. Är inte sugen på en eventuell kalldusch...

varmvatten problem

Min lilla lya jobbar emot mig känner jag. Steg upp strax innan sju och väntade mig en varm skön dusch att få vakna till i, men där kunde jag ju drömma. Varmvattnet strejkade. Och inte en chans att jag skulle tvätta håret i kallvatten! Så ni kan ju tänka er min hårdag idag. Men vad gör det när man ändå ska tentaplugga instängd i ett grupprum hela dagen. Mailade kvartetsvärden (vågade inte ringa och vara tjatig, ringde igår och förklarade mitt lampproblem och undrade vad det är för lampa och jag kände hur han drog på smilbanden.. Men det är väl iochförsig härligt att man kan göra någon glad en måndagmorgon) och han verkade införstådd. Han blev säkert nedringd, det är trots allt ett 8 våningshus med minst (väldigt höftat) 100 studenter boendes. Nähe, om man skulle ta tag i plugget igen, fick nyss min varma dusch så jag ska väl vara nöjd :-)

Oct. 22, 2012

Insåg att mitt självförtroende är bäst när jag kört ett riktigt bra och svettigt träningspass. Fått ta i ordentligt så man nästan vill skrika i slutet och musklerna darrar för att de pressats till sitt yttersta. Ååååååååå men finns det någon bättre känsla?! :D Tror nästan jag känner mig lika snygg efter ett svettigt träningspass, när man kan vrida ur kläderna och håret ligger klistrat mot huvudet av svett, som en lördagkväll i klackar, haha! Idag var det functional cross (crossfit inspirerat) som fick mig att må så här bra. Nu blir det mat och kvällsplugg (i mörkret, ännu ingen taklampa) har haft ett break på några timmar nu med träning, dusch och handling, och i tentatider får man ligga i!  

I behov av 15 centimeter mer i längd

Är lite småirriterad, upptäckte nyss att min taklampa inte fungerar, och när jag skulle ta ner skärmen för att se vad det är för lampa jag måste köpa så når jag inte. Trots stol. Så jag får inte ner lampskärmen. Men det är ju bra timing då att solen går ner NU och jag inte har någon annan bra lampa att plugga med. GRR. Och dessutom borrar grannen jämte i väggen, känns som att hela rummet skakar... 
 
Tur jag hittade glögg på ica igår då, så jag har nåt att försöka förgylla söndagkvällen med!

Varning för matbild

Godmorgon söndag! Dagen började med kesoplättar, kiwi, banan och kanelkaffe framför gamla föreläsningsanteckningar i vetenskapsteori. Frosten ligger vit ute och solen skiner, jag vet att södra Sverige har en del plusgrader, men jag njuter av den fina höstmorgonen från mitt fönster - ser så fridfullt ut på nåt vis, och vackert!


En tjejkväll i toppklass

Hade en fantastisk kväll igår, jag och fyra härliga tjejer hade bokat bord på Oliver's i stan som har afterwork med buffé på fredagar. Såååå gott och så himla trevligt! De hade allt från skaldjur till snittar och varm mat. Vi spenderade några timmar där över mat och vin innan vi flyttade oss till allstar och fortsatte vår tjejkväll. Var hemma runt midnatt och somnade gott. Klockan ringde åtta imorse och halv tio satte cardio passet igång på gymmet, hem och duscha och är nu tillbaka på skolan för tentaplugg. 

fredagmorgon

Godmorgon! Håller på att utveckla någon slags hat-kärlek till spinning klockan 7 på morgonen. Man vill ju helst av allt stänga av mobilen när alarmet ringen en stund efter klockan 6 men så vet man hur skönt det är efteråt, eller kanske allra helst vill man inte få en "prick" för att man bokat passet... Iallafall, nu sitter jag här nyduschad och intar dagens bästa mål, frukost! Ägg, smoothie på blåbär, banan, yoghurt och keso och såklart kaffe! I rätt tid idag. Som sagt, hat-kärlek, men nu kan man inte annat än att känna sig riktigt nöjd med dagens start, och värd kvällens after work som ska testas på Oliver's i stan!
 
Hoppas ni startat fredagen, och helgen, lika bra som jag! ;-)

Tyst

Har avklarat ett sista seminarie och sitter just nu i tysta avdelningen på biblioteket med anna. Ganska mysigt. Emellanåt hör man små viskningar, kaffesurplingar och reaktionen när en bussen kör förbi utanför... Känner att det här kan bli en hit såhär i tentaperioder. För nu drar det igång! En dryg vecka till första tentan.
 
Och dagens första kopp kaffe intas nu, efterlängtat och sådär fem timmar försent för min dagsform, haha. Jag NJUTER.

