Yosemite bilder



Yosemite var amazing! Vägen dit var otroligt vacker, speciellt när stigningen började uppåt och det var smala krokiga vägar längs "berget". Sån det här gjorde vi igår, gick och gick och gick, och såg en himla massa vacker natur! Bilderna gör det inte riktigt rättvisa, det här måste upplevas! När vi vaknade upp imorse såg det däremot ut såhär;



Det snöade. Och inte så lite heller. Men av nån anledning tänkte vi "bäst att vi åker nu innan vi blir insnöade, och någon sa att man fortfarande inte behövde snökedjor på ena vägen ner, bäst vi åker innan man måste". Men det skulle vi inte gjort. Vi hamnade i värsta snöstormen, med en bil med sommardäck. Jag överdriver inte när jag säger att jag fasade för mitt och bilens liv. Satt och ville nästan ringa hem och tala om hur mycket jag älskar er ifall vi inte skulle komma hem. Jag var så säker på att vi antingen skulle glida ner för ett stup eller ner i ett dike och bli fast. Jag var livrädd. Någonstans på vägen när jag var nära på att ge upp och hellre bli insnöad i bilen så kommer nån slags service bil med två gubbar och stannar och frågar om vi behöver hjälp. Jag tittar förtvivlat på honom och säger att jag kommer ingenstans, jag måste ha kedjor. De pratar lite med mig och kommer sen fram till att jag ska köra efter dem i deras spår en bit och se hur det går. Efter några miles i typ 15 miles/h så stannar de och säger att de ska vända, men att jag säkert klarar mig ner till Yosemites ingång några miles ner, bara jag låter bli bromsen. Jag fortsätter i panik, och ner kom vi tillsist, efter väääldigt lång tid och många hjärtslag och många tysta böner. Nere vid ingången hade det slutat snöa och jag frågar om vi kan vänta där tills vägarna är plogade innan vi fortsätter ner, men hon svarar att vi säkert klarar det "take your time" för det ska komma in ett snöoväder till idag. Så vi hade inte så mycket till val om vi ville hem idag. Men nån timme och många miles senare så är gatorna snöfria igen och jag otroligt lättad! Frågar mig dock fortfarande varför vi tvunget skulle åka därifrån idag och inte väntade till imorgon. Jag kommer aldrig, aldrig någonsin igen utsätta mig för något sånt, eller köra i sådant väder - med sommardäck! Så nu vet ni, mamma, pappa, bröder, släkt, vänner och alla andra, jag ville ringa er idag och berätta hur mycket ni betyder för mig. Mottagningen svek däremot uppe bland bergen och jag ville vid ett tillfälle nästan hoppa ur bilen och hoppa självmant ner för klipporna istället för att åka ner i bil. Man kan ju säga såhär, jag lärde mig en läxa.

Men Yosemite var fantastiskt, och värt alla timmar i bil som vi spenderade dit, men inte minst hem...


Kommentarer
Postat av: lena D

TUR ATT NI KOM NER VI ÄLSKAR DIG LIKA MYCKE SÅ VAR RÄDD OM DIG. vI KOMMER TILL DIG DEN 18 JUNI. ELLEN DOUGLAS ANNIKA OCH JAG. VI HÖR AV OSS NÄR DU ÄR INNE PÅ SKYPEN .

2011-04-08 @ 15:18:45
Postat av: Ulrika

Vilket äventyr!?! Gudomligt vackra bilder! Var rädda om er och ha det fantastiskt på Hawaii! Puss o kram

2011-04-08 @ 15:48:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0