Det går snabbt i norr

Tre bilder tagna med inte alltför många dagars mellanrum, från mitt fönster. Det gick snabbt mot vinter känner jag!


Har man "missat" två jular får man göra det extra-allt denna!

Sitter i skolan och pluggar. Blev lite ofokuserat och snacket gled över på juleskum, glögg och jul... Åååh vad jag längtar och vad det ska firas jul i stora lass hela december i år! Ska jämt dofta kanel, apelsin och glögg i min lilla lya hela månaden ut... Drömmer bara lite om en större lägenhet med en mysig soffa med så man kan bjuda över lite fina vänner på glöggmys! Får se om det slår in till nästa jul kanske... :-)

 
 

Vitt

Här var det vitt!


Kvällens

 
Blev kaneläpplen till kvällsmat med, och så några knäckebröd. Kände mig nöjd när jag gick från skolan klockan 18.00. Bra pluggdag. Imorgon blir det samma visa, har seminarie på torsdag igen, och sen blir det dubbelpass på gymmet! Längtar trots träningsvärken i benen från gårdagen... :-)

SNÖ

DET SNÖAR I LULEÅ!!!!!! Och vi pratar inte två flingor, snarare flera timmar med fallande snö! Julkänslan smyger sig på och snart börjar de nog bli trötta på mig på ica, frågar jämt efter glögg... Åt iallafall stekta äpplen med kalen och yoghurt imorse för lite vinterfeeling! Men så var det det där med vinterskor INNAN snön kom, det lyckades inte riktigt... 

middag a la victoria

 
Lyckades faktiskt riktigt bra, enkelt är underskattat! Broccoli, blomkål, klippt bacon, äggstanning och lite ost på toppen och så ugnen i 30 minuter. Mm. Och broccolieffekten på det. Har ni hört om den förresten? Broccoli hjälper kroppen att återuppbygga celler, värsta supergrönsaken, eller nåt i den stilen var det iallafall... ;-)

Solsidan

Det är inte ofta jag saknar en tv (eftersom jag ändå inte har en soffa) men söndagar klockan 20 är ett stort undantag. Solsidan är ju en underbar serie med precis min humor. 
 
Just nu sitter jag och väntar på min broccoli-blomkål-bacon-gratäng, litet experiment men tror och hoppas att det blir gott! Har fördrivit dagen, förutom frukosten med Lotten imorse, med kurs, storhandling och ett zumba pass på gymmet. Skön söndag.

Söndagsfrukost

Tror inte dagen kan börja bättre. Sovmorgon till tio, och när jag och min vän kaffebryggaren håller på att ladda morgonens kanna ringer Lotten och undrar vad jag vill ha för pålägg till frukosten hon är på väg med. Tänk om alla söndagar var så här bra, när man kan sitta i två timmar över frallor och kaffe med en fin vän. 

en dag

Var nere på stan i förmiddags och letade vinterskor (hittade inga denna gång så får bli mer jakt innan snön kommer) men kände mig väldigt hängig och nästan lite febrig. Bestämde mig för att ge vad-det-nu-är som gett sig på min kropp en dag hemma. Kurera med te, c-vitamin och apelsiner och hoppas på att det släpper en gång för alla. Tror att min kropp håller med, somnade som en stock i en timme vid lunch och missade mitt lunchmöte...  Ett dygn ger jag det, sen får det vara nog. Får ju träningsabstinens!

Fuck cancer

Jag vet att oktober är rosa, men jag upptäckte ikväll sidan ungcancer och deras armband. Jag kunde inte klicka ner sidan utan att först klicka hem ett och samtidigt skänka de 100 kronorna till organisationen. Ordet cancer gör ont i hjärtat.
 

regntisdag

Tisdag och jag känner mig lugn. Trots att det tagit mig en timme snooze, en lång dusch och ännu en timme att göra mig iordning, jag är inte helt sjuk, men mornarna är väääldigt segstartade! Men sen är det precis som att jag värmt upp halsen och hostat väck det värsta, och så kan dagen flyta på. Skönt det iallafall. Om en liten stund ska jag möta upp min grupp (tur att det är ett gäng grabbar som inte är speciellt morgonpigga) och färdigställa arbetet om ishotellet som ska in på torsdag klockan 12. Jag ska även iväg på ett snabbmöte, är anteckningsstöd åt en tjej i min klass (mailar henne alla mina föreläsningsanteckningar) och ska träffa en kontaktperson och få lite mer info.  Ikväll ska jag på en föreläsning som heter "grundkurs i aktiesparande", ytters frivilligt, men absolut något jag vill lära mig mer om, så det ska bli kul! Tanken var att försöka trycka in ett cardio pass idag med, men tror jag hoppar det, är livrädd för att bli sjuk, finns ju inte tid till sånt! :-)
 
 

bra måndag

Kan inte annat än att vara lite tacksam idag trots att jag vaknade med en ömmande hals och lite rethosta. Har haft en bra dag i skolan med plugg i biblioteket, vetenskapsteori föreläsning (inte riktigt min grej dock, och ingen bra föreläsare) och grupparbetesplugg. Allt har bara flytit på! :-) Ikväll lagade jag pasta med en tonfisksås, försökte mig på tonfisk förra terminen med och det gick inte så bra, denna gången hade jag iallafall ett recept och det blev något bättre. Men fortfarande lite kattmatvarning... Om någon har ett gott recept på denna nyttiga/billiga/studentmat/fisk får ni gärna dela med er :-) Och så en powerwalk med bästa Carro och Saga nyssen, så himla skönt! Nu sitter jag med en stor mugg te och en apelsin funderar på vad playkanalerna har att erbjuda... :-)
 
 
med den här c-vitamin dosen hoppas jag att hostan inte blir långvarig! ;-) 

Keso

Hittade ett recept på kesoplättar som jag gjorde en variant på och det blev hur gott som helst! Allt man behöver är
250 gram keso,
ett ägg,
en matsked mjöl (jag hade bara grahamsmjöl men det blev gott det med)
och lite vaniljsocker om man vill lyxa till det ;-)

Sen mixade jag allt med stavmixer och klickade ut i stekpannan. Kalasgott! 

Söndag

Jag är inne på fjärde muggen te för dagen och har druckit lika många olika sorter. Känner att en höst förkylning ligger och lurar och har satt sig i halsen. Tycker det är så skönt med söndagar som denna ändå, när man kan gå omkring i myskläder, plugga i sängen, titta på en film, dricka mängder med te och bara vara. Behövs ibland :-)


Fredagslyx

Idag är det fredag med lyx, förutom att jag vaknade med ett rivjärn i halsen. Lyx med choklad till kaffet och hypnotisören på bio ikväll, och nu stor-fredags-handling.


Det här med intervju

Sitter här jättenervös inför en arbetsintervju. Har sökt ett extrajobb, som hade varit otroligt roligt att få såklart, men jag har inga höga förväntningar, utan ser det mest som intervjuträning. Har egentligen inte rätt tidigare erfarenhet, men att bli inbjuden till intervju måste ju ändå vara något positivt! Och intervjuträning behöver jag, så hur som haver så blir jag ju en intervju rikare! Men visst har jag stått och tittat in i garderoben alldeles för länge och undrat hur uppklädd man bör vara, och försökt förbereda mig på de "vanligaste" frågorna. Det är ju svårt! Hur ska man kunna svara ärligt och bra på frågor om sig själv och sin erfarenhet när man samtidigt är jättenervös?! Som sagt, en erfarenhet rikare efter idag... :-) 

Onsdag

Såhär såg jag ut idag och det här är ungefär vad min dag bestått av. Efter en powernap och mat är jag nu redo för att testa ett nytt pass på gymmet.


Tidig morgon

Uppe och klar i tid idag. Har inte föreläsning förrän klockan 10.15 men tänkte att jag skulle få lite gjort innan dess.  Borde flytta mig till skolan, men kanske skulle ge det ett försök med att läsa lite här hemma... Igår blev det ett danspass på gymmet, mitt leende gick i perider från öra till öra, bra instruktör, musik och koregrafi fick mig påmind om hur mycket jag saknat och saknar dans. Tänkte "vad ska jag med trånga dansgolv klockan två en lördagnatt till när man kan dansa såhär?!". Ikväll får vi se vad det blir för pass, har lovat mig själv att träna fem gånger den här veckan, till kursen på söndag ;-)

Oktober är höst

Min måndag är gjord tack vare härliga telefonsamtal! Blev så glad när jag fick prata med Elsie och Uno och senare även Micke. Efter den här helgen har jag kommit underfund med en viktig sak; det är dags att investera lite i mig själv, jag behöver en renovering och banka in att det är okej att vara egoistisk ibland. Sluta vara elak mot mig själv, för det är jag ibland. Bättre sent än aldrig, men hälsan och välmåendet går före!  Nu väntar en vecka med mycket föreläsningar och plugg, lite träning ska vi kunna få in i agendan och mycket må-bra-känslor. Hösten har fått en liten upp-och-ner start men nu ska det bli ordning och reda och lugn och ro! :-) Hösten är ju allt bra mysig ibland ändå! Man måste bara se förbi mörkret och  regnet! :-)

RSS 2.0